Pane Jelínku, zjistil jste něco? Fascinuje mě, jek se zadávají jedna za druhou zakázky rodinně starosty Novotného. Bez výběrového řízení, bez zveřejnění smluv. Vše hezky v tajnosti, za tichého souhlasu zastupitelů.Srneček píše:Nejdřív budu muset zjistit, jak to tedy opravdu má vypadat, kdo to povolil a vymyslel - prve mě bylo totiž řečeno, že se má jednat o jakousi drenáž-nedrenáž. To co zjistil Cizák zní mnohem lépe - osazení škarpovníků do betonového lože by mohlo přece jen věc vylepšit (nevím tedy, kam bude voda u spodní křižovatky vytékat...). Na pracovní poradě si postesknu, že nám vedení obce opět nedává žádné informace o plánovaných akcích. Také připomenu, že jedna z hlavních výčitek, která předcházela odvolání bývalého starosty Fouska byla, že neposkytuje zastupitelům dostatek informací...což je v porovnání ze současným přístupem nového starosty opravdu úsměvné. A pak se uvidí, jak se situace vyvine, napadají mne různé scénáře od toho, že uznám, že to byl vlastně dobrý nápad, přes demonstrativní blokování schválení rozpočtu obce do doby než budou veřejné zakázky zadávány transparentně a po konzultaci se zastupiteli, až po svou rezignaci na post zastupitele.ivanek píše:Pane Jelínku. Můžu se vás zeptat co s tím jako zastupitel budete dělat?Srneček píše:Dnes jsem se o téhle akci také dozvěděl (od občanů - ne z OÚ), nebudu hodnotit pochybný efekt "drenáže", ani způsob "výběrového řízení" na zhotovitele díla...nejvíc mě nedzvedlo, že je prý práce prezentována jako obecní zakázka dle projektu schváleného zastupitelstvem...pokud tedy budou na OÚ tvrdit, že o tom zastupitelstvo ví, tak já tedy rozhodně nic nevím
Ondřej Jelínek
Pár rýh kolem silnice se nám mění v monstr akci s stovkami metrů betonových žlabů. To bude stát pěkný balík. Ví někdo kolik ta akce vůbec bude stát? Existuje nějaké stavební povolení? Proč se práce provádějí v zimně a ne vlétě za lepších klimatických podmínek?