Hm. Taky na to s překvapením koukam. A u zmrzliny jsou na chodníku vyhrazena místa na parkování. Udělal se široký chodník a ted na něm parkují auta. Není to trochu nesmyslné?luky píše:Starosta ve svým bločku píše, že stavba chodníků končí?
A co chodník po levý straně hlavní ulice. Od křižovatky hlavní a rudenský směrem k obecnímu úřadu? Ten se dělat nebude? Zatím na něj není šáhnuto. Vždyť se vždycky mluvilo o tom, že se budou dělat chodníky podél hlavní od úřadu až po školu.
To na delší chodník nezbyly peníze nebo co? Jestli ano tak souhlasím s Mydlanem – kdyby se nedělal chodník takhle luxusně široký tak se to mohlo natáhnout podstatně dál.
Starosta ve svém bločku napsal, že “nemůže” za to, že chodník vede pouze k jeho domu. Bohužel taky ale nic neudělal pro to, aby chodník vedl dále. Proč by se taky snažil, že. Sice bylo a je v jeho moci projekt upravit, ale chodník k jeho domu vede a to evidentně stačí. Bohužel starosta si velice svérázně nastavil procesy rozhodování o stavebních záležitostech v Chýni, tzn. rozhoduje pouze on, on, zase on a pak už nikdo jiný. A pokud se někdo ozve tak jsou starostova rozhodnutí okamžitě tvrdě hájena úzkou hrstkou zpřízněnců.
Opravte mě, prosím, jestli v textu níže něco napíšu nepravdivě (Jirko, máš prostor

Projekt chodníků zadal starosta – do práce chodí pěšky z místa, kde chodník začíná, až k obecnímu úřadu, člen Chýně pro všechny.
Projekt realizuje pan Plaňanský - jeho jediným nadřízeným je pan starosta, pan Plaňanský v obci nebydlí.
Projekt obhajuje Jirka Nývlt – příbuzný pana starosty a člen Chýně pro všechny, do práce denně jezdí na kole, bydlí na Hlaví, tzn. samozřejmě bude jednoznačně hájit zklidnění dopravy na Hlavní.
Projekt obhajuje Ondra Jelínek – autem nejezdí, člen Chýně pro všechny.
Projekt obhajuje Kubajs (případně mě opravte jestli se pletu) – jediný nezávislý, jednoznačně cyklista.
Aby se to špatně nevykládalo – taky rád chodím pěšky, taky rád jezdím na kole a cyklisté jsou mi sympatičtí. Ale připomínám, že jsme ve 21 století, doba pokročila a nebylo by špatné vzít v úvahu názory 1. řidičů a 2. nezávislých odborníků a dalších lidí z obce.
A ještě se vrátím k dopravnímu řešení výjezdu z lokality Háje. Tady si mohu dovolit tvořit hypotézy protože ač zde na foru byla tato záležitost párkrát prodiskutována a byl vznesen dotaz kdo a proč takto rozhodl, tak se nikdo odpovědný neuráčil to nijak komentovat.
Co já vím tak jediný, kdo aktuálně nasazené řešení prosazoval, je Marek Veselý, který bydlí v původně obousměrné části Točivé. S Markem jsem se kdysi o dopravním řešení výjezdu z Hájů několikrát bavil a pamatuji se, že množství aut projíždějících kolem jeho domu se mu moc nelíbilo. Z dob mého působení v SDK taky vím, že komunikuje o stavebních záležitostech napřímo se starostou mimo zbytek SDK. Podle mě na základě svého osobního zájmu přesvědčil starostu, aby porušil daný slib a nastavil jednosměrky tak, jak momentálně jsou. Je to čistě moje hypotéza. Ale proč by starosta jinak měnil svoje rozhodnutí? Marek – člen Chýně pro všechny.
Napsal jsem něco nepravdivě?