Vodovod

Jak se tu bydlí nově příchozím nebo již stávajícím obyvatelům. Co je nového a jak to ve vsi chodí...
Odpovědět
Srneček
Kontaktovat uživatele:

Re: Vodovod

Příspěvek od Srneček » 06 kvě 2011, 10:45

Stavba přivaděče není vázána na následnou smlouvu o odběru vody - když stavíte pekárnu, také nemusíte dokazovat, že bude o rohlíky zájem. TS Rudná vodu přivedou na hranici obce a předpokládají, že mi tu vodu pak začneme odebírat, a to předpokládají velmi správně.
Srneček

Alca

Příspěvek od Alca » 06 kvě 2011, 11:13

Tak to předpokládají správně. Už se nemůžeme dočkat a díky za info.
Alča

COBRA

Příspěvek od COBRA » 10 kvě 2011, 20:04

Tak dnes jsme si pozvali odborníka na měření kvality vody a voda v Chýni je na hranici pitnosti. Takže pokud vodu někdo pijete,tak pozor!!!!! :evil:

kubajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubajs » 11 kvě 2011, 07:56

COBRA píše:Tak dnes jsme si pozvali odborníka na měření kvality vody a voda v Chýni je na hranici pitnosti. Takže pokud vodu někdo pijete,tak pozor!!!!! :evil:
Na hranici, ale ještě zatím hranice překročena nebyla, ne ;)? Takže ok?

Mydlan

Příspěvek od Mydlan » 11 kvě 2011, 10:52

to snad nemyslíte vážně, já a mé děti vodu pijeme skoro tři roky v domění, že obsahuje více vodního kamene, ne že je na hranici pitnosti, co to má proboha znamenat????
Bylo by možné, prosím, naskenovat sem nějaký váš výdledek od odborníka?? Do prdele tak tu platíme drahou vodu, a pak si budu jako v Egyptě nebo někde v zemích třetího světa kupovat balenou vodu??? To ať jdou s tou vodou opravdu už do prdele, na hranici pitnosti...........proboha ať je ten nový přivaděč co nejdřív!!!!!!!!!!!!

COBRA

Příspěvek od COBRA » 11 kvě 2011, 12:14

Co nám bylo řečeno,tak voda je opravdu nepitelná a hrozí zdravotní potíže, dnes jsme zaslali stížnost na 1.vodohospodářskou a pokud bude vyhodnoceni negativní tak to začnu řešit přes hygienu a budeme postupovat soudní cestou,protože tento stav vody je už opravdu vrchol všeho. Jakmile budu mít nějaké oficiální vyjádření,budu vás ihned informovat. A pozor kdo používáte Britu,tak ta je bohužel při tomto stavu vody opravdu neúčinná!!!!!!!!!!

pavel

Příspěvek od pavel » 11 kvě 2011, 13:24

:violence-instagib: :violence-rapidfire: :violence-rocket: :violence-telefrag: :violence-hammer: :violence-chainsaw:

martina.no

Příspěvek od martina.no » 11 kvě 2011, 18:02

COBRA píše: A pozor kdo používáte Britu,tak ta je bohužel při tomto stavu vody opravdu neúčinná!!!!!!!!!!
Tak to jste mě teda nepotěšili, doufala jsem, že brita pomáhá :(

Mydlan

Příspěvek od Mydlan » 11 kvě 2011, 21:31

jééžiš to je hrozný, vždyť je to ohrožování našeho zdraví, jestli je to pravda,
tak je mi z toho tedy úplně ouzko, protože já jí piju poměrně často a děcka taky.....napsal jsem e-mail na obecní úřad, aby nám podal zprávu, protože jestli je voda jak říkáte na hranici pitnosti, měli bychom o tom být informováni,
ach jo....... :cry:

kubajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubajs » 12 kvě 2011, 08:45

Ještě donedávna byla ta voda absolutně bez problému (dle testů). Pouze nevhodná pro spotřebiče (příliš tvrdá), ale zdravotně nazávadná, dokonce vhodná pro kojence.
Pokud se kvalita tak rapidně zhoršila (moc tomu nevěřím), bude to otázka poslední doby.
Jinak ji taky pijeme, nejsme žádné fajnovky, abychom kupovali balenou vodu, která bývá mnohdy kvalitativně velmi pochybná a testy prokázaly, že v mnoha případech i horší, než voda z kohoutku.

Srneček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Srneček » 12 kvě 2011, 08:57

kubajs píše:Ještě donedávna byla ta voda absolutně bez problému (dle testů). Pouze nevhodná pro spotřebiče (příliš tvrdá), ale zdravotně nazávadná, dokonce vhodná pro kojence.
Pro kojence nebyla nikdy vhodná, vždy měla velký obsah dusičnanů, který se těsně blížil normě pro dospělé spotřebitele.
Srneček

kubajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubajs » 12 kvě 2011, 09:01

A z toho vyplývá, že co test, to absolutně odlišný výsledek... Co si o tom myslet, že by i zde hrála roli korupce? Uděláme test vody s negativním výsledkem a obyvatelstvo obce začne hromadně nakupovat balenou vodu = zisk pro hlavní výrobce balené vody. No nic, doba je zlá ;).

vejvonavej

Příspěvek od vejvonavej » 12 kvě 2011, 10:03

kubajs píše:A z toho vyplývá, že co test, to absolutně odlišný výsledek... Co si o tom myslet, že by i zde hrála roli korupce? Uděláme test vody s negativním výsledkem a obyvatelstvo obce začne hromadně nakupovat balenou vodu = zisk pro hlavní výrobce balené vody. No nic, doba je zlá ;).
Ještě že funguje ta "vyšší spravedlnost" a určitě někoho potrestá.....................

kubajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubajs » 12 kvě 2011, 12:00

vejvonavej píše:
kubajs píše:A z toho vyplývá, že co test, to absolutně odlišný výsledek... Co si o tom myslet, že by i zde hrála roli korupce? Uděláme test vody s negativním výsledkem a obyvatelstvo obce začne hromadně nakupovat balenou vodu = zisk pro hlavní výrobce balené vody. No nic, doba je zlá ;).
Ještě že funguje ta "vyšší spravedlnost" a určitě někoho potrestá.....................
samozřejmě :dance:

Mydlan

Příspěvek od Mydlan » 13 kvě 2011, 15:23

počtěte si, pan starosta to řeší a vypadá to snad slibně, podstatné je, že se to řeší a místa odpovědná to neberou na lehkou váhu, tak snad bude lépe, zde informace, které jsem sehnal:

Vážený pane,
Včera nám pan Ivanov z 1. Vodohospodářské poslal čerstvý rozbor vody. Z
rozboru vyplývá, že voda je extrémně tvrdá a má překročený limit dusičňanů.
Hned potom, co jsem si prohlédl parametry, uvedené v tomto rozboru, jsem
zavolal ředitele Technických služeb Hostivice a s jeho odborníkem jsem tyto
údaje konzultoval. Tento technický pracovník, odborník na vodárenství mi
sdělil, že obsah dusičňanů je závada, kterou urychleně TS odstraní. Tvrdost
vody, zjištěná rozborem, je sice vysoká ale podle jeho vysvětlení není
důvodem pro zastavení dodávky vody. Mimoto s těmito pány jsem ve stálém
kontaktu proto, že podle jejich sdělení z počátku tohoto roku mělo být v
dubnu instalováno změkčovací zařízení na vodovodním řadu pro Chýni. Také
včera jsem využil kontaktu s nimi a zjišťoval jsem jaký je stav. Bylo mi
řečeno, že zařízení je instalované, vyzkoušené a mělo by během týdne dodávat
vodu změkčenou i do Chýně. Slíbili, že mě budou informovat. Potom tuto
informaci zveřejníme na Web stránkách obce. Dnes bude vyvěšen jak na veřejné
desce, tak elektronicky, rozbor vody o kterém jsem psal výše a komentář k
této věci. Věřte, že pokud se k nám dostane jakýkoli signál, že něco není v
pořádku, neprodleně se snažíme věc napravit.

S pozdravem Pavel Fousek

a další co jsem sehnal z hygieny:

Dobrý den,

na Váš dotaz ohledně jakosti pitné vody v obci Chýně (Praha-západ) uvádím následující.

Za kvalitu dodávané vody je zodpovědný provozovatel vodovodu, což je v tomto případě 1.Vodohospodářská společnost. Ten má zároveň povinnost zasílat rozbory vzorků vod v předepsaném rozsahu a četnosti v elektronické podobě do Informačního systému pitných vod. Na Krajské hygienické stanici dochází následně k verifikaci těchto vzorků.

Poslední vzorek, který Krajská hygienická stanice obdržela byl úplný rozbor ze dne 14.4.2011 MO Chýně, OÚ. Tento vzorek vyhověl platné vyhlášce č. 252/2004 Sb., kterou se stanoví hygienické požadavky na pitnou a teplou vodu a četnost a rozsah kontroly pitné vody, kromě mírně překročeného ukazatele dusičnany (výsledná hodnota 59 mg/l). Hodnota předepsaná výše uvedenou vyhláškou u ukazatele dusičnany je 50 mg/l.

K tomuto mírnému překročení došlo pravděpodobně nesprávným namícháním vody (jak jste sám uváděl voda je míchána ze dvou různých zdrojů). Vzhledem k tomu, že voda v předchozích rozborech vyhověla kvalitě pitné vody včetně dusičnanů, toto překročení je pouze ojedinělá záležitost. Každopádně jsme ihned kontaktovali provozovatele s tím, že bude neprodleně provedena náprava a následně bude zaslán kontrolní vzorek pitné vody do IS PiVo.

Po bakteriologické stránce je voda v pořádku a mírné a ojedinělé překročení hodnoty dusičnanů, nemůže ovlivnit senzorické vlastnosti vody jakož i zdraví obyvatel.

S pozdravem

Lenka Pokorná

referent oddělení hygieny obecné a komunální

Krajská hygienická stanice

Středočeského kraje se sídlem v Praze

Odpovědět