oznámení

Máte nápad, připomínku, dotaz k chodu obce?
Odpovědět
obyvatelka
Příspěvky: 82
Registrován: 16 úno 2015, 12:39

oznámení

Příspěvek od obyvatelka » 28 led 2016, 20:03

https://www.chyne.cz/obecniurad/informa ... -sportovni

kde je ten "viz obrázek"
Mohu se ještě zeptat, zda po 5.2. zmizí i ty haldy hlíny v ul. Sportovní a bude tak umožněn vjezd vozidel. Původně bylo snad oznámeno, že ten zábor bude do 31.12.2015, ale vjezd je zahrazen stále. :roll:

Děkuji za vysvětlení

Uživatelský avatar
Palat
Příspěvky: 356
Registrován: 28 kvě 2010, 20:53

Re: oznámení

Příspěvek od Palat » 28 led 2016, 21:32

obyvatelka píše:kde je ten "viz obrázek"
Text "viz obrázek" je aktivní, obrázek se objeví po kliknutí na něj.

tučňák
Příspěvky: 173
Registrován: 21 kvě 2009, 12:40

Re: oznámení

Příspěvek od tučňák » 29 led 2016, 13:43

Bude se v nějak řešit provizorní spojka (přechod) přes Sportovní ulici co bývala mezi chodníkem v Krátké a Višňovkou? Bývalo to vysypané štěrkem. Během stavby byl tento "přechod" zničen a už nebyl obnoven. Teď mají obyvatelé okolí, pokud jsou do obce nebo na zastávku, na výběr jít buď bahnem nebo po silnici, což je s ohledem na vynášející zatáčku dost nebezpečné, zvláště za náledí.

Obecní úřad
Příspěvky: 32
Registrován: 21 lis 2014, 12:51

Re: oznámení

Příspěvek od Obecní úřad » 03 úno 2016, 10:56

Dobrý den,

omlouvám se za komplikace, které stavba způsobuje. Bohužel se protáhla realizace elektro přípojek, které jsou ovlivněny několika faktory:
- pozemek trafostanice v ul. Krátká není ve vlastnictví ČEZ, ale společnosti OXES, která neumožnila napojení
- do realizace vstoupila obec, aby se koncepčně vyřešilo při jednom výkopu i napojení nové základní školy na veškerou infrastruktury a záložní napojení objektů z trafostanice v ul. Krátká
- kombinace dvou výše uvedených bodů způsobila nutnost vyprojektovat, zadat ČEZ, uzavřít smlouvu, vysoutěžit realizátora a dodat novou trafostanici, která se bude nacházet za dětským hřištěm u želvy
- výše uvedený proces plus stavební prodleva realizátorů stavby způsobuje její zdržení.

Dle informací, které jsou nám v současné době známy by stavba měla být dokončena začátkem března. Dle platné smlouvy musí být vše uvedeno do původního stavu - tzn. chodník bude opět schůdný a v křižovatce Krátká/Bolzanova (Sportovní) bude vybudováno místo pro přecházení a při realizaci školy následně i přechod.

Požádala jsem realizační firmu Casta o zachování dostatečného komfortu pro pěší, ale vzhledem k probíhající stavbě Vás prosím o opatrnost a trpělivost.

Přeji příjemný den
Anna Chvojková

Uživatelský avatar
Batáta
Příspěvky: 264
Registrován: 20 led 2013, 20:00

Re: oznámení

Příspěvek od Batáta » 03 úno 2016, 14:25

Dobrý den,

jak následně bude probíhat realizace stavby školy? Kdy plánujete začátek stavby?

Děkuji, Michal
Ipomoea batatas

Obecní úřad
Příspěvky: 32
Registrován: 21 lis 2014, 12:51

Re: oznámení

Příspěvek od Obecní úřad » 03 úno 2016, 21:17

Dobrý den,

současný harmonogram - plus mínus dny je následující:

23.2.2016 odevzdání DSP, včetně všech vyjadřovaček a následné dodělání prováděcí dokumentace a položkového rozpočtu pro veřejnou zakázku
po 5.5.2016 vyhlášení VZ v režimu zákona 30+30 (zveřejnění, lhůta pro odvolání)
z toho vychází hlavní zahájení stavby v průběhu léta, zatím spíš přelom až začátek podzimu

Zatím se některé termíny v řádu dnů ještě mění, u zahájení stavby je termín, vlivem třetí moci, náš realistický předpoklad. Na začátek března plánujeme s projektanty finální prezentaci projektu veřejnosti a snad již budeme vědět přesněji.

Příjemný večer
Anna Chvojková

obyvatelka
Příspěvky: 82
Registrován: 16 úno 2015, 12:39

Re: oznámení

Příspěvek od obyvatelka » 04 bře 2016, 08:59

Obecní úřad píše:Dobrý den,



Dle informací, které jsou nám v současné době známy by stavba měla být dokončena začátkem března. Dle platné smlouvy musí být vše uvedeno do původního stavu - tzn. chodník bude opět schůdný a v křižovatce Krátká/Bolzanova (Sportovní) bude vybudováno místo pro přecházení a při realizaci školy následně i přechod.

Požádala jsem realizační firmu Casta o zachování dostatečného komfortu pro pěší, ale vzhledem k probíhající stavbě Vás prosím o opatrnost a trpělivost.

Přeji příjemný den
Anna Chvojková

Tak začátek března je tady a stavba nevypadá, že by byla dokončena o zachování komfortu pro pěší ani nemluvě. Tak jaká je výmluva stavbařů nyní.

nikdo
Příspěvky: 3
Registrován: 31 bře 2016, 09:43

Re: oznámení

Příspěvek od nikdo » 31 bře 2016, 10:33

Bohužel odpovědi od obce se asi nedočkáme. Proč asi?
Jak dlouho budeme muset ještě snášet příkoří od Casty a pánů Rajtory a Fouska?

zablokovaný silnice, všude parkující auta a stroje stavbařů a to i na chodníkách a otočce autobusu kolikrát se nedalo ani projít a projet
všude bordel a bahno
poničený silnice, chodníky i višňovka
absolutní ignorování bezpečnostních pravidel
materiál naskládaný na obecní silnici a chodnících
blokování vjezdů na zahrady

a je toho mnohem víc.

To pro pány Rajtoru a Fouska neplatí žádný pravidla? Kdy dají do pořádku višňovku, chodníky a cesty které zničili? Co udělají s tím hrozným kameným svahem který nasypali u klouzačky ve Višňovce? Kdo povolil trubky vedoucí do višňovky z jejich pozemku a k čemu jsou. To budou pouštět vodu do Višňovky?

A to hlavní. Když je takovej bordel ze stavby pár parcel, obec na to kašle, co nás čeká až se bude stavět škola?

pavel
Příspěvky: 540
Registrován: 05 bře 2009, 17:22
Bydliště: Chýně

Re: oznámení

Příspěvek od pavel » 31 bře 2016, 12:33

Mozna by bylo lepsi, kdyby pan Fousek nebyl ve stejnem politickem sdruzeni jako pani starostka? Ale to je jen hypoteza ...
Co neni hypoteza - mame zkusenosti jak se pan Fousek stavel k SDK a obecne ke stavebnim zalezitostem v obci kdyz byl starosta. Bohuzel v ignorovani minimalne slusneho chovani vuci svym spoluobcanum pokracuje evidentne i jako investor :(

Uživatelský avatar
Palat
Příspěvky: 356
Registrován: 28 kvě 2010, 20:53

Re: oznámení

Příspěvek od Palat » 02 dub 2016, 08:45

Dotaz jsem předal, odpověď se zde buď objeví přímo, nebo ji přetlumočím. Nejpodstatnější informace je ta, že momentální předpokládaný termín dokončení stavby je konec dubna.

Obecní úřad
Příspěvky: 32
Registrován: 21 lis 2014, 12:51

Re: oznámení

Příspěvek od Obecní úřad » 08 dub 2016, 16:43

Dobrý den,

Vaše dotazy jsou naprosto na místě a za prodlení se omlouvám. Stavba se dostala do zpoždění, to je sice mrzuté, ale nemůžeme s tím nic dělat. V průběhu ledna a v některých podzimních týdnech si prostě dala stavba volno a do toho obec nemůže zasahovat - to je vztah investor-stavba. Stavebník má platné stavební povolení bez závazného termínu realizace - pouze předpokládané. Momentální předpokládaný termín dokončení je do konce dubna. Zkolaudován je vodovod a kanalizace, včera proběhla kolaudace VO a příští týden je kolaudace komunikace. Chybí ČEZ - kde je jak jsem již psala problém s umístěním nové trafo, ale to je nyní otázka již krátkého času, vše je přichystáno, chráničky umístěny a RWE - vše je na realizaci těchto společností nikoliv na stavbě a po kolaudaci komunikace již nebude ovlivňovat běžný stavební provoz v lokalitě.

Co se týče záboru obecních pozemků, na které není vydáno stavební povolení, tam stavebník platí dle obecní vyhlášky poplatky za zábor pozemku. Když se někdy stalo, že stavební firma složila na točně štěrk, beton apod., bylo nám to obvykle občany velmi rychle nahlášeno a snažili jsme se přimět stavebníka k co nejrychlejší nápravě. Nejnověji jsme řešili problém absence přechodu z ulice Krátká do Višňovky. Bude bezodkladně vybudováno místo pro přecházení. V úterý byla situace probrána s realizační firmou a následující týden bude diskutována i s odborem dopravy Černošice a dopravní policií.

Nepořádek na silnici opravdu byl, ale po stížnostech obce i občanů docházelo k čištění ulice i několikrát denně. Přesto se v nejintenzivnějších fázích výstavby stávalo, že na silnici bahno bylo, to je pravda. Nyní by už situace měla být výrazně lepší. Bohužel faktem je, že bude následovat výstavba jednotlivých RD a intenzita dopravy po komunikaci může být opět vyšší a zodpovědnost jde směrem k jednotlivým stavebníkům. Zde pokud máme přímý důkaz můžeme požádat SÚ Hostivice o zastavení stavby než dojde k nápravě.

Násep nad Višňovkou je na pozemku stavebníka. Ve finále bude zakryt zeminou a zatravněn dle projektu sadových úprav. Trubka, která ústila do Višňovky, už byla odstraněna a svedena pod terén do drenáže. Ostatní jsou kontrolní šachty na pozemku stavebníka k dešťové kanalizaci a retencím.

Poničené chodníky a komunikace v okolí stavby má stavebník, stejně jako v případě kterékoli jiné stavby, povinnost po ukončení stavby uvést do původního stavu. Obec uvedením do původního stavu podmiňuje souhlasné stanovisko ke kolaudaci. Jinými slovy - na počátku stavby musí každý stavebním vyhotovit fotografický pasport nápojných bodů a komunikací a odevzdat ho před zahájením stavby na OU. Na konci stavby se porovná původní stav a skutečnost. V případě nesrovnalostí musí dojít k nápravě, když ne, jedná se o přestupek a sankce jsou postupně vyměřovány dle zákona a není vydán kolaudační souhlas.

Co se týče excesů jako zablokovaný průjezd stavebními stroji nebo materiál složený na chodníku, není v silách obce takovýmto událostem úplně předcházet. Pokud se to stane a dozvíme se to, bez odkladu se snažíme situaci řešit a přimět stavebníka k nápravě. Jako příklad mohu uvést situaci při rozkopání ul. Ke Skále k nápojným bodům dešťovky, kdy Ropid v cca 19h. obec informoval, že od zítřejšího dne nebude zajíždět autobus na točnu. Zábor byl řádně zaplacen a nahlášen a předchozí stanoviska dotčených (včetně Ropidu) se stavbou souhlasila, nicméně se nízkopodlažní autobus v reálu vytočil až na 2x, což nechtějí. Realizační firma ještě během večera sjednala nápravu, ač měl zábor ve větším rozsahu trvat 6 dní a občané tento problém nepocítili. Tady si dovolím upozornit, že s velkou pravděpodobností dojde vlivem napojení na plyn k uzavření točny na základě požadavku Ropidu. O přesném termínu a době trvání Vás po projednání budeme informovat na webu obce.

Úplné zamezení takovýmto případům by ovšem vyžadovalo, aby na stavbu téměř permanentně někdo dohlížel nebo byla sledována kamerovým systémem, což není reálné. Obec stavby kontroluje v rámci KD a v případě nahlášených problémů. Na závěr podotýkám, že zákon je pouze minimem morálky a slušnosti a ne vše, co není slušné, je zároveň i trestné a postižitelné. To, že nebyla korektní (úplná) komunikace ze strany investora vůči okolním nemovitostem, obci a obyvatelům je prostě fakt, ale nevymahatelný.

V případě, že máte jakékoliv přímé problémy se stavbou obraťte se na Stavební úřad v Hostivici, který má větší kompetence. Zároveň pokud něco zaznamenáte v daný okamžik, oznamte to prosím na OU, protože o řadě věcí se dozvíme až ex post a je těžší pak věci napravovat. V případě, že Vám stavbou vznikla újma na majetku (rozbitý plot apod.) a máte to zdokumentováno, zašlete nám podklady na mail klenotova@chyne.cz do úterý 12.4 do 8:00.

Přeji příjemný víkend
Anna Chvojková

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů