pavel píše:Ja bych to s nimi nejdriv zkusil po dobrem. RD Rymarov podle me nejsou uplne nesolidni mala firma. Takze bych popsal stav, napsal bych, ze to "takhle dal nejde", nebot pri soucasne mire srazeni vody a nadmernemu zvlhcovani ramu oken a zdi lze ocekavat nevratne poniceni materialu, ze dochazi i ke stekani vody na podlahu a k niceni podlahovych krytin atd atd. Podle vas i jejich technika se jedna o konstrukcni vadu a ze pozadujete bezplatnou napravu v nejblizsim moznem terminu. Neco v tom smyslu. Nafotit a fotky prilozit k doporucenemu dopisu. Poslat a za par dni jim zavolat a zacit otravovat osobne.
Kdyz tohle neprojde, tak nezbyde nic jineho nez udelat odborny posudek a poslat jim ten (mimochodem pokud v zaveru s prosazovanim tohoto naroku uspejete tak naklady na provedeni posudku by vam mel Rymarov uhradit taky). Pokud ani na tohle nezaberou tak je finalnim krokem soud, ale pravda je, ze to zabere spoustu casu a energie.
Manzelka pracuje u jednoho z nejmenovanych vyrobcu mobilnich telefonu a ma obecne na starosti zarucni a pozarucni servis a servisni sit. Tzn. reseni celkem kompexniho baliku otazek kolem oprav. Sice to neni stavebnictvi, ale legislativa kolem toho je v zasade stejna.
Drzim palce s resenim toho problemu. Pokud s Rymarovem neuspejete nebo to s nimi proste nebudete chtit resit, tak podle me naklady na odstraneni zasadniho problemu proudeni vzduchu stejne nejsou nijak velke. Ja bych to napriklad resil zakoupenim L-kovych hlinikovych profilu, na to do diry na okno zavesit nejake vzhledove pekne drevene desky s presahem nad radiator a proudeni vzduchu je vyreseno. Pak casem vysusit ty ramy, natrit je roztokem proti plisnim a syntetickym lakem a mate vyreseny druhy krok. Naklady na vsechno cca. do 2.000 Kc. Jde hlavne o to, jestli chcete resit princip a aby to odstranil dodavatel nebo jestli nad principem mavnete rukou a udelate si to sami.
Horsi je asi ta promacena zed pod oknem. Jestli zabranite dalsimu roseni, tak ona se postupne vysusi a plisne zmizi pokud nebudou zivene dalsi vlhkosti. Ale je mozne, ze to uz proste vypada hnusne a chtelo by to vymenit. Pro borce z Rymarova musi byt vymena drevenych desek na stene celkem rutinni zalezitost. Podle me by se ani nemuselo cekat na vysuseni vnitrni izolace, podle me az rtam vlhkost zasahnout nemohla. Takze prace maximalne na den. Jenom to musi byt trochu fachman aby po sobe diru vzhledove pekne zadelal.
Jsem se nejak rozepsal, jsem doma s chripkou, pracovat se mi nechce ...
Děkuji za vyčespávající odpoved

Rozhodla jsem se postupovat jak píšete, přece si to nenecháme líbit kde bysme byli že? Ještě poprosím o písemné vyjádření Velux, podle kterého je toto osazení špatně a společně s tímto to odešlu na RD Rýmařov a uvidíme, asi to bude delší cesta, ale snad uspěšná
Ted jsem nějak se v reklamacích vyžívala za posledních pár měsícu jsem tu už pár "lahůdek" řešila, tak přidám okna.
Ano to určitě legislativa je stejná.
Jedna vec je zed.... která by se tedy snad dala vyšušit, ale bude se muset opravit krom plíšně se začla již odlupovat a zvedat tzn. dělají se pod ní "bubliny"
Ale co mě trápí nejvíce jsou okna, která jsou promáčená plesnivá a porupaná otázka, zda ty s epodaří dát dokupy....
Komu by se chtělo pracovat ještě s nemocí? Každopádně přeji brzké uzdravení
Ještě také přikládám pohled na celou zed jak je tu stavěna....