poplatek za psa
poplatek za psa
z webu obce:
Poplatky za psy
Upozorňujeme všechny držitele psů v obci Chýně, že dle obecně závazné vyhlášky č. 1/2006 o místních poplatcích, ve znění obecně závazné vyhlášky č. 2/2006, jsou držitelé psů povinni zaplatit do 31.3.2011 poplatek ze psů.
Poplatek činí za kalendářní rok 100,- Kč za jednoho psa. Za druhého psa a každého dalšího psa činí 150,- Kč.
Poplatek se hradí v hotovosti na Obecním úřadu Chýně nebo bezhotovostně na číslo účtu obce 8825-111/0100. Jako variabilní symbol uveďte číslo popisné svého domu a dále uveďte ve zprávě pro příjemce jméno a příjmení držitele psa.
Obecní úřad Chýně
Poplatky za psy
Upozorňujeme všechny držitele psů v obci Chýně, že dle obecně závazné vyhlášky č. 1/2006 o místních poplatcích, ve znění obecně závazné vyhlášky č. 2/2006, jsou držitelé psů povinni zaplatit do 31.3.2011 poplatek ze psů.
Poplatek činí za kalendářní rok 100,- Kč za jednoho psa. Za druhého psa a každého dalšího psa činí 150,- Kč.
Poplatek se hradí v hotovosti na Obecním úřadu Chýně nebo bezhotovostně na číslo účtu obce 8825-111/0100. Jako variabilní symbol uveďte číslo popisné svého domu a dále uveďte ve zprávě pro příjemce jméno a příjmení držitele psa.
Obecní úřad Chýně
Srneček
Re: poplatek za psa
Srneček píše:z webu obce:
Poplatky za psy
Obecní úřad Chýně
Kazdy rok se zamyslim nad tim, co za to v Chyni dostava majitel psa zpet? (Odpoved se nabizi jaksi sama)
Ale kdyz nad tim premyslim slusne, tak mi vychazi, ze je to jen dalsi dan. I ty nejmensi obce to zavadeji, protoze muzou. A to je tak jediny duvod, proc ten poplatek je.
Dle mě by ten poplatek měl být alespoň tak 5 x vyšší, když se tak dívám na ty chodníky, tak by se chtělo člověku............Ono asi toho, kdo po těch svých miláčcích uklízet nechce nepřinutí nic, ale za ty vyšší poplatky by se mohl zaplatit někdo s koštětem, který by to uklízel. Škoda, že už nefunguje "šedý mor"
kdosi píše:Dle mě by ten poplatek měl být alespoň tak 5 x vyšší, když se tak dívám na ty chodníky, tak by se chtělo člověku............Ono asi toho, kdo po těch svých miláčcích uklízet nechce nepřinutí nic, ale za ty vyšší poplatky by se mohl zaplatit někdo s koštětem, který by to uklízel. Škoda, že už nefunguje "šedý mor"
S tim se da i neda souhlasit, to je takovy kruh:
zvysis poplatek > najmes cloveka > lidi prestanou platit (zamerne/daji psy pryc) > snizi se objem poplatku > z ceho zametace budes platiti ?
Já tedy nevím, ale poměr ceny žrádla pro psa za rok a platby 100 Kč --------- co to tu řešíte za blbosti? I kdyby se platilo za psa 250 Kč za rok, tak pokud ho chceš mít, tak ho chceš mít. To asi nikoho nezabije.
Michal

Michal
MIr píše:Já tedy nevím, ale poměr ceny žrádla pro psa za rok a platby 100 Kč --------- co to tu řešíte za blbosti? I kdyby se platilo za psa 250 Kč za rok, tak pokud ho chceš mít, tak ho chceš mít. To asi nikoho nezabije.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Michal
Ja platim pravidelne. Ano, tech par stovek se v desitkach tisic za "provoz psa" ztrati, ale i kdyby to melo byt jen treba 20 korun, budu se nad tim zamyslet, proc to v tomto pripade obec vubec vybira.
Zatim mi porad vychazi jen jeden zaver, ze proste muze.
Treba proto, ze ne vsichni majitele psu po nich uklizi a vybrane poplatky za psa maji pokryt prave zvysene naklady obce na uklid psich exkrementu, ktere nekteri neukazneni majitele nechaji lezet, kde je napadne.stryc píše: Ja platim pravidelne. Ano, tech par stovek se v desitkach tisic za "provoz psa" ztrati, ale i kdyby to melo byt jen treba 20 korun, budu se nad tim zamyslet, proc to v tomto pripade obec vubec vybira.
No ja nevim, pri tom <irony>pravidelnem kazdotydennim uklidu vsech chodniku v obci</irony> se snad zamete vsecko ne ?kubajs píše:Treba proto, ze ne vsichni majitele psu po nich uklizi a vybrane poplatky za psa maji pokryt prave zvysene naklady obce na uklid psich exkrementu, ktere nekteri neukazneni majitele nechaji lezet, kde je napadne.stryc píše: Ja platim pravidelne. Ano, tech par stovek se v desitkach tisic za "provoz psa" ztrati, ale i kdyby to melo byt jen treba 20 korun, budu se nad tim zamyslet, proc to v tomto pripade obec vubec vybira.
... nejvice prace zatim pri uklidu dela vitr a dest ...
MIr píše:Ano může. Proč by tedy neměl?![]()
Michal
Muzou banky vybirat poplatek za to, ze ji davame sve prachy? Ano muzou (a delaly to), ale vetsina slusnych to uz zrusila...
Může stát vybírat daně? Ano může ...... to je zase debata
. Já si to fórum fakt vypnu i z rss
Michal

Michal
MIr píše:Může stát vybírat daně? Ano může ...... to je zase debata. Já si to fórum fakt vypnu i z rss
![]()
Michal
... RSS mam vypnute uz 2 roky, je to docela uleva ... bohuzel admin neumi/nechce rusit username
Jen jsem se zde vyjadril sve zamysleni, proc to obec vybira.
Bohuzel casem jsem se snizil ve svych odpovedich na uroven argumentace mych oponujicich, za coz se P.T. publiku omlouvam a odchazim zhynout do nejblizsiho housti.