Je to pořád dokola...
pavel píše:
Navíc celkem často když jedu Hlavní směrem od Chrášťan tak auto jedoucí od Rudné na Chrášťany, tedy protijedoucí auto, mi najede díky malému poloměru křižovatky částečně až do protisměru. To je opravdu revoluční řešení jak zklidnit provoz - zpomalovat auta tím, že je budeme posílat proti sobě. Tohle jsem ještě neviděl... To úřad vymyslel opravdu "skvěle". Dopravní odborníci by se možná divili, ale experti v Chýni se bijí v prsa za skvělou práci.
a) zpomalíš, zpomalí, zpomalíme - nic jinýho nezbejvá
b) nikdo proti sobě auta neposílá, pravidla silničního provozu stále platí - jen se změnily poměry; chápu, že spěchálky se*e, že musí zastavit - nebo - jedinej světe drahej! ject krokem!!! A uznávám, že to v záběhu bude vytvářet úkorné situace.
c) nevymyslel to jakýsi úřad, ale shodli se na tom lidé, které jsme si zvolili a kteří nás zastupují (zastupovali v minulém voleb. období), vymysleli to odborníci, kteří na to - narozdíl od Pavla Jáchima - mají gebír, určo i zkušenosti a konkrétní precedentní situace odjinud (A ty to moc dobře víš, Pavle, byl jsi na tech diskuzích už ve fázi studie! Viděl jsi fotky, videa! Slyšel jsi argumentaci.)
pavel píše:
Další skvělý nápad je zaplatit drahý a široký chodník a pak na něm udělat parkování pro auta
Další řeči! Nevím, jestli se nevzpomínáš, nebo předstíráš, že si to nepamatuješ, nebo si to skutečně zapomněl, ale od začátku se v rámci studie plánovalo, že část ploch,
kde nebude vozovka, bude určena mimo zeleně i pro parkování. Snad si i vzpomeneš, že architektí dokonce navhrovali předsunout chodník a parkování dát až za něj. A ke všemu jako zelenou plochu (tj s nějakejma dlaždicema, kterejma by tráva prorůstala). To jsme jim přeci vymlouvali (bláto, údržba). Posléze to v projektu vymysleli tak, že je kus chodník a místy je část jako parkovací plocha (odlišeno jiným položením dlažby). Má to svou logiku, lidi musejí mít na úzké vozovce (mimo ni) kde zastavit - a byla by blbost pokaždý přejíždět chodník...
pavel píše:
Nebo třeba ta překážková dráha pro chodce, jdoucí z Hlavní na "náves". To je opravdu výborný nápad udělat 4 metry široký chodník a na jeho konci nechat lidi přeskakovat záhon. Ale možná je to záměr obce - udržovat lidi v kondici. Páne starosto - máte recht, po všech těch knedlíkách jsme všichni vyžraní, pohyb potřebujeme jako sůl. Navrhuji tu překážkovou dráhu ještě trochu vylepšit a před tím záhonem vykopat vodní příkop.
Další řeči, byl jsem se tam podívat - dle mého odhadu je tam místo, kudy se dá nejen projít, ale i projet s kočárem (viz foto). Byla dokončena první etapa. Doufám, že se dočkáme i finále na návsi. Kdo si počká, ten se dočká. Když já jsem přišel do Chýně, nebyla tu a) voda b) plyn c) kanál. Dnes se řeší "vzhled" obce.
pavel píše:
To jste si, pane Fousku, postavil pomník. Ještě za 20 let si lidi budou říkat - kterej blbec tohle udělal. Hlavně, že se nepotřebujete s nikým radit ... Aspoň víme, kdo za to může
Doufám, že si to řikat nebudou, resp. až na výjimky z řad věčných nas**nků a lidí, který rychle zapomínají, jak to s projektem revitalizace centra bylo (případně lidi, co mají zapotřebí mlžit nebo si chladit žáhu). Fousek dotáhl
již rozjetý projekt. A zejména: řeči o tom, že se s nikým nepotřebuje radit jsou jen projekcí jakési zhrzenosti: ne vše, co někdo navrhuje a radí může osoba(y), která(é) rozhoduje(í) akceptovat. Tj. nelze vyhovět všem.
Určitě o tom lze ze strany obce lépe komunikovat. Ale to dycinky.