Dřevosad z.s.

Informujte své okolí o chystaných akcích
Odpovědět
Uživatelský avatar
Srneček
Příspěvky: 2499
Registrován: 13 říj 2006, 14:15
Bydliště: Chýně
Kontaktovat uživatele:

Dřevosad z.s.

Příspěvek od Srneček » 04 srp 2014, 23:17


...založili jsme nový spolek s názvem Dřevosad z.s., jehož hlavním posláním bude výsadba dřevin, jejich kultivace a zlepšování životního prostředí vůbec. Měl by částečně nahradit prázdné místo po občanském sdružení Arbor. Byl bych rád, kdyby se spolek stal nedílnou součástí obecního dění.
V dnešní době, kdy se stále rozšiřují zastavěné oblasti obce, a ubývá přírody v našem okolí, kdy máme v životě více stresu a méně pohybu, je potřebné k těmto negativním vlivům vytvořit nějakou protiváhu. Aktivní výsadba stromů v našem okolí nám jistě tuto protiváhu pomůže vytvořit.
Pozitivní význam zeleně je myslím všeobecně znám, jen tedy pro připomenutí:
• Stromy zlepšují kvalitu vzduchu, ať už se jedná o vytváření kyslíku, zachytávání prachu, regulaci vlhkosti a teploty v krajině, až po uvolňování silic, které dokážou hubit choroboplodné zárodky.
• Zeleň nám vytváří estetickou krajinu a působí jako protihluková bariera.
• Funkční krajina, pokrytá zelení dokáže zabránit povodním a tlumí i negativní působení větru.

Stanovy spolku pamatují i na jednoduché zapojení veřejnosti do spolkové činnosti formou takzvaného podporujícího členství. Podporující člen spolku bude informován o chystaných akcích, valných hromadách, záměrech a hospodaření. Členský příspěvek podporujících členů bude, dle stanov, použit výhradně k nákupu sazenic stromů a keřů, dále pak k nákupu opěrných kůlů a chrániček proti okusu.

Ondřej Jelínek


Pokud by se někdo chtěl dozvědět více, je možné kouknout sem:

http://www.agenturahledajici.cz/o-nas/drevosad/
Srneček

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 23 hostů