Zrcadlo

Máte nápad, připomínku, dotaz k chodu obce?
Odpovědět
Uživatelský avatar
Batáta
Příspěvky: 264
Registrován: 20 led 2013, 20:00

Zrcadlo

Příspěvek od Batáta » 13 črc 2016, 11:48

Dobrý den,

neuvažuje obec o instalaci zrcadla do křižovatky Příčná x U Dráhy? Vzhledem ke stání aut v ulici Příčná vzniká na dané křižovatce dost nepřehledná situace. Auta ve směru od zastávky vlaku jedou ulicí U Dráhy a bez rozmyslu vjíždějí do Příčné, kde mají ve směru jízdy překážku. Dochází tak k zajímavým konfrontacím mezi řidiči :-)

PS: případně instalaci i zrcadla z druhé strany, protože se najdou jedinci + pošťáci, kteří jezdí ulicí U Dráhy jedině v protisměru.

Děkuji za zvážení, Michal
Ipomoea batatas

FauBe
Příspěvky: 65
Registrován: 07 čer 2006, 12:43
Bydliště: U Dráhy 315, Chýně

Re: Zrcadlo

Příspěvek od FauBe » 13 črc 2016, 12:46

Příčná je asi jediná obousměrná ulice v Hájích, kde pravidelně parkují auta a je volný jen jeden jízdní pruh.
Kdo odbočuje z ulice U Dráhy do Příčné má sice teoretickou přednost zprava, ale vyhýbá-li se parkujicím autům, dostává se nevyhnutelně do protisměru.
Bez rozmyslu tam opravdu odbočit nelze, kolize zažil asi každý, kdo tam jezdí.
Zrcadlo - nebo zákaz stání?

Uživatelský avatar
Vio
Příspěvky: 47
Registrován: 29 lis 2013, 10:25

Nebezpečná křížovatka - Levandulová / Slunečnicová

Příspěvek od Vio » 20 črc 2016, 14:12

Dobrý den,

To samé se děje v křižovatce ul. Levandulová a ul.Slunečnicová. Obyvatele 574 a 713 parkuji na pravé straně ul. Slunečnicová ve vychodím směru.
Řidiče jedoucí v tomto směru vždy musejí objíždět zaparkované auta do protisměru, skoro v rohu křižovatky a tak narážejí na auta zatáčející z ul. Levandulová kteří ani netuší po zatáčení vletí do objíždějícího auta.

Uvažuje obec o instalaci dopravní značky zákazu zastavení?

Steppp
Příspěvky: 2
Registrován: 24 zář 2011, 03:25

Re: Zrcadlo

Příspěvek od Steppp » 22 črc 2016, 20:03

Dobrý den,

pokud by řidiči dodržovali dopravní předpisy a kdyby obec Chýně vyžadovala od Městské policie Hostivice, která u nás vykonává dohled, kontrolu jejich dodržování, nemuselo by se toto vůbec řešit. Dopravní značky zákazu stání jsou v tomto případně naprosto redundantní. Zákaz stání totiž vychází již z místní úpravy. Jelikož všechny silnice v "nových" lokalitách nemají více jak 6 metrů šířky, nesmí se zde parkovat na žádných komunikacích, kde je obousměrný provoz. Toto vychází z § 25 Zákona o provozu na pozemních komunikacích, cituji: "Při stání musí zůstat volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně 3 m pro každý směr jízdy ; při zastavení musí zůstat volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně 3 m pro oba směry jízdy."
Tento problém se částečně již obec snažila řešit v ulici Příčná tím, že ulici Točivou změnila na jednosměrku a umožnila zde částečně parkovat, nicméně řidiči z ulice u Dráhy toto stejně ignorují a snaží se zaparkovat v Příčné, aby nemuseli chodit daleko.
Městská policie Hostivice navíc naprosto ignoruje tyto prohřešky.
Myslím, že řešením by bylo jedině důsledně dohlížet na dodržování dopravních předpisů. Pokud byste takhle zaparkovali v obci, která má vlastní Obecní policii, auto vám nemilosrdně odtáhnou a nebo nasadí botičku. Pokud si vzpomínáte, botičky se tady již taky zkoušeli, ale policie po čase na toto rezignovala.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů