tučňák píše:Mě se akorát zdá, že koukající prkna s ostrými hranami a rohy v těsném sousedství herních prvků (třeba té "opičí dráhy" nad zastávkou) jsou vyslověně nebezpečné. Neumím si představit, jak by to dopadlo kdyby na roh tohoto prkna nějaký capart z "atrakce" spadl...Srneček píše:Taky nejsem odborník, ale podle mé verze jsou tam fošny aby se zabránilo vyplavení sazenic keřů, které mají být do jednotlivých "schodů" vysázeny. Odstraňovat se nebudou, během deseti let shnijou, ale to už by měly být keře rozrostlé a zcela pokrýt strmý svah.![]()
Splňují vůbec instalované herní prvky normy? Kdysi jsem se o to trochu zajímal, když jsem stavěl hřiště pro svého caparta a taky jsem se trochu motal kolem jedné revitalizace podobné Višňovce ve Kbelech (akorát, že ta byla za 30 mega) a vždy byly kolem herních prvků velké bezpečnostní zóny. Pokud mě paměť neklame tak to bylo 2 až 4 metry na každou stranu, podle výšky atrakce), kde by nemělo nic být a buduje se to jako změkčená dopadová plocha.
To máš těžký - na projekt se dělalo výběrový řízení, vyhrála to firma Vemto (přihlásila se jako jediná) a projekt za nějakých 80 tisíc vypracovala, vše pak schválil stavební úřad, nad stavbou bdí placený stavební dozor a projektanti z Vemto jsou také přítomni...nemám sílu studovat normy a běhat po Višňovce s metrem. Obec zaplatila odborníky, tak ať odvedou svou práci. Pokud se ukáže, že se spletli, měla by následovat sankce, to je jasný.