pavel píše:Jirko, asi by ses mel trochu krotit ve svem moralizovani. Nevim kdo Ti do mozku vnukl zcestnou myslenku, ze jedine Tvuj nazor je v Chyni ten spravny a tudiz mas pravo lidi usmernovat a narizovat jim co a jak maji rikat/ respektive psat na foru. Tohle je videt z x Tvych prispevku, ve kterych, mimochodem casto uplne zbytecne, komentujes nazory a prispevky lidi.
Kde beres tu osobni jistotu pouzivat podobne obraty:
- Byl bych nerad, kdyby někdo jakkoliv snižoval úsilí pana Kuchaře ...
- Tvému rozhodnutí odejít, když se Ti ve škole nelíbilo respektuju ... - proc si myslis, ze nekoho zajima jestli to Ty respektujes?
- Velmi se mi nelíbí, když napíšeš ...
- Chtěl jsem Tě vlastně upozornit a teď i poprosit, aby ses vyhnula slovům jako ... - toto forum je prostredi pro vyjadrovani svobodnych nazoru lidi s podminkou, ze dodrzi pravidla slusnosti. Nikde jsem v pravidlech tohoto fora nevidel neco jako "Nyvltova povinna pravidla".
Ty jses tady nejaky mistni soudce, ktery ma pravo nabadat lidi co maji a co nemaji delat? Nebo je to spis nejaky syndrom "Tomio Okamura" s potrebou vyjadrovat se ke vsemu ac to malo koho zajima?
Tak jsem o tom přemejšlel, Pavle. Horem a dolem. Asi by ses měl krotit v tom moralizování. Já totiž nemám zcestnou myšlenku, že můj názor je jediný správný - z vlastní zkušenosti vím, kolikrát jsem se mýlil a vděčím řadě lidí za to, že mě na zcestí nebo bezcestí mých úvah v diskuzi upozornili. Chci ale svá mínění nahlas říkat (a hájit). A někdy i opakovat fakta, jak jim rozumím. Ať si o tom myslí a říká kdo chce co chce. Budu své názory a názory na názory diskutujících i nadále psát. Kvůli tomu tu diskuzní fórum máme. Bereš-li to jako moralizování, nemohu s tím nic dělat. Nikomu jsem nikdy nic nenařizoval.
Proč bych nemohl být nerad, kdyby snad někdo očerňoval úsilí pana Kuchaře? On sám ví, jak si jeho snahy třebas s klukama a fotbalem vážím. Nikdy jsem na žádnym jejich zápase nechyběl.
Proč bych nemohl říct, že respektuju nějaké rozhodnutí? Říkám tím prostě, že toto rozhodnutí nechci nějak komentovat nebo zlehčovat... Říkám, že k němu (i osobě) mám respekt.
Proč bych nemohl někoho upozornit, že užívá slova a obecná nejasná tvrzení, která mohou vést k dehonestaci instituce školy, příadně osobní cti jiných lidí? A poprosit, aby to nedělal? Na obojím mi záleží. Konkrétní kritiku přijímám a také ji říkám.
Nezlob se, nemůžu se zbavit dojmu, že v pozici místního soudce jsi svým příspěvkem ty sám. Přečti si, co jsi napsal.
Nemám syndrom Tomio Okamura, ale jsem členem Rady školy a zrovna tohle mě zajímá. A krom toho: nikdo mi nebude říkat k čemu se můžu, mám, smím vyjadřovat. Vyjadřuju se ve svobodě k tomu, co mě zajímá, o čem třeba něco vím nebo co mě irituje. Prosím, založ v Tlachání ve svobodě hate-vlákno Nývlt je debil a místní soudce (můžem dát průchod vášním dalších sousedů). Tady se snažíme vzkazovat vedení obce (jistý vzkaz lze vyslat i samotnou diskuzí).
Hezkej den.