luky píše:Bohužel řidičů, včetně některých místních, co jezdí po Chýni jako blbci je moc. Co se ještě musí stát, aby to obec začala řešit?
Chybí tu přechody, retardery .....
Stavět cestu dětskou alejí vedoucí odnikud nikam mě taky přijde jako holý nesmysl. Když už jí obec staví, tak by jí měla napojit na stávající chodníky. Jak dlouho bude trvat, než na hrázi srazí někoho dalšího.
- ano, lidí, co jezdí bezohledně je moc, vídám to denně z okna, zažívám to denně na vlastní kůži na kole. Zdůrazňuji, že to říkám zcela bez souvislosti s tímto případem; neznáme podrobnosti a nevíme přesně, jak se to přihodilo!
Netuším, jak by mohla obec řešit případnou bezohlednost řidičů.
- přechody a retardéry na krajských komunikacích jsou v gesci SÚS; péče o silnice první a (tuším) druhé třídy nejsou věcí obce (leč míním, že v reakci by bylo vhodné SÚS k instalaci nějakých bezpečnostních prvků žádat); v místech, která jsou ve správě obce je to dle posledních informací ze zastupitelstva mimo naše finanční možnosti.
- neštěstí oběti i řidiče (oba jsou prý z Chýně) se stalo dle mě dostupných informací na silnici v místě, kde je chodník. Usmrcená osoba šla údajně po tělese silnice, nikoliv po chodníku - upozorňuji, že jsou to informace neověřené.
- dětskou alej nestaví obec; jakákoliv investiční činnost ze strany obce do dopravní infrastruktury tohoto typu (chodník) je v současnosti dle mi dostupných informací z finančního hlediska sci-fi
Zejména je to neštěstí. Je mi líto té ženy, rodiny zesnulé, je mi líto člověka, který seděl za volantem i jeho rodiny... mají a budou to mít těžké.
R.I.P.