gr8languageguard píše:Chýně má (Moje hymna)...

gr8languageguard píše:Chýně má (Moje hymna)...
Když jsem toto dílo poprvé uviděl na oficiálních stránkách obce vydávané jako oficiální hymnu obce, tak jsem si vzpomněl na krásný český film s Vlastou Burianem, kde jako monarcha a neomezený vládce vybírá státní hymnu. A ejhle. Už to máme i tady v obci. Když jsem před pár měsíci na tomto fóru napsal, že na radnici vládne samoděržaví, tak jsem zde byl sepsut že tomu nerozumím a že neznám širší souvislosti. Zde je ale další důkaz podporující moje předchozí tvrzení.Jiri Nyvlt píše:Tak jsem pár dní počkal, zda se mi dostane odpovědi na mou kritiku adresovanou autorovi textu (a údajně i not) tohoto díla nabubřele a samozvaně nazvaného Chýňská hymna. Zároveň jsem to spojil s žádostí o odstranění tohoto pokusu o žert z oficiálních stránek obce. Nic se nestalo.
Na ofiko webu to nemá co dělat, to je jasný. A vydávat to za hymnu chejně je taky blbost.PaMi píše:Když jsem toto dílo poprvé uviděl na oficiálních stránkách obce vydávané jako oficiální hymnu obce, tak jsem si vzpomněl na krásný český film s Vlastou Burianem, kde jako monarcha a neomezený vládce vybírá státní hymnu. A ejhle. Už to máme i tady v obci. Když jsem před pár měsíci na tomto fóru napsal, že na radnici vládne samoděržaví, tak jsem zde byl sepsut že tomu nerozumím a že neznám širší souvislosti. Zde je ale další důkaz podporující moje předchozí tvrzení.
Vůbec by mi nevadilo, kdyby to bylo publikováno například zde i s nadneseným názvem "hymna", ale že to je na oficiálním webu, tak to už je i zavazující.
P.S. Nevíte, kde se dá v Chýni sehnat tak "kvalitní matroš", po kterém je člověk něco takového schopen napsat?
Pravdu by jsi měl, kdyby byli zastupitelé s myšlenkou "hymna" a její publikací na webu seznámeni na veřejném zasedání zastupitelstva. Vzhledem k tomu , že jsem toto v žádném zápise ze zasedání nenašel a celé rozhodnutí vyhlásit tento popěvek a vyvěsit je na oficiální web byl dílem jednoho člověka, vykazuje toto všechny rysy absolutismu (nebo feudální vlády, nebo samoděržaví atd...).Jiri Nyvlt píše:Na ofiko webu to nemá co dělat, to je jasný. A vydávat to za hymnu chejně je taky blbost.PaMi píše:Když jsem toto dílo poprvé uviděl na oficiálních stránkách obce vydávané jako oficiální hymnu obce, tak jsem si vzpomněl na krásný český film s Vlastou Burianem, kde jako monarcha a neomezený vládce vybírá státní hymnu. A ejhle. Už to máme i tady v obci. Když jsem před pár měsíci na tomto fóru napsal, že na radnici vládne samoděržaví, tak jsem zde byl sepsut že tomu nerozumím a že neznám širší souvislosti. Zde je ale další důkaz podporující moje předchozí tvrzení.
Vůbec by mi nevadilo, kdyby to bylo publikováno například zde i s nadneseným názvem "hymna", ale že to je na oficiálním webu, tak to už je i zavazující.
P.S. Nevíte, kde se dá v Chýni sehnat tak "kvalitní matroš", po kterém je člověk něco takového schopen napsat?
Ale zas bych to až tak nehrotil. Přece jenom tu máme zastupitelstvo, které (jak se mi zdá) celkem funguje a snaží se, včetně zástupců místní buňky ODS, kteří přišli nedávno např. s návrhem alternativy při nákupu úklidové a vůbec univerzální obecní mašiny (zas byli jednou vidět). Přeci se zastupitelé na tom "samoděržaví" nějak podílej - takže vono to nebude tak horký. To bys šmahem shazoval celou vobecní demogracii. Tohle se jim ale do tlapiček zjevně nedostalo. Nevěřím, že by to odmávli.
S tim, aby to nevyhlíželo jako samoděržaví, tak by taj musela bejt rada obce. Páč (zákon vo obcích § 99 odst.2) "V obci, kde se rada obce nevolí, vykonává její pravomoc starosta, nestanoví-li tento zákon jinak."
A proč radu nemáme praví odstavec následující téhož paragráfu:
(3) Radu obce tvoří starosta, místostarosta (místostarostové) a další členové rady volení z řad členů zastupitelstva obce. Počet členů rady obce je lichý a činí nejméně 5 a nejvýše 11 členů, přičemž nesmí přesahovat jednu třetinu počtu členů zastupitelstva obce. Rada obce se nevolí v obcích, kde zastupitelstvo obce má méně než 15 členů.
No - a v našem zastupitelstvu sedí devět lidiček (teda ve skutčnosti tam sedí velmi zřídka, páč většinou jsou ňáký absentéři![]()
- schválně se mrkněte, kdo to fláká).
Leč zpět k tématu: "Hymna" je ale samozvanecký nepovedený žert. Toť gró mého sdělení, na němž - jak vidím - se shodnem.
ad p.s. Stačí nově uvařená patnáctka v počtu tak tří kusů. Z vlastní zkušenosti musím říct, že mě po ní napadaly pěkný ptákoviny.![]()
a dřív jsem psal:Jiri Nyvlt píše: "Hymna" je ale samozvanecký nepovedený žert. Toť gró mého sdělení, na němž - jak vidím - se shodnem.
Takže jsme vlastně zajedno. Ovšem na co poukazuju já jest, že mylná by byla konkluze, že v Ch. je samoděržaví obecně. Rysy tohoto systému vlády lze vystopovat -> v případě "hymny" jistě.Jiri Nyvlt píše: (...)tohoto díla nabubřele a samozvaně nazvaného Chýňská hymna(...)
(...) že se to vydává za Chýňskou hymnu, ač nikdo na nic takového nekývnul a co já vím, tak ani o spontánnosti a lidovém přijetí nemůže být řeč (...)
... aby to pak nedopadlo jako v druhe casti druhe sloky puvodni verzeobyvatel píše:Jednoznačně odpovědnost paní starostky, že umožní na oficiálních stránkách obce uveřejňovat takové bláboly a pokud o nich nevěděla, tak by měl být viník patřičně potrestán!!! Co Vy na to, paní starostko?
Michale, ne že se to tam objevilo. ONO TO TAM STÁLE JE.MIr píše:Pokud se to objevilo na webu obce, pak se mi chce blinkat. Pokud si někdo myslel, že to obec zviditelní, tak snad jen jako bandu tupců. Občas se divím, co je všechno možné.
Michal
Jiri Nyvlt píše:Michale, ne že se to tam objevilo. ONO TO TAM STÁLE JE.MIr píše:Pokud se to objevilo na webu obce, pak se mi chce blinkat. Pokud si někdo myslel, že to obec zviditelní, tak snad jen jako bandu tupců. Občas se divím, co je všechno možné.
Michal
To je teda opravdu SÍLA. Jako neoficiální humor se mi to líbilo, ale vrazit to, navíc v takového (zdá se úplně vážné) podobě, na oficiální stránky chýně, které mají reprezentovat obec, to už je do nebe volající.Jiri Nyvlt píše:Michale, ne že se to tam objevilo. ONO TO TAM STÁLE JE.MIr píše:Pokud se to objevilo na webu obce, pak se mi chce blinkat. Pokud si někdo myslel, že to obec zviditelní, tak snad jen jako bandu tupců. Občas se divím, co je všechno možné.
Michal
Me se to teda nelibilo ani jako neoficialni humor..., tohlecto povazovat za hymnu obce a oficialne to prezentovat na obecnim webu, aniz by se to projednalo na zastupitelstvu, je nevkusne a vrcholem arogance.kubajs píše: To je teda opravdu SÍLA. Jako neoficiální humor se mi to líbilo
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 5 hostů