hele, já nevím

už mi z toho drnčí hlava...smluvní vztah by měl být mezi vlastníkem infrastruktury (ČOV, trubky, jímky) tedy obcí a provozovatelem kanalizace. Obec mu tento "výrobní prostředek" propůjčí za roční nájemné cca 500 000,- , tahle suma by měla být obcí spořena v rámci "fondu oprav" což je povinnost vlastníka infrastruktury (vypočítaná částka je tedy podstatně vyšší - měla by být taková, aby byl schopen vlastník infrastruktury tuto po jejím dosloužení znovu obovit a na to by 500 000,- ročně nestačilo...nicméně je jasné, že se toto nájemné samozřejmě promítne do stočného a tak nebyla vůle stočné dále zvyšovat).
Nevím, jak by se provozovatel kanalizace tvářil na uzavírání x smluv s jednotlivými vlastníky jímek, přijde mi to značně komplikované a čistě po obchodní stránve by to pro něj asi nemělo žádný efekt...
Tento týden se ale mluvilo i o teoretické (nic neslibuji) možnosti, aby si naopak obec od jednotlivých vlastníků jímky propůjčila a tento propůjčený majetek dále poskytla provozovateli kanalizace k "provádění své činnosti"...což je vlastně něco podobného, jako jsi navrhoval Ty...
Fakt to s tou naší kanalizací není jednoduchý a bylo by dobře, kdyby se tato diskuse směrovala na OÚ, pan starosta už vytvořil nějaké odpovědi na nejčastější dotazy
http://www.chyne.cz/ou/index.php/leveme ... -a-odpovdi
tak aby měl podklady na odpovědi další