RE: Kdo skutečně škodí obci?

Máte nápad, připomínku, dotaz k chodu obce?
Odpovědět
PavelS
Příspěvky: 17
Registrován: 08 pro 2010, 20:53
Bydliště: Chýně, Rudenská

RE: Kdo skutečně škodí obci?

Příspěvek od PavelS » 08 říj 2014, 21:24

Vážení sousedé,

dovoluji si přílohou zveřejnit svou reakci na dopis, který byl včera rozeslán obecním úřadem a dnes doručen do listovních schránek v obci.

P.Švarc
Přílohy
RE_ Kdo skutečně škodí obci_.pdf
(25.75 KiB) Staženo 392 x

PavelS
Příspěvky: 17
Registrován: 08 pro 2010, 20:53
Bydliště: Chýně, Rudenská

Re: RE: Kdo skutečně škodí obci?

Příspěvek od PavelS » 08 říj 2014, 21:30

pro snažší přístup vkládám i celý text:

Vážený pane starosto,

Včerejšího dne jsem obdržel emailem Vaši zprávu s poněkud dramatickým uvozením „Kdo skutečně škodí obci?“. K mému překvapení jsem pak dnes tutéž listinu i s přílohami nalezl ve své listovní schránce.

Dovolte mi, laskavě, se k Vašemu dopisu vyjádřit. Má, ne vždy mnou samým vítaná vlastnost stavět se k věcem spravedlivě, mne k tomu totiž nutí.

Svůj dopis jste uvedl otázkou. Hledám tedy ve Vašem textu odpověď. Možná z Vašich slov nečtu vše správně, ale usuzuji, že označujete pana Ing. Karla Horáka škodičem pro projev jeho osobního názoru k průběhu oslav 150. výročí založení místní školy. Pro projev, který zapsal do pamětní knihy a pod který se i plně přihlásil svým podpisem. Pokud je toto skutečně obsahem Vaší odpovědi na otázku ze záhlaví, pak považuji Vaši reakci za minimálně neadekvátní. Zmínka o událostech starých 4 roky je v dnešních souvislostech podle mého mínění ještě méně vhodná.

Účastnil jsem se zahájení oslav jako běžný návštěvník a přiznávám, že i mne překvapilo, jak málo prostoru bylo věnováno bývalým chýňským pedagogům. Už z úcty k jejich věku a k údajné vzdálenosti, kterou vážili cestovat, aby se oslav účastnili, jsem očekával více, než jen –a znovu zdůrazňuji, že hodnotím průběh z pozice pozorovatele – jakoby náhodné předání slova panu Kostkovi k malé zdravici. Podobně jako pan Horák se domnívám, že měli být jedním ze středobodů oslav výročí školy.

Co mne na celé věci vadí nejvíc, je Vaše reakce. Skutečnost, že jste využil svobodný projev negativního hodnocení pana Horáka k jeho dehonestaci a své propagaci. Věřím, že jste přípravu Vašeho dopisu, zaúkolování pracovnic obecního úřadu k rozesílce, namnožení dopisu včetně příloh a jeho roznos do schránek občanů obce realizoval ve svém volném čase a ze svých vlastních prostředků, protože využití času, za který jste odměňován z titulu funkce starosty a prostředků, se kterým obec hospodaří, by podle mého názoru k takovému postupu nebylo správné.

Samotné rozeslání Vaší zprávy emailem obecního úřadu považuji přinejmenším za nekorektní využití, ne-li dokonce zneužití, Vašeho postavení starosty. Nic Vám přece nebránilo osobně se vyjádřit stejným způsobem jako pan Horák, tedy zápisem do pamětní knihy.

Přál bych si, aby v čele obce, ve které sice nežiji mnoho let, ale ve které hodlám zestárnout, stál člověk moudrý, člověk s nadhledem, člověk nikoli malicherný, spíše velkorysý, sebevědomý, odvážný a nejlépe i noblesní. I proto, vážený pane Novotný, Vás v nadcházejících volbách volit nebudu.

S úctou,

JUDr. Pavel Švarc
Chýně, 8.října 2014

Uživatelský avatar
Batáta
Příspěvky: 264
Registrován: 20 led 2013, 20:00

Re: RE: Kdo skutečně škodí obci?

Příspěvek od Batáta » 09 říj 2014, 07:46

Děkuji, mluvíte mi z duše :clap:
Ipomoea batatas

Věra Kovářová
Příspěvky: 47
Registrován: 24 lis 2006, 19:13

Re: RE: Kdo skutečně škodí obci?

Příspěvek od Věra Kovářová » 09 říj 2014, 10:34

Obdržela jsem reakcí Karla Horáka na dopis starosty. Vzhledem k tomu, že nemá možnost (stejnou jako starosta) rozeslat z obecní emailové adresy svoji odpověď, dovoluji si to učinit zveřejněním na tomto fóru.

Vážení občané,
schytal jsem to včerejším dopisem od p. Novotného, že by pes ode mě kůrku nevzal, i kdyby paštikou byla namazaná. Nicméně já si za svým zápisem stojím. Vím, že to v podstatě laskavého občana nezajímá, ale fakt je, že pan řídící Kostka přišel k pódiu až na urgence občanů. Popisovaný děj si možná pan Novotný vysnil, ale rozhodně se tak nestal a je jednoduché si to zkontrolovat. A co paní Kostková? A co paní Kuncová? Bývalá ředitelka Jakubová-Štrosová, která desítky let učila chýňské děti (i moje), postávala na oslavě, aniž by si ji kdo všiml. Chce snad starosta pí Jakubovou skrze svoji animozitu vymazat i z kronik? Pozoruhodná je myšlenka, že já škodím obci, když se starosta cítí potrefený mým zápisem.
Vážený pane starosto, děkuji za statistiku o počtu napadených nešťastníků před čtyřmi lety. Ve svém úzkém politickém průzoru jistě nemůžete pochopit, že totéž bych udělal, i kdyby volby byly za dvacet let. Já se věnuji podstatně jiným věcem, než Vašim žabomyším válkám. Za nikoho nekandiduji a věřte, že bych v podobném případě napsal s čistým srdcem stejný zápis, ať by byl starostou Petr nebo Pavel nebo Pepík.
S pozdravem Karel Horák

martina.no
Příspěvky: 121
Registrován: 14 pro 2006, 22:04
Bydliště: Borová 307

Re: RE: Kdo skutečně škodí obci?

Příspěvek od martina.no » 09 říj 2014, 21:10

Ja na to taky koukala jak tele na novy vrata :shock: trikrat jsem cetla zapis v kronice i starostuv komentar, ale stejne nechapu, co ze to pan Horak vlastne provedl za straslivou skodu obci :eusa-think:

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů