Autobus na Háje

Máte nápad, připomínku, dotaz k chodu obce?
Odpovědět
Vanda

Příspěvek od Vanda » 19 čer 2007, 14:18

Milá Ireno,
za svůj výrok jsem se již omluvila. Zatím si na nic nestěžuji, jen zjišťuji realitu :) Vy, kteří jste se přistěhovali dříve, jste se také nesmířili s danou situací a stále se snažíte vylepšovat, co se dá :wink: Chápu, že rozpočet obce není nafukovací a situaci se samozřejmě přizpůsobím.
Na svou obhajobu chci říct jen to, že před koupí pozemku (což je pro nás rozhodnutí na celý život) jsme se ptali snad na všechno a vesměs jsme obdrželi potěšující informace, které rozhodly ke koupi, ale které se prostě nyní neshodují :(
Žila jsem jen v domnění, že autobus na Háje bude od listopadu 2006 fungovat a vyhnu se tak dobíhání na něj s dětmi :wink:

Martina2

Příspěvek od Martina2 » 19 čer 2007, 14:21

Ahoj Vando - a od koho ty potěšující leč nerealizující se informace byly? Ať je na pranýři někdo jiný než ty.... :lol:

Vanda

Příspěvek od Vanda » 19 čer 2007, 14:54

Hon na čarodejnice bude asi zbytečný a nikomu neprospěje, zkrátka se novým "slibovalo". Snad mě tedy neukamenujete, až se poprvé projdu vesnicí :D
(Na tvrdou vodu se raději neptám :wink: )

Martina2

Příspěvek od Martina2 » 19 čer 2007, 15:00

To se klidně zeptej :P Odpověď bude ale bohužel podobná jako se zajížděním busu - peníze, energie, čas, administrativa..
Mě by to náhodou zajímalo, kdo dává zavádějící informace - a ostatní, kteří na ně jinak taky skočí a tady by si mohli přečíst pravdu, tak by to taky zajímalo, ne?
No a na Kamenici si na to ukamenování dej bacha - tam maj na to materiálu.. :lol:

Srneček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Srneček » 19 čer 2007, 15:01

Dyk my tě máme vlastně rádi, tak buď v klidu (ostatně tě nepoznáme :lol: ).
Srneček

MIr

Příspěvek od MIr » 19 čer 2007, 15:05

Vanda píše:Milá Ireno,
za svůj výrok jsem se již omluvila. Zatím si na nic nestěžuji, jen zjišťuji realitu :) Vy, kteří jste se přistěhovali dříve, jste se také nesmířili s danou situací a stále se snažíte vylepšovat, co se dá :wink: Chápu, že rozpočet obce není nafukovací a situaci se samozřejmě přizpůsobím.
Na svou obhajobu chci říct jen to, že před koupí pozemku (což je pro nás rozhodnutí na celý život) jsme se ptali snad na všechno a vesměs jsme obdrželi potěšující informace, které rozhodly ke koupi, ale které se prostě nyní neshodují :(
Žila jsem jen v domnění, že autobus na Háje bude od listopadu 2006 fungovat a vyhnu se tak dobíhání na něj s dětmi :wink:
aha, to asi vyznělo nějak útočně, tak jsem to nemyslela, promiň. Jojo, taky jsme si tady hodně nastěžovali na setkání s realitou. Byla tvrdá a pořád je (v jiných ohledech, než je autobus).

Vanda

Příspěvek od Vanda » 19 čer 2007, 15:30

Tak Vám tedy všem děkuji za "přijetí" :) a pochopení a hranice Kamenice raději kvůli ukamenování obejdu :lol:
Abych už tedy nevypadala nejnaivněji, věděl někdo z nových, jak je to s vodou?

Martina2

Příspěvek od Martina2 » 19 čer 2007, 15:32

Já ne - nikdy jsem se s tím nesetkala, tak mě vůbec nenapadlo se na tvrdost vody ptát. A nikdo mi nic neřekl...

Vanda

Příspěvek od Vanda » 19 čer 2007, 15:49

My jsme se ptali i na vodu (díky mé životní zkušenosti), zda je pitná atd. Dostali jsme odpověď, že Chýně má vlastní úpravnu vody, která je naddimenzovaná a měla by stačit i pro nové. Tuto informaci jsem samozřejmě uložila do hlavy jako vyřízenou. Teď mě to mírně vyděsilo, ale vím, že se to dá vyřešit domácí úpravnou vody. Sice jsou to nemalé výdaje navíc, ale jsou horší věci :( Jen je škoda, že jsme s tím nepočítali rovnou u projektu, protože jsou to vcelku velké nádrže, které nemáme kam nacpat :shock:

kryglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kryglik » 19 čer 2007, 15:50

Vanda píše:My jsme se ptali i na vodu (díky mé životní zkušenosti), zda je pitná atd. Dostali jsme odpověď, že Chýně má vlastní úpravnu vody, která je naddimenzovaná a měla by stačit i pro nové. Tuto informaci jsem samozřejmě uložila do hlavy jako vyřízenou. Teď mě to mírně vyděsilo, ale vím, že se to dá vyřešit domácí úpravnou vody. Sice jsou to nemalé výdaje navíc, ale jsou horší věci :( Jen je škoda, že jsme s tím nepočítali rovnou u projektu, protože jsou to vcelku velké nádrže, které nemáme kam nacpat :shock:
Voda pitna je :) Me prijde v pohode (az na tvrdost). Ale byl jsem zvykly jeste na tvrdsi :)

Jiří Nývlt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiří Nývlt » 19 čer 2007, 15:57

Vanda píše:My jsme se ptali i na vodu (díky mé životní zkušenosti), zda je pitná atd. Dostali jsme odpověď, že Chýně má vlastní úpravnu vody, která je naddimenzovaná a měla by stačit i pro nové. Tuto informaci jsem samozřejmě uložila do hlavy jako vyřízenou. Teď mě to mírně vyděsilo, ale vím, že se to dá vyřešit domácí úpravnou vody. Sice jsou to nemalé výdaje navíc, ale jsou horší věci :( Jen je škoda, že jsme s tím nepočítali rovnou u projektu, protože jsou to vcelku velké nádrže, které nemáme kam nacpat :shock:
Komunikovat je třeba s obcí. Developer většinou věci přibarví. Viz jiná místa tohoto webu.

irwinka

Příspěvek od irwinka » 19 čer 2007, 16:31

No tak jasne, ze vodu mame tvrdsi.. ktera vesnice je na tom ale lepe, ze .. ? Dan za klid bych to nazvala.. :wink: A pit se da, lepe se stavou, ale da 8) No a "VODNÍ KÁMEN, to je prevít!" :lol: :lol: na ten je nejlepsi jeden nejmenovany cistici prostredek, at nedelame reklamu :lol: hehe

Věra Kovářová

Příspěvek od Věra Kovářová » 19 čer 2007, 17:27

Díky všem, kteří se obce zastávají!

Ještě jednou pro Vandu: ročně autobus stojí cca 360 tis. (rozpočet cca 8 mil. - platí provoz školy, školky, provoz OÚ, zimní úklid obce, veřejné osvětlení, značky na místních komunikacích atd. - do toho nepočítám investice, dotace musíte doplácet z vlastních zdrojů...)

Přihlásí-li se občan do 31.12.2007 obec dostane peníze za tohoto občana k 1.1.2009 (tzn. za 1 rok). Přihlásí-li se občan např. 2.1.2008 obec dostane peníze k 1.1.2010 (tzn. za 2 roky).

Dnes je přihlášeno cca 1000 občanů, peníze však dostáváme jen za 710 občanů. A tyto rozdíly se budou zvětšovat s tím, jak rychle se obec rozvíjí.
Milá Vando, stihněte prosím přihlášení alespoň do 31.12.07!
Já jsem žila čtyřicet let v Praze. Tak vím, jaký šok člověk prožívá.

Prosím za prominutí, ale musím konstatovat jednu věc: byty či domy, které si pořizujete na vesnici jsou levnější než v Praze. Důvodem nižších cen je fakt, že služby, které může poskytnout obec
jsou na jiné úrovni než v Praze... Praha dostává na jednoho občana cca 25 tis., Chýně 4,5 tis. Kč.

Ráda bych se rozepsala, nicméně mě čeká ještě práce.
Mé reakce nejsou časté, není to z nezájmu, nýbrž z nedostatku času.
Pište, pište prosím do kolonky "Náměty pro vedení obce", jakmile budu mít více času, vše ráda zodpovím.

Věra Kovářová

Vanda

Příspěvek od Vanda » 19 čer 2007, 18:28

Vážená paní Kovářová,
omlouvám se i Vám za neuvážená slova :oops: z neznalosti fungování obcí. Zřejmě to byl ten první "prožitý šok". Do konce roku přihlášení stihneme, ať jsou další "ovečky" navíc :)
(Ve vesnicích je určitě zajímavá cena bytů a pozemků, cena stavby domu ale vychází stejně jak na vesnici tak v Praze).
Moc Vám fandím a snad vydržíte i další hloupé dotazy "Pražáků" :)

ibert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ibert » 20 čer 2007, 14:32

...jen ma tak napadlo: vim ze jsem mozna naivny ale obci by sa dalo pomoct i financnou pomocou. Autobus stoji 360000 rocne. Staci ze 500 lidi z obce ponukne 1000korun rocne, to neni peniaz, a mame dalsich 500 000Kc na dopravu. Keby mali ludia v obci zaujem, dali by sa takto riesit niektore akutne problemy. Viem ze to neni tak jednoduche ale myslim ze to jde. Tak isto by sa mohlo resit i kontajner na papir. Je nas tu uz hodne a urcite nie je problem sa zlozit nejakou stoveckou:)

polozka
Věra Kovářová píše:Ráda bych se vyjádřila k řešení autobusové dorpavy.

Rádi bychom Vám přidali nové spoje, ale jak píše Ondřej, vše je otázka peněz. Rozpočet se během roku nemění, suma peněz, které máme k dispozici je pořád stejná. Ročně obec zaplatí 360 000,- Kč za dopravu.

Spoje ráno jsou koncentrované do časového úseku dvou hodin, spoje odpolední jsou rozložené. Chápu, že je pro Vás zajímavý spoj kolem osmé. měl by být však využíván denně cca 20 cestujícími.
Budu hledat cestu, jak zavést s co nejmenšími náklady oba spoje (ráno a večer).

Mně osobně záleží na tom, aby se dopravní dostupnost Chýně zlepšovala.
Budou probíhat jednání s ROPIdem s tím, že se bude řešit nová koncepce, která by měla pravděpodobně platit od prosince příštího roku. V září bude zřejmé, kolik nových lidí se přistěhuje a jaká bude jejich struktura.

O průběhu jednání budu informovat průběžně na zastupitelstvu.

Věra Kovářová

Odpovědět