Informace ze schůzky SDK

Odkazy a jiné věci, které kdo našel a můžou se hodit
Odpovědět
pavel
Příspěvky: 540
Registrován: 05 bře 2009, 17:22
Bydliště: Chýně

Informace ze schůzky SDK

Příspěvek od pavel » 05 dub 2011, 23:10

Stručně alespoň pár informací ze včerejší schůze Stavební a dopravní komise za účasti starosty. Nejedná se jen o zprávy z činnosti SDK, spíš jsou to informace od starosty na čem se mimo jiné aktuálně pracuje, myslím, že by mohly být pro řadu lidí zajímavé a dávám je sem na základě dohody s ním.
1. Rozšíření školky v Chýni - vedle stávající budovy by měl být postaven nový jednopodlažní objekt, který by měl umožnit rozšíření kapacity o 25 míst. Cílem je mimo jiné umístit ho na pozemku školky tak, aby se tam případně vešel ještě třetí objekt, tzn. aby do budoucna bylo usnadněno další rozšiřování kapacity. Pokud všechno dobře půjde a nenastanou komplikace tak teoreticky by druhý modul mohl být zprovozněn již ve čtvrtém kvartálu 2011. Financování prioritně formou dotace a pokud dotace nevyjde je jako reálná možnost zvažována varianta financování z vlastních zdrojů obce v kombinaci s půjčkou.
2. Vlaková zastávka v Chýni a v okolních obcích - na projektu relativně intenzivně pracuje sdružení zainteresovaých okolních obcí. Aktuálně se udělaly potřebné změny v územním plánu. Kraj již na tento projekt vyčlenil určité peníze. Umístění zastávky v Chýni je za železničním přejezdem v ulici Ke skále. O možném termínu realizace bude snad více jasno po projektové schůzce obcí, která se koná tento týden.
3. Díry, vzboule a praskliny na silnicích v lokalitách Háje a Kamenice - obec se zaměří na místa, kde jde s největší pravděpodobností o následek špatného stavebního postupu a pokusí se nárokovat opravu od dodavatele.
4. Začne se s čištěním košů dešťové kanalizace. Postupně od nejkritičtějších míst. Ze začátku a dle možností vlastními zdroji - zaměstnanci obce. V případě potřeby se objednají potřebné služby pro čištění v místech, kde zaměstnanci a technika obce nebude stačit.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti