Děkuji za potvrzení mé obavy.
To se, milí sousedé z vršku, opravdu nedočkáte... Namísto, aby se urgentně, okamžitě a bleskurychle vyřešil chodník, bylo to kýmsi zahrnuto do projektu Višňovka. Vývoj jest popsán ve Zpravodaji - co je na tom pravdy Bůh suď. Člověk se v těch drobných neříkáních pravdy (politicky korektní označení drobných lží) přestává orientovat. Opravdu netuším, v čem je problém vyseknout chodník ze "zámecké" dlažby, na nějž už existuje jakýsi nabídkový rozpočet - na zastupitelstvu se o ňom zmiňoval Pavel Mihula. Žvaní se o tom a žvaní. Je to najednou zahrnuto do Višňovky (což jistě uznáte je v porovnání s chodníkem naprosto klíčový projekt) a čeká se a čeká... jestli se zas nezmění situace na kraji, sejde se Regionální rada čehosi, usmyslí se, zda je projekt formálně správně a tak. Nikdo to netlačí. To je naprosto zjevné. Zoufalý pokus Jelínka na minulém zastupitelstvu byl smeten (
viz bod E - neschvaluje).
Páni a dámy zastupitelé v čele s paní starostkou asi čekají, až tam někoho nějaký vožralý prase zase přejede. Já tam bez baterky nechodim....
Dovoluji si zde odcitovat ze Zpravodaje - mě už nezbejvá
než se akorát tak vztekat...:
Jednou z nejpalčivějších otázek je vybudování chodníku v ulici Ke Skále. Během minulého roku jste se vyjádřila, že se chodník začne budovat za každou cenu v září tohoto roku. Ale stále se nic neděje? Proč?
Tehdy jsem předpokládala, že podáme žádost na revitalizaci parku Višňovka, jejíž součástí bude chodník a veřejné osvětlení tohoto chodníku. V té době bylo možné při zaregistrování žádosti v soutěži získat finanční prostředky na stavbu a zahájit ji. To znamená, že soutěž by proběhla v létě a v září by se mohlo začít stavět. Během léta se ale podmínky po nástupu nového vedení na kraji změnily. Podle nich musí zadávací podmínky pro stavbu odsouhlasit regionální rada soudržnosti, a to až poté, co je potvrzena formální správnost projektu. Regionální rada ale zatím neprovedla přezkoumání formální správnosti, a tudíž ani kontrolu zadávací dokumentace, kterou máme od léta připravenou.
Zpoždění tedy přičítáte změnám podmínek pro získání dotace...
Je mi trapné, že se dodnes stavba neuskutečnila, ale v případě, že bychom zahájili stavbu před „vysoutěžením“ projektu, tak se vystavíme nebezpečí, že bychom postupovali proti pravidlům dané dotace a mohli bychom o ni přijít.