Reklama v místním rozhlase

Jak se tu bydlí nově příchozím nebo již stávajícím obyvatelům. Co je nového a jak to ve vsi chodí...
Odpovědět
Sára I.
Příspěvky: 53
Registrován: 03 dub 2014, 07:37
Bydliště: Okružní

Reklama v místním rozhlase

Příspěvek od Sára I. » 06 dub 2014, 14:43

Nevím jak vy, ale opravdu nemám ráda reklamu. Když běží v televizi, je možné ji vypnout, na internetu lze přeskočit, ale co když mi ji vnucuje obec prostřednictvím vesnického rozhlasu? Mám si zahrát na práče a sestřelit amplion? Aby bylo jasno, jsem ráda, že je tu možnost, jak informovat občany o různých akcích - masopustem počínaje a Vánočními trhy konče. Co mne ale naprosto "dožralo" bylo to, když ve čtvrtek v sedm hodin ráno považoval obecní úřad za natolik důležité upozornit občany na prodej ovocných stromků, že nechal v rozhlasu nekonečné minuty hrát špatně naladěné rádio (autorský svaz by měl jistě radost) aby následně důsledně vyjmenoval celý sortiment zboží, které s sebou prodejci přivezli. Toto hlášení bylo z mého úhlu pohledu zcela mimo ve dvou věcech - jednak hodina, kdy byl rozhlas použit a druhak obsah hlášení. Opravdu je tohle za potřebí? Dost by mne zajímal názor vás ostatních. Jak to vidíte vy? Neměl by být rozhlas používán s větším rozmyslem? Nemáme těch reklam v životě už přespříliš?

Uživatelský avatar
Batáta
Příspěvky: 264
Registrován: 20 led 2013, 20:00

Re: Reklama v místním rozhlase

Příspěvek od Batáta » 06 dub 2014, 18:45

K nám na Háje dýchavičný Lojza nevyběhne. Tady je klídek.
Ipomoea batatas

Sára I.
Příspěvky: 53
Registrován: 03 dub 2014, 07:37
Bydliště: Okružní

Re: Reklama v místním rozhlase

Příspěvek od Sára I. » 06 dub 2014, 19:03

Batáta píše:K nám na Háje dýchavičný Lojza nevyběhne. Tady je klídek.
Nejspíš brzy začnu závidět :wink:

Pojišťovák
Příspěvky: 18
Registrován: 01 kvě 2013, 22:04

Re: Reklama v místním rozhlase

Příspěvek od Pojišťovák » 06 dub 2014, 22:18

Dobrý den, v době internetu nechápu smysl místního rozhlasu.
Možná by stálo za úvahu zvyšování bezpečnosti v obci...počínaje rychlostí , přes zloděje kolem 2-4 ráno

Uživatelský avatar
click
Příspěvky: 257
Registrován: 13 lis 2007, 19:13
Bydliště: Stercus Accidit

Re: Reklama v místním rozhlase

Příspěvek od click » 07 dub 2014, 16:55

To chce lepsi rozhlas...

Obrázek

Sára I.
Příspěvky: 53
Registrován: 03 dub 2014, 07:37
Bydliště: Okružní

Re: Reklama v místním rozhlase

Příspěvek od Sára I. » 07 dub 2014, 20:41

Pojišťovák píše:Dobrý den, v době internetu nechápu smysl místního rozhlasu.
Možná by stálo za úvahu zvyšování bezpečnosti v obci...počínaje rychlostí , přes zloděje kolem 2-4 ráno
Dobrý den,
otázka bezpečnosti je určitě velmi aktuální, jak je nám neustále připomínáno krádežemi a drobným či větším vandalstvím v Chýni. Nějak ale nechápu souvislost mezi rozhlasem a tímto tématem.
Co se týče smyslu rozhlasu, tak jeho přínos vidím například v informování starších občanů v Chýni, kteří si s novými technologiemi příliš nerozumí popřípadě maminek s dětmi, které nemají čas celý den vysedávat u internetu a kontrolovat, zda se konání dětského dne nepřesouvá na jiné datum. Jistě by se našlo takových skupin občanů, pro které je rozhlas užitečný ještě mnohem víc...
Ať už jde o sbírky na pomoc obcím postiženým povodní, konání akcí v Chýni až po nejrůznější varování - rozhlas v tomto hraje významnou roli. Je tu také zvyk nechat v rozhlase zvonit za zemřelé, což mi přijde jako tradice, která by se měla udržet. Je to místním druhem výrazu úcty k zesnulým.
Všechny tyto důvody jsou podle mne dobrým důvodem rozhlas zapnout (i když bych se zamyslela nad dobou, po kterou je nutné, abychom poslouchali rádio místo smysluplného hlášení), s čím ale nesouhlasím je jeho využívání ke komerčním sdělením (reklamě).

Pojišťovák
Příspěvky: 18
Registrován: 01 kvě 2013, 22:04

Re: Reklama v místním rozhlase

Příspěvek od Pojišťovák » 07 dub 2014, 22:10

Dobrý den, souvislosti jsou následující- rozhlas dostal přednost před otázkou bezpečnosti při veřejném zasedání. ...

Uživatelský avatar
Palat
Příspěvky: 356
Registrován: 28 kvě 2010, 20:53

Re: Reklama v místním rozhlase

Příspěvek od Palat » 07 dub 2014, 23:57

Pojišťovák píše:Dobrý den, souvislosti jsou následující- rozhlas dostal přednost před otázkou bezpečnosti při veřejném zasedání. ...
Nevím, co máte tou předností přesně na mysli, ale zastupitelé právě zamítli rozšíření rozhlasu i "nahoru" a peníze v rozpočtu doposud vyhrazené na tuto akci - pokud rozpočtové opatření schválí zastupitelé - budou přesunuty na dobudování veřejného osvětlení v ulici Ke Skále a Na Jarolímce.

Ad svaz autorů: obec za pouštění hudby do rozhlasu platí poplatky. Za loňský rok to bylo tuším (neberte mě přesně za slovo) okolo 2000 Kč.

Jinak ale souhlasím se Sárou I.: obecní rozhlas své opodstatnění určitě má, ale je opravdu otázka, jestli do něj patří komerční sdělení, a jestli je vhodné pouštět rozhlas kvůli takové věci v sedm ráno...

Sára I.
Příspěvky: 53
Registrován: 03 dub 2014, 07:37
Bydliště: Okružní

Re: Reklama v místním rozhlase

Příspěvek od Sára I. » 08 dub 2014, 14:18

Pročetla jsem si zápisy ze zasedání rady a jak již píše Palat, obec stopla rozšiřování rozhlasu. Co se bezpečnosti týče, tak se jedná o kamerách, které by mohla v naší obci provozovat policie z Hostivic. Tuším, že by to mohlo mít výrazně pozitivní dopad na bezpečnost v Chýni.

Výňatky ze zápisu ze dne 11.12.2013

• p. Kuchař – v rozpočtu obce na rok 2014 je vyčleněno 250 tis. Kč na rozhlas;
• p. Nývlt – částka v rozpočtu 250 tis. Kč je částka k ušetření; rozhlas je přežitek;

• p. Chadima – zjišťoval jsem informace kolem kamerového systému v obci Chýně, konkrétně u firmy Jablotron; firma má systémy, u kterých není potřeba vlastnit server pro záznamy; např. obecní policie ve Velkých Přílepech testuje tuto techniku od firmy Jablotron; kamery jsou samostatné, při přerušení napájení běží kamera ještě ½ hod.; kamery fungují přes GSM signál, jde o bezdrátový systém; 1 kamera stojí 7 900,- Kč bez DPH + kryt za 990,- Kč bez DPH; licence doživotní je 2 290,- Kč bez DPH/1 kameru; přístup k záznamům by měla jen policie, data se ukládají 3 měsíce; celkem by stálo 10 kamer 111 800,- Kč bez DPH za HW a úložiště + tarif pro přenos dat přes GSM siť; tarif na 1 kameru od O2 stojí 177,- Kč/měs.; montáž by mohla provádět a kamerový systém provozovat městská policie Hostivice; obec nemůže instalovat a provozovat kamerové systémy.
• p. Fingerhut – tam, kde je kabelová televize, existuje nabídka na vybudování bezpečnostních kamer, mělo by se prověřit;
• p. Rydval – děkuji p. Chadimovi za informace, záležitost by neměla zapadnout;
• p. Chadima – výhodou bezdrátového systému je možnost přesouvání kamer;

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 24 hostů