Orientační sporty - představení

Protože chceme na tomto fóru udržovat přívětivou a přátelskou atmosféru, bylo by velmi přínosné, kdyby se každý nový člen představil, a právě k tomu je určena tato diskuse.
Pravidla fóra
Nadpis příspěvků dejte shodný se svou přezdívkou a něco nám o sobě povězte.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Orientační sporty
Příspěvky: 14
Registrován: 13 úno 2016, 18:18
Kontaktovat uživatele:

Orientační sporty - představení

Příspěvek od Orientační sporty » 14 úno 2016, 09:16

Dobrý den všem! Již nějakou dobu provozujeme v našem malém regionu orientační sporty se zaměřením pro rodiny s dětmi. Jelikož s námi na různé akce chodí i lidé z Chýně, řekl jsem si, že by mohlo být zajímavé dát tomuto sportu větší propagaci i přímo na Chýňském fóru.

Orientační běh (často používáme zkratku "OB") je pohyb v přírodě – chůze nebo běh, nejčastěji kombinace obojího, jak to komu vyhovuje – založený na schopnosti orientace v terénu s mapou a buzolou. Účastníci na startu obdrží mapu, kde jsou vyznačena kontrolní stanoviště (kontroly), která mají účastníci nalézt v určeném pořadí. Sport má také cyklistickou, běžkařskou a vozíčkářskou variantu, proto také někdy označení orientační sporty.

Většina našich aktivit se zaměřuje nyní na začátečníky. Děti jsou ve věku kolem 5-12 let, dospělí pak typicky 35-65. Naše akce zahrnují i jiné než orientační činnosti - např. lezení, vodu, lyže atp.

Více informací najdete na http://ob.hostivice.cz .

Srdečně zdraví
Jan Müller

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti