Pozemky od Oxesu

Odkazy a jiné věci, které kdo našel a můžou se hodit
Odpovědět
Uživatelský avatar
kryglik
Příspěvky: 1377
Registrován: 26 dub 2006, 08:50
Bydliště: Za Ovcinem
Kontaktovat uživatele:

Pozemky od Oxesu

Příspěvek od kryglik » 03 zář 2015, 20:11

Blizi se termin (9.9.2015), kdy obec proda pozemky co odkoupila po Oxesu. Radeji to chci zminit i tady na foru, podle me je lepsi to nepodcenit. Prijit o parkovaci stani ci pozemek (pristupovy) pred bytovym domem by bylo dost neprijemne. A vzhledem k tomu, ze v okoli lidi reaguji dost prekvapene to asi i realne hrozi.

Zde je email, ktery se koncem cervence posilal zastupcum SVJ.
Vážení zástupci SVJ,
V návaznosti na naše únorové setkání ve věci převodu pozemků Oxes si Vás dovoluji informovat o současné situaci.

Jak jsem již informovala na webových stránkách obce, v červnu došlo k podpisu kupní smlouvy mezi obcí a společností Oxes. V současné době probíhá převod pozemků na katastru nemovitostí do vlastniství obce. Jakmile bude formálně celý proces na katastru nemovitostí ukončen zveřejní obec záměr prodat jednotlivé parcely (na úřední desce a webu obce), které obec Chýně nehodlá v budoucnu vlastnit. Toto oznámení bude podáno v souladu s ustanovením § 39, odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů a bude zahrnovat většinu pozemků přiléhajících k bytovým domům, přístupové komunikace k bytovým domům a parkovací místa. Přednostní právo koupě budete mít jako jednotlivá SVJ, případně pokud máte smlouvy o užívání. Následně budou pozemky nabídnuty široké veřejnosti.

Samostatnou kapitolou, ale souběžně běžící, bude zveřejnění návrhu na prodej pozemků Oxes a obce Chýně určených k parkování (parkovacích míst). Bude se také jednat o bod zastupitelstva na 9.9.2015. Návrh zůstává stejný – přednost mají Ti jenž mají užívání součástí kupní smlouvy na byt či součástí jiného dokladu – navrhovaná cena je 9000Kč plus 1000Kč kolek na návrh na vklad, obec bude prodávat všechny parkovací místa.

Přílohou tohoto emailu je VZOR kupní smlouvy a prosím Vás o Vaše připomínky, nejpozději do 19.8.2015, abychom mohli připravit znění smluv k jednotlivým pozemkům. Z diskuse i následné korespondence z února je patrné, že téměř každý bytový dům bude chtít změny dle individuálních pravidel SVJ. Proto při zasílání smluv s návrhem úprav prosím o uložení souboru jako Kupní smlouva _ číslo popisné bytového domu. Pozemky, které jsou součástí převodu jsou uvedeny ve smlouvě na webu https://www.chyne.cz/images/novy_web/KU ... A_OXES.pdf. Takže do smluv již uveďte konkrétní číslo parcely a výměru (přístupové chodníky k bytovým domům, okolní pozemky/zahrádky). Nechávám v kupní smlouvě i poznámky právního zástupce obce, které vycházejí z Vašich připomínek.

Dne 9.9.2015 se uskuteční zastupitelstvo obce Chýně, kde bodem jednání bude projednání zastupitelstva odprodeje daných pozemků, které nám do 19.8.2015 budou zaslány v kupních smlouvách s předkupním právem. Návrh za obec je 50Kč/m2 plus 1000Kč kolek za návrh na vklad do KN. Případně za nejvyšší cenu podání u pozemků o niž nikdo z dotčených zájem neprojeví s minimální vyhlašovanou cenou.

Kromě výše zmíněného zastupitelstva Vás zvu i na jednání ve středu dne 2.9.2015 od 17:00 na OU po prázdninách, kde můžeme probrat případné detaily a připomínky. Po schválení zastupitelstvem budeme již zvát pouze k podpisům jednotlivých smluv a zadávat převody na katastr tak, aby obec dané pozemky k 31.12.2015 již nevlastnila. Vše se bude odvíjet od připomínek a schválení zastupitelstvem dne 9.9.2015.

Bližší informace mailem.

Přeji příjemný den

S pozdravem
Mgr. Anna Chvojková
starostka

Obecní úřad Chýně

Hlavní 200, Chýně 25301

Uživatelský avatar
kryglik
Příspěvky: 1377
Registrován: 26 dub 2006, 08:50
Bydliště: Za Ovcinem
Kontaktovat uživatele:

Re: Pozemky od Oxesu

Příspěvek od kryglik » 07 zář 2015, 13:37


Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů