Dopis od pana Plaňanského panu Jáchimovi

Háje, Kamenice, Kaliště, Vyhlídka, Slunečné údolí, Bemett, Nová Chýně... Jak se nám tu bydli?
Odpovědět
pavel
Příspěvky: 540
Registrován: 05 bře 2009, 17:22
Bydliště: Chýně

Dopis od pana Plaňanského panu Jáchimovi

Příspěvek od pavel » 15 črc 2011, 13:50

Na ustanovující schůzce SDK v listopadu 2010 bylo v rámci debaty o pravidlech práce SDK starostou řečeno, že SDK má úzce spolupracovat se zaměstnanci úřadu, zejména pak s panem Plaňanským, který má na starosti stavební a dopravní záležitosti v obci.
Připomínám, že SDK nemá žádné pravomoci vůči zaměstnancům úřadu a nemá oprávnění jednat se stavebníky a investory v obci. Práce SDK je proto v zásadě omezena pouze na posuzování projektů, analýzu nějakých dokumentů a obecně návrhy a doporučení co by se mohlo nebo mělo v obci udělat. Což také SDK doteď dělala a jedním z jejích výsledků práce byly mimo jiné dotazy a úkoly pro obecní zaměstnance nebo/a pana Plaňanského, které jim byly komunikovány prostřednictvím starosty a zápisů ze schůzek SDK.
Skutečností je, že až na pár vyjímek z konce loňského roku jsou tyto úkoly, dotazy a žádosti o dodání dokumentů k různým projektům a řízením panem Plaňanským ignorovány. Což se mi/ a některým dalším členům SDK nelíbí a zprvu jemně a postupně více naléhavě jsme od něj plnění úkolů začali vyžadovat. Navíc pan Plaňanský na schůze SDK nechodí, protože jeho pracovní doba "překvapivě" koliduje s pracovní dobou členů SDK a odmítá s námi pracovat přesčas.
Dnes jsem/jsme od něj dostali dopis viz. níže. Protože není adresován pouze mě nýbrž cca. dalším 6 osobám a jedná se o pracovní a úřední komunikaci domnívám se, že neporušuji žádné listovní tajemství, když ho tady v plném znění zveřejním.
Dávám ho sem hlavně pro informaci ostatním obyvatelům Chýně. Pokud máte od SDK nějaká očekávání tak na to zapomeňte. SDK nemá pravomoc cokoli sama v praxi vykonávat a jediný "výkonný orgán" nás poslal do háje.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Vážený pane Jáchime,
i já bych od Vás přivítal pružné myšlení a respekt k pracovní době zaměstnanců úřadu. Takže od Vás očekávám, že se dostavíte v řádných úředních hodinách. Pracovní doba končí na úřadu v pondělí 18.7.2011 18.00hod. Po této hodině není mojí žádnou povinností docházet do práce, protože Vám se to jindy nehodí. A už vůbec není mojí povinností se účastnit jednání SDK. Přestaňte se mi míchat do mého volného času a určovat mi co můžu a nemůžu. Nejsem žádný Váš podřízený a ani podřízený SDK, takže buďte tak laskav a přestante mne neustále úkolovat. Toto Vám a ani SDK rozhodně nepřísluší. A toto Vaše úkolování se snahou mne neustále osočovat a urážet rozhodně není dobrá kombinace a vůbec to nepřispívá na komunikativnosti mezi SDK a úřadem. Pokud vím tak SDK je poradním orgánem starosty obce, jmenovaná starostou obce. Nikde jsem se nedočetl, že vy by jste měl řídit práci starosty obce nebo zaměstnanců úřadu. Za svojí práci jsem zodpovědný pouze panu starostovi a pani tajemnici, kteří jediní jsou mými nadřízenými. Dále Vás upozorńuji, že moje mejlová adresa není žádné diskuzní forum.
Přeji hezký víkend a těším se v pondělí v od 17 - 18hod.

luky
Příspěvky: 174
Registrován: 11 čer 2008, 09:31

Re: Dopis od pana Plaňanského panu Jáchimovi

Příspěvek od luky » 15 črc 2011, 15:05

Vážení spoluobčané, zastupitelé, pane starosto,
domnívám se, že tímto dopisem dosáhla bezbřehá arogance, kterou nám pan Plaňanský předvádí vrcholu. Takto se chová a vyjadřuje pracovník obecního úřadu placený z mých i vašich daní? To snad ne.
Napadat člověka (přestože s jeho názory často nesouhlasím), který se bez nároku na jakoukoli odměnu (narozdíl od placeného pracovníka p. Plaňanského) snaží ve svém volném čase obci pomoci, mě osobně přijde více než urážlivé. Pan Plaňanský dal ve svém dopise jasně najevo jak mu na Chýni záleží... Neobětuje jí ani minutu ze svého času... Skutečně obec potřebuje takové pracovníky?
Vyzývám proto veřejně starostu p. Fouska, aby v ráci svých pravomocí zasáhl proti tomuto úředníkovi. Provedl detailní audit jeho pracovního vytížení, výsledků i chování tohoto obecního zaměstnance a vyvodil na základě předchozího proti p. Plaňanskému odpovádající důsledky.V případě, že tak neučiní, žádám zastupitele obce, aby tímto starostu zaúkolovali.
Dovolím se tady veřejně zeptat jaké má vůbec p. Plaňanský předpoklady pro výkon práce investičního referenta obce? Má k tomu vůbec patřičné vzdělání stavbeního nebo stavebně ekomomického směru? Prověřoval někdo někdy jeho znalosti?
Já osobně, podle toho jak to v Chýni vypadá, žádné hmatatelné výsledky práce p. Plaňanské nevidím!!!

pavel
Příspěvky: 540
Registrován: 05 bře 2009, 17:22
Bydliště: Chýně

Re: Dopis od pana Plaňanského panu Jáchimovi

Příspěvek od pavel » 17 črc 2011, 19:01

Osobně se domnívám, že jedním z důvodů, proč je pan Plaňanský schopen vygenerovat například takové dopravní řešení, jaké nedávno předvedl nebo proč odmítá spolupracovat s SDK je, že není obyvatelem Chýně. Je to prostě úředník, který v době D vypne počítač a zmizí domů pryč z Chýně. Nemusí se tedy sám pohybovat v prostředí, které vytváří.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti