Příspěvek
od Palat » 07 úno 2012, 21:30
A teď pro změnu zase k věci: máme za sebou první celý cyklus. Přiznám se, že jsem doufal ve větší odezvu, ale i tak děkuji všem, kdo se zapojili. Z pozorování dostávám zatím tyto závěry, některé byly evidentní od počátku, jiné alespoň mě překvapily:
- dole v obci kontejnery úplně dostačují, č.1 se sotva naplní, stejně tak č.4, i č.2 zůstává dostupné větší část času
- nejkritičtější kontejnery jsou 5+6 (Višňovka), 3 (OÚ), 11 (Háje) a asi i 12 (Vyhlídka, i když tam to jen odhaduju, informace chybí)
- Zvláštní situace je na Kamenici, kde jsou tři kontejnery blízko sebe (7,8,9), dva se rychle naplní, ale devítka zůstává dlouho volná.
- I v těch nejnaplněnějších kontejnerech (alespoň v těch, ze kterých jsou data) bylo místo ještě dva dny po svozu, v pěti z nich dokonce ještě týden po svozu.
V tuto chvíli Rumpold nabízí přidání čtyř dalších kontejnerů. Když tak koukám na mapku a na výsledky sledování, navrhl bych tyto úpravy (Očekávám, že za ně, alespoň některé, budu označen za tupce, ignoranta nebo zkorumpovance - prosím, poslužte si, jen mi prosím neházejte cihly do oken, v těchto mrazech by to byl přece jen trochu neadekvátní způsob diskuse. Konstruktivní kritiku a protinávrhy ocením přece jen o něco víc.):
Jeden kontejner bych přidal do Slunečního údolí. Je tam velká oblast bez kontejneru a navíc by se odlehčilo trojce u OÚ.
Druhý bych dal někam na Háje, možná na křižovatku Točivé a U Dráhy. Je to další nepokryté a přitom frekventované místo, a alespoň trochu pokryje i papír směřující do Višňovky
Třetí bych přidal na Vyhlídku.
Kam dát čtvrtý? Někam do ulice Ke Skále? Nebo na Kaliště? Navrhněte. Jde taky o vhodné místo, nemám to nahoře na vršku dost podrobně okouknuté.
Krom toho přemýšlím, co se čtyřkou v Lomené. Tam, kde je, je dost zastrčený a zjevně nedostatečně využitý. Možná přesunout na křižovatku s Rudenskou? Měli by ho víc po ruce lidi z druhé strany Rudenské, případně i lidi z Vyhlídky.
A už vůbec nevím, co s devítkou? Proč je sedmička a osmička narvaná a devítka prázdná? Lidem z Kaliště a Kamenice je to asi jasné, mně ne. Dala by se devítka přesunout někam, kde bude využitější?