nosnost podlah...
nosnost podlah...
Máte někdo páru, jakou nosnost mají podlahy v našich krásných bytových domech? 

Re: nosnost podlah...
ak mas quickstep tak na ich strankach to zistis.punker píše:Máte někdo páru, jakou nosnost mají podlahy v našich krásných bytových domech?
Re: nosnost podlah...
asi jsem špatně položil otázku, kolik unese stropní/podlahová k-ce na m2?...-cs- píše:ak mas quickstep tak na ich strankach to zistis.punker píše:Máte někdo páru, jakou nosnost mají podlahy v našich krásných bytových domech?
Pan inzenyr je velky humorista co?LV píše:Když jsem to nějak zjišťoval, tak mě v RD Rýmařov - Ing. Pecha 554 252 132, to byl hlavní projektant řekl, že nosnost podlahy na m2 je cca 200 kg.
Zkus to ještě ty a dej mi třeba vědět. Díky L.

Tedy akvarium s pudorysem, ktery jsem uvedl, by smelo vazit maximalne 96kg se vsim vsudy...
Click: metr ctverecni je dosti velka plocha, bezny dospely clovek stoji na plose maximalne 0.06m2, a to jsem jeste hodne prestrelil velikost jeho nohou

Prosim sousedy nade mnou, aby se po prichodu plazili po zemi, nerad bych, abyste mi spadli na hlavu

Podle me, kdyz budes mit pultunove akvarko polozene na tluste ocelove desce (mezi tim samozrejme nejaky polystyren nebo jinou mekkou vrstvu), ktera bude mit vymeru 1m2, pak to podlaha i konstrukce bez problemu udrzi. Samozrejme, ze pokud je das na stojan o ctyrech ocelovych nohach, zrejme se to kompletne propadne.
tak to asi nebude... strop bude dimenzovanej na řeknu 3t (třeba ložnice 3000kg:15m2=200kg/m2) takže si klíďo takový akvárko dám ku zdi... jenom se musej sousedi modlit, aby neruplo...kubajs píše:Pan inzenyr je velky humorista co?LV píše:Když jsem to nějak zjišťoval, tak mě v RD Rýmařov - Ing. Pecha 554 252 132, to byl hlavní projektant řekl, že nosnost podlahy na m2 je cca 200 kg.
Zkus to ještě ty a dej mi třeba vědět. Díky L.. To snad nemuze myslet ani v zertu. Bezne rozumne velke akvarium ma rozmery 120x40cm, vyska 50cm. Jenom voda v takovem akvarku ma hmotnost cca 240kg, natoz pak sterk, kameny apod., ktere maji daleko vetsi hustotu nez voda (sklo nepocitam).
Tedy akvarium s pudorysem, ktery jsem uvedl, by smelo vazit maximalne 96kg se vsim vsudy...
Click: metr ctverecni je dosti velka plocha, bezny dospely clovek stoji na plose maximalne 0.06m2, a to jsem jeste hodne prestrelil velikost jeho nohou.
Prosim sousedy nade mnou, aby se po prichodu plazili po zemi, nerad bych, abyste mi spadli na hlavu.

Je mi to jasné, v tomto případě je pak nosnost řekl bych víc než dostačující (pokud tedy nechceš udělat z obýváku vodní svět a obestavit všechny stěny akvárkamapunker píše:tak to asi nebude... strop bude dimenzovanej na řeknu 3t (třeba ložnice 3000kg:15m2=200kg/m2) takže si klíďo takový akvárko dám ku zdi... jenom se musej sousedi modlit, aby neruplo...

to nééé! chci se dosta i ke kuchyňský lince a na balkon!kubajs píše:Je mi to jasné, v tomto případě je pak nosnost řekl bych víc než dostačující (pokud tedy nechceš udělat z obýváku vodní svět a obestavit všechny stěny akvárkamapunker píše:tak to asi nebude... strop bude dimenzovanej na řeknu 3t (třeba ložnice 3000kg:15m2=200kg/m2) takže si klíďo takový akvárko dám ku zdi... jenom se musej sousedi modlit, aby neruplo...).
zatím mám jenom dvě šmudly 100l
Takže jsem to tipnulpunker píše:to nééé! chci se dosta i ke kuchyňský lince a na balkon!kubajs píše:Je mi to jasné, v tomto případě je pak nosnost řekl bych víc než dostačující (pokud tedy nechceš udělat z obýváku vodní svět a obestavit všechny stěny akvárkamapunker píše:tak to asi nebude... strop bude dimenzovanej na řeknu 3t (třeba ložnice 3000kg:15m2=200kg/m2) takže si klíďo takový akvárko dám ku zdi... jenom se musej sousedi modlit, aby neruplo...).
zatím mám jenom dvě šmudly 100l