Res-publica Aneb: vědět víc

Máte nápad, připomínku, dotaz k chodu obce?
Odpovědět
Uživatelský avatar
Jiří Nývlt
Příspěvky: 1314
Registrován: 24 kvě 2006, 14:04
Bydliště: Hlavní ul. Chýně
Kontaktovat uživatele:

Res-publica Aneb: vědět víc

Příspěvek od Jiří Nývlt » 01 srp 2012, 14:10

Toto je diskuze pokračující z tohoto vlákna.
luky píše:Nebavma se tu pořád jen o projektu chodníků.
Ten problém na kterej tu Iva upozornila je trochu širší. Já taky nejsem spokojenej s tím jak nás starosta a celý vedení obce informujou.
Znovu se ptám, proč obec nezveřejňuje na svých stránkách uzavřený smlouvy. Proč není nikde transparentně zvěřejněný výběrový řízení, včetně toho kdo nabídky podal, jak se hodnotili a jaký byly nabídnutý ceny? Proč se nedovídáme kolik stavby ve skutečnosti stály, jestli byla dodržená cena ze smlouvy a jestli byly a proč byly vícepráce? Těch akcí co ste za poslední dobu dělali není málo. Višňovka, škola, školka, veřejný osvětlení, chodníky. A sou to akce za miliony. Co mě odpovíte na tohle pane Nývlt? To není utajování o kterým tady Iva píše?
Opět musím připomenout, jak ste při volbách halasně slibovali otevřenost a informovanost.
Já, luky, rozumím. Tedy snad (viz níže).
Ale: diskuze a polemika jsou disciplíny, které mají určitá obecně sdílená pravidla. Jedním z nich je například to, že když jsme (byli) ve vláknu, diskuzní skupince "Není nová šířka ul. Hlavní trochu malá?", bývá zvykem debatovat o tomto tématu (a neptat se Arboru na činnost a nedebatovat o zveřejňování smluv a jsme obvykle vedeni snahou být konzistentní).
To však neznamená, že bych se diskuzi o větší iformovanosti bránil, tím méně to znamená, že by mě to nezajímalo.

Všimněme si také , že Iva poukazovala na "projednávání (projektu) s veřejností", nikoliv na zveřejňování smluv. Tj. žádá si, aby s ní byl projednáván realizační projekt, což mě se nezdá reálné.

Založil jsem vlákno - oslovím(e) starostu, pani tajemnici, IT atd. Problémům, které s tím jsou spojené rozumím jen velmi málo (ale napadají mě právní, technické). Právě byla spuštěna nová verze http://www.chyne.cz (dobrá práce, aktivní dobrovolníci), tak by bylo dobré rozjet fundovanější diskuzi o možnostech, jak tyto věci dávat na tento web (tím myslím nejen povidáni tady na fóru). Můžete se případně přidat, alespoň konečně shledám, s kým mám tu čest ;-)

Žádné utajování se neděje. Kdokoliv z občanů, kdo přijde (ale i napíše) na úřad, dostane informace, které žádá - taková je moje zkušenost. Tvrzení, že "je to utajování", o kterém píše Iva, mi přijde nekorektní. Vím, že je to méně komfortní, dojít si na úřad, ale obávám se (aniž bych byl s poměry nějak blíže seznámen), že s požadavkem na umisťování těchto informací na web budeme narážet na kapacity zaměstnanců úřadu. Ale opakuji: nevím... Co jsem potřeboval vědět, jsem zatím zjistil.
Co vím, tak nad dodržováním všech zákonných pravidel ve výše popsaných procesech bedlivě bdí paní tajemnice (to je velmi přísná úřednice, nikoliv politik, která zažívá už třetí garnituru), ale i další instituce, které dotační tituly vypisují.

Otevřenost a informovanost tu je, ale vždycky ji může být víc!

"Těch akcí co ste za poslední dobu dělali není málo." Tahle věta je zajímavá. Za jedno se v ní konstatuje, že to tu šlape (to jsem rád, vděčíme i minulé reprezentaci) a za druhé jsem v ní zahrnut do těchto procesů. Rád bych zdůraznil, že nejsem zastupitel, pouze jeden z lidí na kandidátce, z volného sdružení kandidátů. Nemám na těchto projektech žádné "zásluhy".

p.s. Halasní jsme snad nebyli :-) A taky připomínám, že na radnici sedí vícero "partají".
Jo a v programu jsme zveřejňování smluv a těchto informací explicitně neslibovali. Opakuju: požadavku ale rozumím.

Iva
Příspěvky: 59
Registrován: 10 kvě 2011, 18:37

Re: Res-publica Aneb: vědět víc

Příspěvek od Iva » 02 srp 2012, 12:09

To se mejlíte. Já poukazovala na všchny tajnosti co před náma starosta má.
Napsala sem
Myslím, že je hodně věcí o kterejch si starota myslí neměly bejt projednávány s veřejností. Stejný tajnosti jako za Kovářky.
A tím hodně věcí sem myslela třeba ty plány, ale taky smlouvy, změny v silnicích a všechny další lahůdky co pro nás starosta chystá.
Přece nebudu někde potupně žebrat, aby mě na obci půjčili nebo oxeroxovali smlouvu a určitě by za to ještě chtěli peníze. Je snad poviností obce tyhle věci zveřejňovat. A jestli jí to neukládá žádnej zákon, tak je to aspoň slušnost.

Uživatelský avatar
Jiří Nývlt
Příspěvky: 1314
Registrován: 24 kvě 2006, 14:04
Bydliště: Hlavní ul. Chýně
Kontaktovat uživatele:

Re: Res-publica Aneb: vědět víc

Příspěvek od Jiří Nývlt » 02 srp 2012, 13:12

Iva píše:To se mejlíte. Já poukazovala na všchny tajnosti co před náma starosta má.
Napsala sem
Myslím, že je hodně věcí o kterejch si starota myslí neměly bejt projednávány s veřejností. Stejný tajnosti jako za Kovářky.
A tím hodně věcí sem myslela třeba ty plány, ale taky smlouvy, změny v silnicích a všechny další lahůdky co pro nás starosta chystá.
Přece nebudu někde potupně žebrat, aby mě na obci půjčili nebo oxeroxovali smlouvu a určitě by za to ještě chtěli peníze. Je snad poviností obce tyhle věci zveřejňovat. A jestli jí to neukládá žádnej zákon, tak je to aspoň slušnost.
Nevím, jak to s tím mejlením je...
Tak postupně:
- (koukám, že je potřeba, abyste pozorněji četla věci nejen po mě, ale i po sobě) pokud nerozumíte tomu, že čistě technicky není možné projednávat všechny tyhle věci s Ivou Koudelkovou a dvěma tisíci obyvatel, tak se nezlobte, ale nežijete v reálném světě. Vystavit někde smlouvy a projekty je jedna věc a druhá věc je projednávat je s lidmi, tj. podrobovat je veřejné diskuzi. Chcete diskutovat o výběrovém řízení, smlouvě s dodavatelem, technickém projektu? To bychom opravdu neměli ani tu kanalizaci. O záměrech a studiích? - OK. Hlavním fórem ovšem bylo, je a doufám i bude zastupitelstvo, kam prakticky nikdo nechodí a pak řve jak přejetej na fóru a diví se jak divizna.
- chodíte na veřejná zasedání zastupitelstva? Čtete zápisy (jsou na webu)? Je tam spousta informací, které zahrnujete do kategorie tajnosti.
- slušnost je si o informace slušně říct, nejsou-li volně k dispozici, tedy se zeptat. Nebo zdvořile požádat, aby byly lépe a efektivněji k mání. Nikoliv se ohánět slušností a urážet vedení obce, že má tajnosti. Zákonné normy jsem dosud nestudoval (moje chyba, sorry, nemám moc čas), ale jsem díky bedlivosti paní tajemnice bezmála jist, že obec v této chvíli zákony ohledně dostupnosti informací neporušuje.

Máte-li chuť v té věci něco podniknout, budu citovat sám sebe:
Jiří Nývlt píše:Založil jsem vlákno - oslovím(e) starostu, pani tajemnici, IT atd. Problémům, které s tím jsou spojené rozumím jen velmi málo (ale napadají mě právní, technické). Právě byla spuštěna nová verze http://www.chyne.cz (dobrá práce, aktivní dobrovolníci), tak by bylo dobré rozjet fundovanější diskuzi o možnostech, jak tyto věci dávat na tento web (tím myslím nejen povidáni tady na fóru). Můžete se případně přidat, alespoň konečně shledám, s kým mám tu čest ;-)
SZ nebo mejl proto vítám.

Uživatelský avatar
Palat
Příspěvky: 356
Registrován: 28 kvě 2010, 20:53

Re: Res-publica Aneb: vědět víc

Příspěvek od Palat » 03 srp 2012, 22:23

Ke zveřejňování smluv a dalších informací na webu: jak už napsal Jirka, narážíme tady na kapacity lidí na OÚ. Jsou prostě věci, které při současném obsazení a pracovní vytíženosti lidí na OÚ nemají tak vysokou prioritu. Někoho to možná rozčílí, ale jsou věci, které prostě být musí, a o ty se musí OÚ starat především. Zveřejnění smluv na webu mezi absolutní nutnosti nepatří, a tak se pořád odsouvalo. Není to dobře, ale opravdu bych si netroufl kohokoli na OÚ obviňovat, že se fláká!
Protože tuhle situaci vidím, začal jsem se (nikoli jako jediný, viz. http://www.forum-chyne.cz/post18818.html#p18818) ve zlepšení obecního webu angažovat. Zveřejňování smluv, výběrových řízení a dalších informací bylo od začátku (tj. cca od října minulého roku, kdy jsme se do toho pustili) naší prioritou. Ale náš plán byl nejprve zlepšit přehlednost a uspořádání webu, a s novým webem se pak pustit do zlepšování obsahu. Sám jsem nečekal, že první fáze zabere tři čvrtě roku, ale stalo se. Všichni pracujeme a máme své další aktivity, a navíc webmaster, který měl implementaci na starosti, byl delší dobu nemocný. Nicméně teď je nový web hotový (až na pár nedostatků, které snad budou brzy opravené), a můžeme se konečně pustit do toho obsahu. Už dáváme dohromady kontakty na zastupitele (doposud je na webu jen telefon na starostu a místostarostu), podklady pro zveřejnění zápisů a dalších materiálů komisí a výborů... A chystáme se i na smlouvy, projekty atd.
Vím, že se to všechno táhne dlouho. Můžete nadávat obecnímu úřadu, že tohle je jeho práce, a ne nějakých dobrovolníků, můžete nadávat nám, že jsme pomalí...

To hlavní, co chci tímhle elaborátem vysvětlit, je, že za nezveřejňováním smluv nebo projektů na webu opravdu, ale opravdu není žádné utajování, spiknutí a machinace, ale výše popsaná situace. Je v pořádku, že se na tenhle nedostatek upozorňuje, ale není v pořádku, že se to interpretuje jako snaha obecního úřadu, potažmo starosty, všechno utajovat a tutlat.

pavel
Příspěvky: 540
Registrován: 05 bře 2009, 17:22
Bydliště: Chýně

Re: Res-publica Aneb: vědět víc

Příspěvek od pavel » 06 srp 2012, 23:27

Palat píše:... To hlavní, co chci tímhle elaborátem vysvětlit, je, že za nezveřejňováním smluv nebo projektů na webu opravdu, ale opravdu není žádné utajování, spiknutí a machinace, ale výše popsaná situace. Je v pořádku, že se na tenhle nedostatek upozorňuje, ale není v pořádku, že se to interpretuje jako snaha obecního úřadu, potažmo starosty, všechno utajovat a tutlat.
Souhlasím s Ivou a Lukym - tohle není jen o zvěřejňování smluv. Navíc podle mě když už smlouva existuje tak je celkem pozdě, protože už je platná a maximálně lze požadovat její plnění. Tady jde o kontinuální otevřenost v komunikaci vůči lidem, která pokud by se dělala průběžně, tak by opravdu mnoho práce navíc nezabrala. Příklady:
- Na foru padaly dotazy ke způsobu výběru technologie a dodavatele rozšíření školky. Je evidentní, že se dalo zvolit levnější řešení - proč se zvolilo takhle drahé? Na základě jakých kriterií se provedla volba technologie a hlavně volba dodavatele?
- Ptali jsme se tady na foru několikrát proč nejdřív starosta slíbil, že dopravní řešení výjezdu z Hájů měnit nebude a pak to v tichosti změnil. Na opakované dotazy nikdo neodpověděl - kdo to rozhodl a proč?
- Při realizaci Višňovky bylo SDK sděleno, že v ceně výherního projektu byl započítán obrubník pouze na jedné straně a dodavatel stavby požadoval, aby obec druhou stranu buď doplatila nad rámec původní dohodnuté ceny nebo aby cena zůstala stejná, ale došlo k nějaké kompenzaci formou nedodání nějaké části stavby. SDK dodala podklady pro jednání, starosta šel na jednání s dodavatelem sám a na opakované přímé dotazy jak jednání dopadlo nikdy neodpověděl.
- Jak dopadá jednání s OXESem? Nikdo neví ...
- Ptal jsem se mnohokrát starosty a pana Plaňanského, zda dochází ke kontrole stavebníků, jestli opravdu pan Plaňanský pravidelně prochází obec a provádí dokumentaci stavu před a po stavbě. Na přímý dotaz starosta odpověděl vyjádřením, že obec pořídila digitální fotoaparát, ale jak je to v praxi s tou kontrolou nikdy nevysvětlil
- Když jsem paní Musilové poslal oficiální dotaz na to, jak je to s odvozem směsného odpadu v obci, zda existují nějaké výjimky a požádal jsem jí o oficiální odpověď, kterou budu moci nasdílet na foru, tak mi poslala její soukromý názor se žádostí, abych ho nezveřejňoval. Evidentně máte velice naivní představy o tom jak to v praxi chodí :cry:
Tohle je jen pár příkladů typického chování starosty a úřadu, který vede. Stačilo by informovat průběžně anebo jednoduše odpovídat na dotazy. To moc práce nedá. Ale opakuji - ani na přímé dotazy starosta prostě neodpovídá. Nevymýšlejte si tady nesmysly - otevřenost komunikace vůči občanům nevisí na tom, kdy bude nová verze obecních stránek!!! Stačilo by aby starosta na přímý dotaz otevřeně řekl například - ne, kontrolu stavebníků v obci neprovádíme. A bylo by jasno
A je snad logické, že lidi zajímá to, jak starosta nakladá s obecními penězi, jak a kdy bude rozšířena kapacita školy, jak se bude jezdit po silnicích, jestli dokážeme jednat s investory atd.

Uživatelský avatar
Palat
Příspěvky: 356
Registrován: 28 kvě 2010, 20:53

Re: Res-publica Aneb: vědět víc

Příspěvek od Palat » 07 srp 2012, 22:59

Pavle, svůj příspěvek jsem začal takto:
Palat píše:Ke zveřejňování smluv a dalších informací na webu:
A ukončil takto:
Palat píše:To hlavní, co chci tímhle elaborátem vysvětlit, je, že za nezveřejňováním smluv nebo projektů na webu opravdu, ale opravdu není žádné utajování...
Z toho by tedy mělo být zřejmé, že jsem chtěl vysvětlit, jak je to se zveřejňováním informací na webu. Máte pravdu, když říkáte, že "tohle (tj. informování) není jen o zveřejňování smluv". Ale můj příspěvek o tom byl. Byl o zveřejňovní informací na webu. Jak je to s konkrétní komunikací starosty vůči Vám a dalším lidem, to nemůžu hodnotit - nejsem jeho sekretářka, ani mu nečtu maily, abych do toho dostatečně viděl. Že je všechno dokonalé, to rozhodně netvrdím - nejsem tak naivní, za jakého mě máte.

Uživatelský avatar
Jiří Nývlt
Příspěvky: 1314
Registrován: 24 kvě 2006, 14:04
Bydliště: Hlavní ul. Chýně
Kontaktovat uživatele:

Re: Res-publica Aneb: vědět víc

Příspěvek od Jiří Nývlt » 08 srp 2012, 11:36

pavel píše:Souhlasím s Ivou a Lukym - tohle není jen o zvěřejňování smluv. Navíc podle mě když už smlouva existuje tak je celkem pozdě, protože už je platná a maximálně lze požadovat její plnění. Tady jde o kontinuální otevřenost v komunikaci vůči lidem, která pokud by se dělala průběžně, tak by opravdu mnoho práce navíc nezabrala.
Takže veřejnost by diskutovala nejen prováděcí projekty, ale i smlouvy v průběhu jejich vyjednávání? No, zajímavá myšlenka. Není to náhodou tak, že jsme si zvolili zastupitele, aby to dělali za nás? Omlacujme jim o hlavu výsledky.
pavel píše: - Na foru padaly dotazy ...
Chybí Ti tedy informace (odpovědi?). To není optimální. Trvám ale na tom, že má zkušenost je, že na zastupitelstvu a v přímém kontaktu s obcí je lze získat.

Uživatelský avatar
kubajs
Příspěvky: 710
Registrován: 01 pro 2006, 10:06
Bydliště: Králův Dvůr
Kontaktovat uživatele:

Re: Res-publica Aneb: vědět víc

Příspěvek od kubajs » 08 srp 2012, 13:16

Chybí mi konkrétní informace, mám možnost si zajít na úřad a požádat o ni (dokonce zákonnou). Nemůžu ale čekat, že lidi z OÚ, případně zastupitelstva budou aktivně číst toto neoficiální fórum (v poslední době extrémně zahlcené různými zbytečnými negativními flamy) a odpovídat na dotazy (navíc obzvláště v poslední době útočně laděné). Pracovníci OU to nemají v pracovních povinnostech a nikdo je nemůže nutit, aby se své práci věnovali ještě po pracovní době. Nehledě na to, že by se nejprve vždy museli rozčilit nad všemi těmi negativními ohlasy... To prostě nemají zapotřebí. Pokud nereagují, vůbec se jim nedivím a na druhou stranu ani nemůžeme vědět, zda toto fórum vůbec pročítají. Proč by taky měli...

pavel
Příspěvky: 540
Registrován: 05 bře 2009, 17:22
Bydliště: Chýně

Re: Res-publica Aneb: vědět víc

Příspěvek od pavel » 09 srp 2012, 13:04

A k jakemu ucelu je tedy tady tato sekce s nazvem "Namety a vzkazy pro vedeni obce?"
A proc by obecni zamestanec nemohl dostavat zpetnou vazbu ke sve praci od svych zakazniku - obyvatel obce? A proc by ho ta zpetna vazba nemela zajimat?
Za celych 6 let co bydlime v Chyni jsem zazil pouze dve "akce", kde obyvatele meli moznost vedeni obce sdelit svoje nazory - setkani s obcany za minule starostky a nedavno provedeny dotaznik. To je celkem malo, ne?

Uživatelský avatar
Jiří Nývlt
Příspěvky: 1314
Registrován: 24 kvě 2006, 14:04
Bydliště: Hlavní ul. Chýně
Kontaktovat uživatele:

Re: Res-publica Aneb: vědět víc

Příspěvek od Jiří Nývlt » 09 srp 2012, 14:20

pavel píše:A k jakemu ucelu je tedy tady tato sekce s nazvem "Namety a vzkazy pro vedeni obce?"
A proc by obecni zamestanec nemohl dostavat zpetnou vazbu ke sve praci od svych zakazniku - obyvatel obce? A proc by ho ta zpetna vazba nemela zajimat?
Za celych 6 let co bydlime v Chyni jsem zazil pouze dve "akce", kde obyvatele meli moznost vedeni obce sdelit svoje nazory - setkani s obcany za minule starostky a nedavno provedeny dotaznik. To je celkem malo, ne?
Každej ví, co je námět a vzkaz. Ujišťuji Tě, že se snažím(e) je předávat.
Opět mlžíš: čtyřikrát do roka (minimálně, ve skutečnosti častěji) se koná zastupitelstvo, kde máš možnost vedení obce sdělit svoje názory do xichtu. A dokonce je diskutovat se zastupiteli - tedy v širším plénu. Opakovaně jsem říkal, že by mohlo bejt víc - ale to vždycky.

pavel
Příspěvky: 540
Registrován: 05 bře 2009, 17:22
Bydliště: Chýně

Re: Res-publica Aneb: vědět víc

Příspěvek od pavel » 09 srp 2012, 15:52

Reagoval jsem na Kubajsuv prispevek cituji "... Nemůžu ale čekat, že lidi z OÚ, případně zastupitelstva budou aktivně číst toto neoficiální fórum ... ". Me prijde nelogicke mit na foru sekci s nazvem Namety a vzkazy pro vedeni obce a soucasne neocekavat, ze to nekdo z obce bude cist. Zkus se nad tim principem zamyslet nez zase odpovis.

Kdyz uz tady zminujes to zastupitelstvo - pro bezneho obcana je moznost promluvit na zasedani zastupitelstva pouze hypoteticka. Ja jsem na zasedani chodil, ale prestal jsem. Duvodem je to, ze nejdriv se na zasedani probiraji planovane body agendy a az pote nekdy v noci ma obcan obcas moznost neco rici, tedy pokud se na nej dostane rada. V praxi to znamena, ze clovek bude treba do 11 hodin cekat na debatu, ale stejne se na jeho tema nedostane. Rozhodne neni mozne, abych sel na zastupitelstvo a uprostred zasedani zacal zastupitelum neco rikat. Nebo je to jinak?
Pripomenu jeste jeden z dalsich nesplnenych slibu starosty o tom, ze verejnost dostane na zasedanich zastupitelstva vice prostoru pro debatu .... Parkrat jsem to pripomnel, ale po uvodnim slibu uz na to starosta nikdy nezareagoval - jak typicke.
Pred casem jsem navrhoval to, aby verejnost dostala pro svoje nazory na zasedani pevny casovy prostor - to bylo velice rychle zamitnuto.
Ale ano, mas pravdu. Ta teoreticka moznost pro radoveho obcana rici neco na zasedani zastupitelstva tady je :)

Uživatelský avatar
Jiří Nývlt
Příspěvky: 1314
Registrován: 24 kvě 2006, 14:04
Bydliště: Hlavní ul. Chýně
Kontaktovat uživatele:

Re: Res-publica Aneb: vědět víc

Příspěvek od Jiří Nývlt » 09 srp 2012, 16:22

pavel píše:Reagoval jsem na Kubajsuv prispevek cituji "... Nemůžu ale čekat, že lidi z OÚ, případně zastupitelstva budou aktivně číst toto neoficiální fórum ... ". Me prijde nelogicke mit na foru sekci s nazvem Namety a vzkazy pro vedeni obce a soucasne neocekavat, ze to nekdo z obce bude cist. Zkus se nad tim principem zamyslet nez zase odpovis.
Nejsem jasnovidec, nač reaguješ. Pokud reaguješ na něco, je třeba se na to odkázat nebo citovat. Opět jsme u pravidel diskuze a polemiky. Vlákno na neoficiálním diskuzním foru existuje proto, že ho někdo založil, čekáme (ale nemůžem nikoho nutit), že jej bude někdo z obce číst (toto není oficiální komunikační kanál). Pokud jej nečte "aktivně", pak může být někým informován, já se snažím to odsud komunikovat.
pavel píše: Kdyz uz tady zminujes to zastupitelstvo - pro bezneho obcana je moznost promluvit na zasedani zastupitelstva pouze hypoteticka. Ja jsem na zasedani chodil, ale prestal jsem. Duvodem je to, ze nejdriv se na zasedani probiraji planovane body agendy a az pote nekdy v noci ma obcan obcas moznost neco rici, tedy pokud se na nej dostane rada. V praxi to znamena, ze clovek bude treba do 11 hodin cekat na debatu, ale stejne se na jeho tema nedostane. Rozhodne neni mozne, abych sel na zastupitelstvo a uprostred zasedani zacal zastupitelum neco rikat. Nebo je to jinak?
Ano, je to tak, jednání zastupitelstva se řídí jednacím řádem a schváleným programem. Možnost hovořit na zastupitelstvu ale není hypotetická. To je - nezlob se - lež.
pavel píše: Pripomenu jeste jeden z dalsich nesplnenych slibu starosty o tom, ze verejnost dostane na zasedanich zastupitelstva vice prostoru pro debatu .... Parkrat jsem to pripomnel, ale po uvodnim slibu uz na to starosta nikdy nezareagoval - jak typicke.
Pred casem jsem navrhoval to, aby verejnost dostala pro svoje nazory na zasedani pevny casovy prostor - to bylo velice rychle zamitnuto.
Ale ano, mas pravdu. Ta teoreticka moznost pro radoveho obcana rici neco na zasedani zastupitelstva tady je :)
Zastupitel Rydval se do starosty opírá z opačného důvodu, že nechává lidi příliš mluvit a vstupovat do diskuze. Cituji ze Zpravodaje: "každé jednání (se) zvrhává v časově neomezený prostor pro diskusi všech, včetně veřejnosti". Připomenu, že zastupitel Rydval se mj. kvůli tomu neúčastní zasedání zastuitelstva. A možnost vstoupit do diskuze není teoretická (to je lež), ale naprosto praktická.

pavel
Příspěvky: 540
Registrován: 05 bře 2009, 17:22
Bydliště: Chýně

Re: Res-publica Aneb: vědět víc

Příspěvek od pavel » 09 srp 2012, 23:18

Jiří Nývlt píše:Nejsem jasnovidec, nač reaguješ. Pokud reaguješ na něco, je třeba se na to odkázat nebo citovat. Opět jsme u pravidel diskuze a polemiky. Vlákno na neoficiálním diskuzním foru existuje proto, že ho někdo založil, čekáme (ale nemůžem nikoho nutit), že jej bude někdo z obce číst (toto není oficiální komunikační kanál). Pokud jej nečte "aktivně", pak může být někým informován, já se snažím to odsud komunikovat.
Myslel jsem že je logické, že pokud necituji něčí konkrétní příspěvek tak je jasné, že reaguji na poslední příspěvek ve vláknu, tady například konkrétně ten Kubajsův.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 29 hostů