Losna nebo Mažňák

Jedna paní povídala...
Odpovědět
Uživatelský avatar
Srneček
Příspěvky: 2499
Registrován: 13 říj 2006, 14:15
Bydliště: Chýně
Kontaktovat uživatele:

Losna nebo Mažňák

Příspěvek od Srneček » 16 dub 2012, 10:39

Také cítím potřebu se vyjádřit k učitelskému sboru místní ZŠ.
Obě naše děti do místní školy chodily a obě měly rády jak ředitelku Jakubovou, tak učitelku Rosolovou. Ředitelku pro její citlivou laskavost a učitelku pro její smysl pro spravedlnost a schopnost naučit. Kdybych měl nějaké další děti, určitě bych je dal zase do místní školy a moc bych uvítal, kdyby na ní pracovaly obě jmenované, z mého pohledu se výborně doplňovaly. Tak jak měl Losna i Mažňák své kvality, ale dohromady jim to spolu nešlo, škoda.
Srneček

Tanneur
Příspěvky: 5
Registrován: 14 dub 2012, 19:37

Re: Losna nebo Mažňák

Příspěvek od Tanneur » 16 dub 2012, 17:14

Srnečku, moc díky za Váš komentář, když čtu Vaše odpovědi na fóru, mám pocit, že to k něčemu je i když nad některými reakcemi mi zůstává rozum stát. Jak píšete obě Vaše děti měly rády obě paní učitelky. Já za sebe také dávám kladné hodnocení na chýňskou školu, ale je mi velmi smutno nad tím, jak se hází "špína" pouze na paní učitelku Rosolovou, po té co školu opustila a to i prostřednictvím našich dětí. Jak říkáte, paní učitelka Rosolová byla velmi spravedlivá a hlavně NAUČILA. Opravdu se bojím, že není pravda jen na straně paní ředitelky Jakubové, přesto, že se to tu stále stejnými rodiči zdůrazňuje. Pevně doufám, že se vše objektivně prošetří a pravda vyjde najevo i když si tím tak jistá nejsem. Bohužel řadu věcí již dokázat nelze a nikdo z nás nevěří tomu, že když se na třídních schůzkách zeptá pan starosta na pocit útlaku na pracovišti, že se někdo přihlasí..Ale to už tu také bylo zmiňováno. Pokud toto čte paní učitelka Rosolová, není jí asi lehko.. držím Vám paní učitelko palce a díky za Vaši práci a odvahu

jajinekpajinek
Příspěvky: 11
Registrován: 09 dub 2012, 11:25

Re: Losna nebo Mažňák

Příspěvek od jajinekpajinek » 18 dub 2012, 11:27

Stále se točíme kolem jednoho problému, hledá se vina u ředitelky o jejím pochybení a neschopnosti řídit školu, tak jak uvádí paní Rosolová. Paní Rosolová naházela špínu na školu a paní Jakubovou. Musela očekávat, že se napadená osoba bude bránit. Případně bude dost lidí, kteří se vedení školy zastanou.

Příspěvky, které jsou na fóru, jsou názory jednotlivých účastníků a někdy i spekulace. Ale vycházejme z toho, co bylo zveřejněno na třídní schůzce ve škole a to už je uvedeno v jiných příspěvcích. Bylo evidentní děti ušetřit od těchto vnitřních sporů a podat jim informace tak jak to doporučují psychologové. Dítě musí mít pocit, že nebylo zrazeno. Pokud děti dostanou následně jiné informace, než bylo domluveno, musíte neprodleně jednat o nápravě. A tak se také ve škole stalo. Děti zradila paní Rosolová (dobrý pedagog NEODEJDE!!!! během školního roku)

Litujete paní Rosolové, jestli čte články o sobě a co ti další účastníci? Paní Rosolová rozpoutala hon na čarodějnice a ve spolupráci se zastupitelstvem se jí to povedlo. Soudě dle ostrých výpadů na fóru, na jednu i druhou stranu. Vy fandíte paní Rosolové, já se snažím ve hnoji, který tady přehazujeme dopídit kde je pravda.

Pedagogika není jednoduché zaměstnání a spíše to vnímám jako poslání, jak jinak si vysvětlit velké množství nepovinných činnosti zdejší školy. Školy v přírodě zimní i letní, hudební kroužky, keramika, počítače, angličtina, sportovní zaměření apod. Hodnocení školy po pedagogické stránce je velmi dobré. Někdo ve škole, musí tímto směrem káru strkat. Pro mě ten tahoun nebyla paní Rosolová. Proto mám názor, že pochybilo zastupitelstvo. Zveřejnilo článek a nedokázalo domyslet, co všechno článek spustí. Nebo to byl záměr? Myšleno tak abychom měli negativní podklad na současné vedení pro výběrové řízení na ředitele. Tento incident měl být náležitě vyšetřen a pak zveřejněno stanovisko obce s kladným nebo záporným vyjádřením, stanovisko ředitelky a v neposlední řadě stanovisko paní Rosolové. Místo toho se zastupitelstvo chovalo jako slon v porcelánu a poté zadává úkoly starostovi vše vyšetřit. Mimochodem na vyšetření ze strany pana starosty jsem velmi zvědavý.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů