Nova vystavba a parkovani, hriste a lavicky

Háje, Kamenice, Kaliště, Vyhlídka, Slunečné údolí, Bemett, Nová Chýně... Jak se nám tu bydli?
Odpovědět
REVAN
Příspěvky: 8
Registrován: 22 kvě 2009, 19:02

Nova vystavba a parkovani, hriste a lavicky

Příspěvek od REVAN » 27 srp 2009, 13:46

Rad bych se, jako jeden z naivnich novacku, zeptal vsech, ale zejmena zastupcu vedeni obce, zda je mozne najit nejake misto v okoli nove zastavby Oxesu k vybudovani a/ parkoviste, b/ mista na posezeni maminek s detmi a male hriste, c/ hriste pro starsi deti a dospele. Zatim mi jde jen o to, jestli je na to misto, penize by se shanely potom, az kdyz by to bylo realne prostorove...

Diky za odpovedi a navrhy...

Uživatelský avatar
Srneček
Příspěvky: 2499
Registrován: 13 říj 2006, 14:15
Bydliště: Chýně
Kontaktovat uživatele:

Re: Nova vystavba a parkovani, hriste a lavicky

Příspěvek od Srneček » 27 srp 2009, 14:30

Rád bych vyvrátil mylnou představu, že všechna ta zastavěná pole patřila obci, která je výhodně/nevýhodně prodala. Pole patřila soukromým vlastníkům a ti je, v drtivé většině prodali Oxesu...a teď k dotazu Revana.

Prostor na parkování by mohl vzniknout za tratí (za přejezdem vlevo). Tam se obci (pí starostce) podařilo získat pozemek (v rámci dohod a přesunů parcel při pozemkových úpravách) a současně probíhající změna ÚP tuto lokalitu vymezuje jako parkoviště. Je však otázkou, kdo by byl ochoten parkovat takhle daleko (s plochou se spíš počítá s návazností na zastávku vlaku). Další možnost parkování je na oxesích parcelách u ulice Příčné (pod el. dráty mezi BD a na začátku u ulice Ke Skále) o tom jsem tu už ale několikrát psal a muselo by dojít k dohodě s majitelem parcely - to je jasný.

Co se týká veřejné zeleně, hlavní prostor pro "rekreaci" všech věkových skupin by měl vzniknout ve Višňovce (to je ta rokle a antirokle podél ulice Ke Skále). Na tento park je už na OÚ k dispozici studie (asi týden). Dalším obecním pozemkem je parcela na školu a sportoviště, která na Višňovku navazuje i tady by mohl časem vzniknou nějaký veřejný prostor.

Sečteno podrtženo - místo na parkoviště, hřiště a zeleň je.
Srneček

REVAN
Příspěvky: 8
Registrován: 22 kvě 2009, 19:02

Re: Nova vystavba a parkovani, hriste a lavicky

Příspěvek od REVAN » 27 srp 2009, 16:24

Dekuji Srneckovi za odpoved. Mam hned dalsi otazky, nejen na vedeni obce, kdo to vi, muze odpovedet. Bylo uz jednano s majiteli pozemku ohledne mozneho vzniku parkoviste? Napada mne, ze u parkoviste, ktere by mohlo vzniknout u trati, tedy dale od domu, by bylo prima udelat nejakou anktetu a zjistit nazory tech, kteri by to parkoviste vyuzivali. Napriklad jestli ho tam chteji a jestli by ho pouzivali oni a jejich navstevy. No a k visnovce. Je to krasny napad a jestli bude pobliz skola, tak je to prihodne misto. Je to ale trosicku z ruky pro ty uplne nejmensi - nebylo by neco maleho primo na dohled?

Uživatelský avatar
Srneček
Příspěvky: 2499
Registrován: 13 říj 2006, 14:15
Bydliště: Chýně
Kontaktovat uživatele:

Re: Nova vystavba a parkovani, hriste a lavicky

Příspěvek od Srneček » 27 srp 2009, 23:43

No, asi Tě trochu zklamu:
REVAN píše:Dekuji Srneckovi za odpoved. Mam hned dalsi otazky, nejen na vedeni obce, kdo to vi, muze odpovedet. Bylo uz jednano s majiteli pozemku ohledne mozneho vzniku parkoviste? Jestli myslíš Oxes, tak ten tvrdil, že mezi BD parkoviště udělá a prodá (připrav si minimálně tak 50 000,- za jedno místo) Napada mne, ze u parkoviste, ktere by mohlo vzniknout u trati, tedy dale od domu, by bylo prima udelat nejakou anktetu a zjistit nazory tech, kteri by to parkoviste vyuzivali. Napriklad jestli ho tam chteji a jestli by ho pouzivali oni a jejich navstevy. Tady to asi taky vidíš moc jednoduše - pchybuji, že by obec v dohledné době investovala statisíce do parkoviště a tak by byla anketa asi předčasná... No a k visnovce. Je to krasny napad a jestli bude pobliz skola, tak je to prihodne misto. Je to ale trosicku z ruky pro ty uplne nejmensi - nebylo by neco maleho primo na dohled? Neví tedy kam dohlédneš :D mě osobně přijde Višňovka dobře dosažitelná a co se týče další obecních pozemků, moc toho už na výběr není, leda snad na Kališti by mohlo vyrůst malé dětské hřiště u bývalého přejezdu ČD a další plocha by měla být na křižovatce Šeříková x Slunečnicová.
Srneček

REVAN
Příspěvky: 8
Registrován: 22 kvě 2009, 19:02

Re: Nova vystavba a parkovani, hriste a lavicky

Příspěvek od REVAN » 31 srp 2009, 19:12

Dik za informace. Nejsem vubec zklamany. Jestli to Oxes mysli vazne, tak aspon to. Horsi by bylo, kdyby zadny mista nebyly a zustalo to jako dnes. Takhle je sance, ze se ten problem castecne vyresi. I kdyz uvidime, kolik lidi bude chtit davat Oxesu takovy penize. Tahle situace je ale myslim poucenim obci jako je Chyne, ze nesmeji developery nechat delat takovy veci. V Praze se da stavet bytovy dum jen, kdyz je v nem dostatek garazovych stani, pak to vetsinou nedopada jako na fotkach z Oxesiho vrsku. Ale po bitve je kazdy chytry.

Je mi jasny, ze obec neplanuje stavet lidem parkoviste za svy penize, zvlast kdyz je nema, tak naivni zase nejsem, ale je dobry vedet, ze existuje nejaky misto, kde by se pripadne mohlo o necem takovym jako parkoviste uvazovat. Takze kdyby lidi byli fakt zoufaly a nemeli kde stat, muzou neco vymyslet.

Takze jeste jednou, zklamany nejsem vubec, je prima, ze jsou nejaky cesty k reseni v budoucnosti a co se tyce hriste, tak to taky nevidim do budoucna tak zle :wink: Vsechno bude, chce to cas.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 35 hostů