Jsou čísla orientační zbytečná?

Jedna paní povídala...
Odpovědět
pavel
Příspěvky: 540
Registrován: 05 bře 2009, 17:22
Bydliště: Chýně

Jsou čísla orientační zbytečná?

Příspěvek od pavel » 15 čer 2011, 10:26

Minulý týden večer jsme koukali na televizi a zaslechli jsme houkáni sanitky venku. Když se to po chvíli opakovalo, tak jsem vylezl ven abych se podíval co se děje. V ulici byl malý a velký Mercedes a řidič jedné z těch sanitek se zrovna snažil dozvonit na jeden z domů v naší ulici, ve kterém evidentně nikdo nebyl. Zeptal jsem se jestli něco nepotřebují, on se zeptal jestli nevím, kde je číslo popisné XXX. To já samozřejmě nevěděl, nicméně když řekl jméno toho kdo je volal tak jsem ho mohl poslat na správné místo.
Nezbývá než již poněkolikáté povzdechnout nad tím, že minimálně v nových lokalitách v Chýni nejsou všude orientační čísla, která by usnadnila najít přesnou adresu. Bydlíme v Hájích, ulice Slepá. Je to relativně krátká ulice, nicméně i v této krátké ulici strávil řidič sanitky zbytečných přes 5 minut času hledáním správné adresy (to je cca. doba než jsem si uvědomil že je to sanitka, vzal boty, vylezl ven, došel k plotu, řidič s autem popojel k našemu domu, udělali jsme ten malý rozhovor a on přejel s autem na opačný konec ulice na správnou adresu). A to bylo ještě dobré, že jsem dotyčnou osobu znal jménem, nemusí tomu tak vždy být.
Jedná se samozřejmě o naprosto nedůležitou věc, kterou se vedení obce určitě nebude zabývat. A i kdyby podobné případy měly někomu způsobit nějaké problémy tak předpokládám, že argumentace bude podobná jako když se před existencí chodníku mluvilo o bezpečnosti v ulici Ke skále - vždyť tam byla jen jedna vážná nehoda a nikdo neumřel. A i kdyby - podstatně důležitější je ušetřit několik desítek tisíc z obecního rozpočtu.
Proto taky tento příspěvek dávám do sekce Tlachání - jedná se o nedůležitou věc.

luky
Příspěvky: 174
Registrován: 11 čer 2008, 09:31

Re: Jsou čísla orientační zbytečná?

Příspěvek od luky » 17 čer 2011, 10:47

Tak jsem se koukal kolik takové orientační číslo stojí a je to od zhruba 40 korun za plastové po 300 korun za smaltované.
Odhaduji, že v Chýni je cca 500 až 600 stavení tak by ty čísla vyšla na nějakých 24 tisíc. To není moc. A určitě by si je většina lidí ráda zaplatila, třeba při nákupu známky na popelnice.
Tak co na to páni zastupitelé, nestálo by to za úvahu?

Uživatelský avatar
Srneček
Příspěvky: 2499
Registrován: 13 říj 2006, 14:15
Bydliště: Chýně
Kontaktovat uživatele:

Re: Jsou čísla orientační zbytečná?

Příspěvek od Srneček » 17 čer 2011, 16:30

Určitě stálo, ostatně dole v obci už jsou (teda alespoň u nás v ulici), nejde ale jen o cenu za cedule. Spíš by se to muselo administrativně zpracovat a přiřadit čísla k jednotlivým domům (nevím, kde všude se tahle řada eviduje)...a pak už by to ostatně mohlo zůstat na jednotlivých obyvatelích, kdo chce ceduli, ať si jí tam dá, že jo, ale to se Vám asi líbit nebude.
Srneček

obyvatel
Příspěvky: 372
Registrován: 04 říj 2006, 16:27
Bydliště: Chyne

Re: Jsou čísla orientační zbytečná?

Příspěvek od obyvatel » 19 čer 2011, 22:58

Jsem taky jednoznačně pro označení domů číslem orientačním. Minimálně z důvodú, které jsou uvedeny shora. Minuty někdy mohou zachránit život!

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti