Betonarna BERGER BETON spol. s r.o.

Jak se tu bydlí nově příchozím nebo již stávajícím obyvatelům. Co je nového a jak to ve vsi chodí...
Odpovědět
Rybak
Příspěvky: 2
Registrován: 21 zář 2016, 22:05

Betonarna BERGER BETON spol. s r.o.

Příspěvek od Rybak » 22 zář 2016, 09:52

Dobry den,

s manzelkou zvazujeme o bydleni v obci Chyne. Dnes jsme byli na prohlidce stavby a jeli kolem betonarny BERGER BETON spol. s r.o. v ulici Hlavni. Dle informace na internetu betonarny mohou mit vliv na zdravi cloveka a jsou nebezpecne. Bohuzel jsem nenasel zadnou informaci k teto konkretni betonarne zda je bezpecna a splnuje normy. Mate prosim nekdo k tomu nejake informace. Dekuji.

Rybak

Uživatelský avatar
Palat
Příspěvky: 356
Registrován: 28 kvě 2010, 20:53

Re: Betonarna BERGER BETON spol. s r.o.

Příspěvek od Palat » 22 zář 2016, 20:58

O tom, že by lidské zdraví nějak přímo ohrožovala betonárna, jsem neslyšel. Můžete dát nějaký odkaz?

Zdraví škodlivé jsou cementárny kvůli velkému množství jemného prachu, který se z nich šíří. To ale není problém chýňské betonárny - nezdá se mi, že by kolem betonárny byla nějak podstatně zvýšená prašnost. Osobně si myslím, že kromě estetické újmy, kterou asi trpíme pokaždé, když kolem betonárny projíždíme, našemu zdraví tato provozovna nijak neškodí.

Rybak
Příspěvky: 2
Registrován: 21 zář 2016, 22:05

Re: Betonarna BERGER BETON spol. s r.o.

Příspěvek od Rybak » 23 zář 2016, 10:16

Dobry den,

tak mate pravdu, nakonec jsem to spletl s cementarnou. Nicmene pri produkci betonu se taky pouziva cement. Je tady nekdo kdo by rozumel te technologii vyroby a dokazal rict zda tam muze dojit k uniku toho cementoveho prachu?

Taky jsem ziskal odpoved primo z betonarny:
"Dobrý den.
Před výstavbou bylo provedeno šetření o vlivu stavby na životní prostředí ( E.I.A.) a negativní vlivy na životní prostředí nebyly shledány."

Na dotaz zda to setreni je nekde verejne dostupne jsem dostal nasledujici odpoved:

"Dobrý den, veškerá dokumentace odsouhlasená úřady, je archivována na úřadech.

S přátelským pozdravem / Mit freundlichen Grüßen

Marek Lanzendorf
vedoucí betonárky Chýně"

Nevite nahodou zda nakladni auta, ktere vezou ten beton nebo suroviny projizdeji obcem a pokud ne, jake silnice v okoli obce vyuzivaji?

Dekuji
Rybak

marcela22
Příspěvky: 5
Registrován: 28 bře 2015, 20:13
Bydliště: Růžová ul.

Re: Betonarna BERGER BETON spol. s r.o.

Příspěvek od marcela22 » 08 říj 2016, 09:09

Dobrý den, my bydlíme v Chýni asi půl roku na druhé straně obce (za Višňovkou). Za celou tu dobu jsem betonárku zaznamenala pouze když kolem ní projíždím (což dělám minimálně, raději jezdím druhou stranou, která je hezčí). Kolem betonárky je samozřejmě během pracovních dnů zvýšený pohyb různých domíchávačů a náklaďáků, ale ty přes obec vůbec nejezdí (alespoň já jsem je nikdy nepotkala). Jak psal Palat, pohled na betonárku není pěkný, ale to je vše. Pokud nebudete bydlet přímo v její blízkosti, tak bych to vůbec neřešila.
Můj kamarád si postavil dům na vesnici, kde žádná betonárka ani žádné podobné zařízení není. Za domem lesík, potok v malé rokli, prostě romantika. Ale soused za lesíkem začal chovat kozy, ovce, krocany, husy, kachny a teď chce ještě pštrosy. Zápach a hlavně hluk, který je kolem (de facto 20 hodin denně a to i o víkendech, protože ty potvory zvířata odmítají dodržovat 5-ti hodinový pracovní týden a také noční klid, takže v létě tak od 4-5 hodiny ranní) je tak obtěžující, že nyní se snaží dům prodat.
Přeji hodně štěstí

kika.bl
Příspěvky: 1
Registrován: 13 říj 2016, 10:36

Re: Betonarna BERGER BETON spol. s r.o.

Příspěvek od kika.bl » 14 říj 2016, 13:14

S tou prašností to úplně růžový není. Prachu je dost, i když to můžeme svádět i na přilehlou silnici, která je taky celkem vytížená nákladní dopravou. V zimě se občas stává, že se z těch komínů vyvalí obrovský mrak prachu, zřejmě, jak je plní. Co mi ale vadí víc, jsou ty tři halogeny, který večer dnes a denně svítí. Jestli je to kvůli zlodějům, nebo nočnímu provozu, netuším, ale světla máme doma opravdu dost.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů