VODA a ELEKTŘINA !!

Máte nápad, připomínku, dotaz k chodu obce?
clipperczech

VODA a ELEKTŘINA !!

Příspěvek od clipperczech » 06 črc 2010, 15:07

Zajímalo by mě, proč zase dnes neteče asi po 100 voda ??
Nechápu proč v Chýni neustále dochází k výpadkům vody či elektřiny.
Sakra vždyť tady se nedá vůbec žít !!!

Mimo neustálých výpadků vody či elektřiny se v obci stále nic neděje k lepšímu. Co třeba chodník ke skále nebo chodník k vyhlídce ?? Tam se také čeká až bude nějaký chodec sestřelen automobilem ??
To už vůbec nemluvím o parkování v ulici Příčná, kde si domečkáři parkují před svými domky,ale to že obousměrná silnice v žádném případě nemá průjezdný prostor 3m na jeden pruh to asi nikoho nezajímá !!!
Co dělá policie, která sem jezdila pokutovat automobily za parkování na chodnících ????

Nedávno si i panáček co si staví domek v ulici u dráhy na začátku od příčné ulice klidně zaterasil celou jednosměrku mixem a znemožnil tak průjezd ulicí U Dráhy.

Připadá mi to zde jak ve zlém snu !! :vomit: :vomit:

pavel
Příspěvky: 540
Registrován: 05 bře 2009, 17:22
Bydliště: Chýně

Re: VODA a ELEKTŘINA !!

Příspěvek od pavel » 06 črc 2010, 18:54

Neverim. Takovehle zataraseni cesty v Chyni neni mozne. Na jedne z poslednich schuzi zastupitelstva se pani starostka a pan Planansky dusovali, ze pravidelne obci projizdeji, pripadne nedostatky si foti a dokumentuji a chybujici stavebniky nabadaji k naprave a tim padem v obci zadne problemy se stavebniky nejsou. Takze neverim, ze by k necemu podobnemu v nasi obci mohlo dojit!

Nebo ze by starostka s panem Plananskym zrovna vynechali pravidelnou obhlidku ...?

Mydlan

Re: VODA a ELEKTŘINA !!

Příspěvek od Mydlan » 11 srp 2010, 14:08

Tohle visí na stránkách obce.
Nevíte někdo bližší informace pro laika?
Už se to nějak hýbe? Jak to časově vypadá s napojením?
Kam se to posunulo za pár měsíců nazpět?
Kdo ví, díky mu za informaci, snad bude pozitivní.

Vodovodní přivaděč Zličín-Rudná-Chýně
Pondělí, 09 Srpen 2010 13:29
Vodovodní přivaděč Zličín - Rudná - Chýně

Infomujeme o možnosti k nahlédnutí do Oznámení záměru zpracovaného dle § 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, dle přílohy č. 3, v platném znění

Oznamovatel záměru : Technické služby Rudná a.s., Masarykova 105, 252 19 Rudná

Uživatelský avatar
Srneček
Příspěvky: 2499
Registrován: 13 říj 2006, 14:15
Bydliště: Chýně
Kontaktovat uživatele:

Re: VODA a ELEKTŘINA !!

Příspěvek od Srneček » 11 srp 2010, 23:04

V prvé polovině měsíce června proběhlo jednání mezi TS Rudná a starostkou obce - byl předložen návrh smlouvy o dodávkách pražské pitné vody do obce Chýně.
Paní starostka nechala smlouvu posoudit právníkem, toto posouzení však považuje TS Rudná za buď účelové, nebo neznalé problematiky a nechali si vypracovat šetistránkové posouzení na posouzení :D .
Dále TS Rudná překvapil požadavek obce Chýně prezentovaný paní starostkou, který obdrželi prostřednictvím společnosti MAYO zabezpečující projednání všech legislativních náležitostí, že obec Chýně požaduje za věcné břemeno vložené do obecního pozemku poplatek.
Termín výstavby přivaděče Zličín - Rudná - Chýně je dle TS Rudná plně v harmonogramu a Chýně by měla být na pražskou vodu napojena nejpozději koncem roku 2011 (pokud se uzavře smlouva).
Srneček

Mydlan

Re: VODA a ELEKTŘINA !!

Příspěvek od Mydlan » 12 srp 2010, 10:39

Dobrý den, děkuji Vám Srnečku za informace - přesto se zeptám jen pro jistotu jako úplný laik, běží všechno jak a má vypadá to slibně, nebo jen paní starostka jak se zde několikrát zmiňovalo hází celé akci klacky pod nohy?
Díky za stručnou odpověď, snad bude pozitivní.

languageguard
Příspěvky: 89
Registrován: 23 črc 2009, 10:33

Re: VODA a ELEKTŘINA !!

Příspěvek od languageguard » 12 srp 2010, 10:53

Na takto jednoznačně položenou otázku těžko můžete očekávat od člena zastupitelstva odpověď. Musíte si uvědomit, že zastupitelé jsou nuceni se starostkou každodenně spolupracovat. Já myslím, že když si projdete příspěvky a pozorně budete číst i "mezi řádky", tak tam odpověď naleznete.

Uživatelský avatar
Srneček
Příspěvky: 2499
Registrován: 13 říj 2006, 14:15
Bydliště: Chýně
Kontaktovat uživatele:

Re: VODA a ELEKTŘINA !!

Příspěvek od Srneček » 12 srp 2010, 12:02

Důležité je, že TS Rudná, prostřednictvím svého ředitele pana Kračmera, potvrdili termín přivedení vody do Chýně - konec roku 2011.
Osobně tento termín považuji za reálný a je zde počítáno i s časovou rezervou, na překročení nějakého klacku.
Srneček

pavel
Příspěvky: 540
Registrován: 05 bře 2009, 17:22
Bydliště: Chýně

Re: VODA a ELEKTŘINA !!

Příspěvek od pavel » 12 srp 2010, 13:05

To je fakt neuvěřitelné. Ja se starostkou nepracuji, takže si dovolím malé zhodnocení - starostka asi zrovna spadla z višně. A rovnou na hlavu. Komu to trochu myslí tak ví, že nic není zadarmo. Tzn. pokud chce paní starostka poplatek za věcné břemeno a dosáhne aby byl tento požadavek začleněn do smlouvy, tak TS Rudná si náklady na ten poplatek zakalkulují do svých nákladů a tím pádem i do ceny vody. Proč by si snižovali marži, že jo. Takže ve finále ten poplatek budou platit "obyčejní prostí lidé" v Chýni.

Mydlan

Re: VODA a ELEKTŘINA !!

Příspěvek od Mydlan » 12 srp 2010, 13:23

To co píše Srneček mi stačí, tak nějak mu věřím, chci věřit.
To co je zde napsáno výše o tom polatku :idea: je rozhodně k zamyšlení,
asi máte pravdu :clap: . Ve finále to pak zacvakáme my všichni, každopádně nemůžu se dočkat dne, kdy uvařená voda nebude šedivá a kdy neuvidím nikde vodní kámen. Nedávno jsem si zkusil dokonce naředit vodu do ostřikovačů v autě půl na půl vodou z vodovodu. No to bylo fleků na skle, že přes něj nešlo vidět, musel jsem to vycákat a dát tam čistou směs, no hrůza.
Děkuji Srnečkovi za reakci.

Mydlan

Re: VODA a ELEKTŘINA !!

Příspěvek od Mydlan » 28 srp 2010, 11:35

Nevíte někdo opět něco víc o přivedení nové vody do Chýně? Na webu Chýně
visí odkaz - Závěr zjišťovacího řízení Vodovodní přivaděč Zličín - Rudná - Chýně - a jako běžný smrtelník zase z toho nejsem moc moudrý. Co třeba Srneček, ten by mohl vědět, jako vždycky:). Díky

Uživatelský avatar
Srneček
Příspěvky: 2499
Registrován: 13 říj 2006, 14:15
Bydliště: Chýně
Kontaktovat uživatele:

Re: VODA a ELEKTŘINA !!

Příspěvek od Srneček » 28 srp 2010, 21:18

No, nejsem teda odborníkem na EIA, ale situaci vnímám asi takhle:

Pokud se má realizovat nějaká větší stavba jako je sídliště, letiště, sklady nebo přivaděč vody atd., je nutné posoudit vliv stavby na životní prostředí - to je ta EIA. Mluví se také o tzv. malé EIA a velké EIA.
Nejdřív se oznámí záměr stavbu realizovat (tomu se asi říká malá EIA) a příslušné orgány, ale i veřejnost, se mohou k tomuto záměru vyjádřit a požadovat vypracování "velké EIA", která se pak dané stavbě a jejímu vlivu na životní prostředí věnuje mnohem podrobněji (jedná se o různé hlukové, rozptylové, dopravní a bůhví jaké ještě studie, mapování a počítání broučků a ještěrek...tak nějak).

Příklad z praxe: "malá EIA" na výstavbu bytového souboru mezi starou obcí a Vyhlídkou (lokalita V Roklích) měla 91 stránek a výsledek zjišťovacího řízení byl, že se "velká EIA" dělat nemusí.
Stejná situace je i u přivaděče vody - TS Rudná vypracovaly "malou EIA" a daly jí k posouzení, nikdo se neohradil (nepožadoval vypracovéní "velké EIA"), a tak je vše OK a přivaděči nestojí nic v cestě (teda z pohledu posuzování vlivu staveb na životní prostředí).
Srneček

Mydlan

Re: VODA a ELEKTŘINA !!

Příspěvek od Mydlan » 29 srp 2010, 09:59

No, to je slovo do pranice, já věděl, že se obracím na správnou osobu, děkuji za vysvětlení i pro méně obdařené znalostmi v těchto věcech. To znamená, že jsme zase o krůček blíže vodě bez šutrů! A to je po čertech dobrá zpráva :dance: :clap: .

St. Barek
Příspěvky: 23
Registrován: 08 zář 2006, 03:41

Re: VODA a ELEKTŘINA !!

Příspěvek od St. Barek » 03 zář 2010, 12:09

Ještě doplním Ondřeje. Paní starostka byla jediná, která byla proti přivaděči vody z Rudné, proto nevynechá příležitost na veřejném zasedání i jinde něco říci proti. Stalo se tak i v pondělí 30.8.na veřejném zasedání zastupitelstva. Zase celý projekt zpochybnila tím, že v bodu diskuze nenápadně prohlásila,že TS Rudná musí k výstavbě sehnat asi 90 různých příloh a kdoví jak to celé dopadne. Ihned druhý den jsem se informoval. Těch příloh je 39 a většina jich je již připravena. Nic z toho neovlivní harmonogram přípravy přivaděče. Paní starostka zdržuje i smlouvu mezi obcí a TS Rudná. Bylo by dobré přijít na veřejné zasedání a zeptat se jí co sleduje trvalým zdržováním výstavby přivaděče z Rudné.Myšlenka vlastního přivaděče ze Zličína je absurdní, protože na to obec nemá peníze i kdyby dostala dotaci. Obec by musela doplatit z vlastních zdrojů ca 15 000 000,- Kč a od investorů nedostane nic, protože proti nim celá léta bojuje. Oni si proto zařídili přípojku vody ke svým projektům bez pomoci obce. Mimoto obec bude značně zatížená doplacením vlastních zdrojů k dotacím na Višňovku a chodníky. Nezapomínejte, že paní starostka zamlčovala před zastupitelstvem ca 4 měsíce informaci, že má obec Chýně od TS Rudná nabídku na připojku na pražskou vodu. I přesto, že tato nabídka byla učiněna i zastupitelům, ke kterým se tato informace z její strany nikdy nedostala. :banana-guitar: S. Barek

Uživatelský avatar
Srneček
Příspěvky: 2499
Registrován: 13 říj 2006, 14:15
Bydliště: Chýně
Kontaktovat uživatele:

Re: VODA a ELEKTŘINA !!

Příspěvek od Srneček » 24 zář 2010, 10:48

Možná vás bude zajímat - včera jsem obdržel tuto prosbu:
Vážení pánové zastupitelé.
Obracím se na Vás s prosbou o pomoc při nečinnosti paní starostky.
V měsíci červnu byla požádána jako zástupce obce prostřednictvím pracovníka společnosti MAYO pana Matznera (dopisem i osobním jednáním) o vyjádření souhlasu se stavbou vodovodního přivaděče pro obec Chýně a podepsání smlouvy o smlouvě budoucí na věcné břemeno.
Jelikož přes řadu urgencí mne dnes pan Matzner informoval, že tyto dokumenty do dnešního dne neobdržel, obracím se na Vás s prosbou o pomoc.
Tyto doklady jsou poslední, které potřebujeme k doložení na stavební úřad v Hostivicích pro vydání "Územního rozhodnutí na stavbu".
Předem děkuji za pomoc.
Pokud padne informace, že žádné doklady nemá či je neobdržela prosím o zpětnou vazbu neprodleně dodáme nové paré abychom neblokovali další jednání.
S pozdravem
Petr Kračmer
TS Rudná a.s.
Srneček

languageguard
Příspěvky: 89
Registrován: 23 črc 2009, 10:33

Re: VODA a ELEKTŘINA !!

Příspěvek od languageguard » 24 zář 2010, 11:57

Pokud starostka jednání blokuje a neuvádí důvod proč tak činí (přičemž jediný obhajitelný důvod by byl ten, že tak činí v zájmu obce a jejích obyvatel, pak je ale třeba tyto výhody jiné varianty občanům zdůvodnit), první, co se nabízí je samozřejmě podezření, zda nemá z jiné varianty osobní prospěch.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 28 hostů