To byla spíše nadsázka (to o tom pirátovi)

, ale jak říkám manželce: "radši se na tom kole pořádně rozhlídni a ohlídni doleva místo toho dlouhýho mávání (ukazování) rukou. Protože někteří borci stejně nevědí, co to znamená, anebo nerespektujou". Na kole platí pravidlo selského ruzumu víc než jinde. Lepší neukazovat, ale pořádně se přesvědčit, jestli ti nikdo nemůže za žádných okolností zkřížit jízdní dráhu.
Čéče na mě se nějak řidiči nelepí od doby, co jezdím s reflexní vestou. Objíždí s větším odstupem, chovají ce celkově ohleduplněji, blikají vpravo, když mě předjedou.
Jsou 3 možnosti:
1. strašně je to bije do očí
2. bojí se, že tam je policajt
3. říkají si, co to je za blbce, ten asi neumí jezdit na kole, když musí jezdit s reflexní vestou, na toho bacha, ještě mi spadne pod auto. Radši ho objedu velkým obloukem.
Je fakt, že reflexní vesta je několikanásobně lépe vidět než sebesilnější blikačka a já osobně kohokoliv v reflexní vestě okamžitě zaregistruju na velkou vzdálenost.
Pořídil jsem zpětné zrcátko, velmi dobrá "protipirátská" věc. Mám perfektní přehled o tom, jakým stylem mě kdo předjíždí a že mě někdo bude předjíždět, či se mě chystá předjet těsně. V nouzi bych to asi byl schopen zavčas hodit do příkopu

.
Až donedávna jsem se těch řidičů za mnou bál nejvíc ze všech. Všechny ostatní směry si ohlídám. Nyní jsem v klidu.