stávka

Jedna paní povídala...
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondřej Fingerhut
Příspěvky: 228
Registrován: 19 dub 2007, 10:37
Bydliště: Háje, Točivá ul.

stávka

Příspěvek od Ondřej Fingerhut » 16 čer 2011, 13:43

kubajs píše:
Pak si ovšem představ, jak záchranku, tramvaj, autobus či vlak řídí 69,99 letý člověk, který měl být už dávno v důchodu... To bude paráda...
Takové případy, jako pád autobusu do strže na Zličíně pak budou na denním pořádku.
Ta stávka je namířená proti našim slavným papalášům, takže já pevně stojím za odbory. Je to rovněž demonstrace proti současné vládě, lidé už jí mají dost! Má to smysl a nedělají to pouze kvůli zaměstnancům veřejné dopravy, ale kvůli všem slušným lidem v zemi.
A uvědomme si, že jakékoliv státní reformy jsou naprosto zbytečné do té doby, než konečně začne být účinně potlačována korupce. V opačném případě to budeme pouze zase my, daňoví poplatníci, kteří vše odnesou (do důchodu v 70, vyšší daně) a schodek rozpočtu se bude stejně prohlubovat dál, neboť tunel se bude dále prohlubovat.
Takže reformu ano, ale pouze jedinou - extrémně tvrdé tresty za jakoukoliv korupci. Ale to si pánové tam nahoře neodhlasují, že ano? To je naprosto jasné řešení.
Pokud tahle stávka nic nevyřeší, doufejme, že dojde ke generální stávce, která bude trvat alespoň týden a těm "chytrým" hlavám ve vládě konečně dojde, že problém je v nich a nikde jinde!

Ačkoliv nejsem spokojený se složením současné vlády, přece jen uvedu několik poznámek v reakci na citované:
Reforma je bohužel naprosto nezbytná. Nikdo netvrdí, že sedmdesátníci musí vykonávat "plnohodnotné" zaměstnání i v pokročilém věku. Ačkoliv korupce je samozřejmě velký zlořád, proti výdajům na důchody je to, co se nakrade, naprosto zanedbatelné, stačí trochu počítat (počet důchodců a výše měsíčního důchodu je jen můj odhad) 3 miliony důchodců x 10.000 Kč. měsíčně x 12 měsíců = 360000000000 Kč. za rok. (porovnej s výší příjmů státního rozpočtu!!!) Starých lidí bude stále přibývat na úkor pracujících, tzn. možná řešení jsou pouze tři: ty peníze pro důchodce se prostě buď musí sebrat aktivně pracujícím = vyšší daně, anebo se musí věk odchodu do důchodu prodlužovat, anebo se musí stát více zadlužit (např. vydání dluhopisů, anebo pokladničních poukázek, ale kdo to v budoucnu bude splácet?). Prostě nízké daně a brzký odchod do důchodu je ekonomický nesmysl a nespoléhejme v zabezpečení na stáří na stát, asi na to nebude. Na výměnu vládnoucí garnitury tady máme jiné nástroje, jako např. volby, stávky jsou dobré jen pro odborářské předáky a členy odborových sdružení, kdy si tito vymohou pro sebe něco navíc na úkor nás ostatních , kteří nejsme členy silných odborových skupin.
Ondřej Fingerhut

luky
Příspěvky: 174
Registrován: 11 čer 2008, 09:31

Re: stávka

Příspěvek od luky » 17 čer 2011, 10:51

Nedá se než souhlasit s Ondřejem Fingerhutem. Stávka byla zcela zbytečná a reformy jsou nezbytné. Nebo dopadneme jako v Řecku.
Odborovým předákům jde zas jen o peníze, ale o peníze do jejich kapsiček. Podívejte se na ně jak si žijí páni odboráští předáci. Bouráky, vily, golf... Samý keci, žádná práce.

Uživatelský avatar
kubajs
Příspěvky: 710
Registrován: 01 pro 2006, 10:06
Bydliště: Králův Dvůr
Kontaktovat uživatele:

Re: stávka

Příspěvek od kubajs » 17 čer 2011, 11:45

Zbytečná rozhodně nebyla, byla to rozhodně největší propagační akce cyklistiky v EU ;). Teď jde o to, aby se nad tím zamyslelo vedení hl. m. Prahy.
Jinak více méně souhlasím, ale jako v Řecku dopadneme stejně tak jak tak, pokud se u koryt bude držet i nadále současná vláda a jim podobní. Tento stát je rozkrádán více, než tomu bylo před 89. rokem, bohužel.
A co není rozkradeno, je rozprodáno do rukou zahraničních vlastníků.
Uvědomme si, že pokud má projít důchodová reforma = hlavně ten bod o odchodu do důchodu v 70. letech, musí se rovněž přitlačit i na zaměstnavatele, aby byli nuceni ty sedmdesátníky zaměstnat, a to navíc na kratší pracovní úvazek a pouze jednoduché úkoly, žádnou náročnou práci.
Ne, že se bude stávat, že takového člověka už v 65. letech nebudou nikde chtít a do svých důchodových let bude pouze živořit na sociálních dávkách, i když by přitom pracovat chtěl, ale nikdo mu práci kvůli věku nenabídne, neboť pro něj není efektivní...

Uživatelský avatar
Jiří Nývlt
Příspěvky: 1314
Registrován: 24 kvě 2006, 14:04
Bydliště: Hlavní ul. Chýně
Kontaktovat uživatele:

Re: stávka

Příspěvek od Jiří Nývlt » 17 čer 2011, 14:23

Kubo, nechtěl sem se přít, ale todle já nemožu vydržet :-) :
kubajs píše: Tento stát je rozkrádán více, než tomu bylo před 89. rokem, bohužel.
Rudá lůza znárodnila - ukradla - celej průmysl, ožebračila živnostníky, obrala majitele půdy, zabavila církevní majetek! To všechno bolševická špína dělala, kradla, aby stát naopak obohatila, že. Kam to dovedla, z toho se ekonomicky neseberou ani naši harantí, morálně možná ani jejich pravnuci. Ne že by bylo neska všechno ideální, ale já bych byl vopatrnej s takovejdlema soudama.
kubajs píše: A co není rozkradeno, je rozprodáno do rukou zahraničních vlastníků.
No a co? Jakej je rozdíl mezi tím, zda to či ono vlastní Čech či cizinec? Majitel svůj majetek obvykle zvelebuje, hýčká, stará se o něj a zmnožuje - a přitom například dává lidem práci a platí daně (ano, v tak absurdním světě žijeme, stát daní náš majetek - daň z nemovitosti např.).

Aktualizace: o uplynulym víkendu jsem si vzpomněl v souvislosti s "rozprodáváním do rukou zahraničních vlastníků" na jednoho neuvěřitelnýho chlapa - Jakuba Tučku. Sebral sebe i celou rodinu, na českej šlendrián hodil bobek a odebral se do Bavor vzít do svých rukou hotel. Ono to funguje na obě strany - skutečně je IMHO trochu buřt, kdo majetek drží, podstatné je to, jak se o něj stará....
Krygliku, ne že mi tedle link smažeš, je to reference :-): http://www.hotel-bavorsko.cz/
Naposledy upravil(a) Jiří Nývlt dne 20 čer 2011, 10:05, celkem upraveno 1 x.

obyvatel
Příspěvky: 372
Registrován: 04 říj 2006, 16:27
Bydliště: Chyne

Re: stávka

Příspěvek od obyvatel » 19 čer 2011, 23:07

Pánové, vykašlete se na politiku. Každý má svou pravdu a tyhle řeči nikam nevedou, zejména, jsou-li vedeny neobjektivně.

Uživatelský avatar
Jiří Nývlt
Příspěvky: 1314
Registrován: 24 kvě 2006, 14:04
Bydliště: Hlavní ul. Chýně
Kontaktovat uživatele:

Re: stávka

Příspěvek od Jiří Nývlt » 20 čer 2011, 07:07

obyvatel píše:Pánové, vykašlete se na politiku. Každý má svou pravdu a tyhle řeči nikam nevedou, zejména, jsou-li vedeny neobjektivně.
Už stojim v haptáku a nic neřikám. Objektivně napomenutej, vzorně v lajně. :mrgreen:

Uživatelský avatar
kubajs
Příspěvky: 710
Registrován: 01 pro 2006, 10:06
Bydliště: Králův Dvůr
Kontaktovat uživatele:

Re: stávka

Příspěvek od kubajs » 20 čer 2011, 09:43

Samozřejmě, politika je jedna velká špína a je zbytečné si jí špinit ruce a ještě se rozčilovat, páč stejně ani nic k lepšímu nemáme možnost změnit. Takže souhlas, konec s politikou ;).

Mydlan

Re: stávka

Příspěvek od Mydlan » 20 čer 2011, 11:24

já souhlasím s tím, se na to v.....t, nebo to fakt bude mít milion příspěvků a o ničem, jaký to tu je, vidíme všichni, a dycinky na to budou dva názory tak jako vždycky: jednu pravdu maj ty co žijou jak se říká z ruky do huby a druhou ty co se maj líp, že ju, hladovej sytýmu nevěří, každopádně je to všecko na h...o:), osobně si teda nestěžuju, špatně se nemám:)

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti