Dobře chápu 2 nejdůležitější faktory - finanční prostředky a vlastnictví pozemků, jde pouze o nápad, který by se třeba mohl líbit, možná by se nemuselo jednat pouze o utopii.
Cílový bod navrhované stezky navazuje na zelenou turistickou trasu KČT, ze které se naskýtá hned několik pěkných variant na velmi slušné a dlouhé výlety (mám vyzkoušeno) na horském kole (MTB), ale i na crossu, samozřejmě také pěšky. Při použití této stezky by se účastník zcela vyhnul automobilovému provozu (to ostatně zajišťuje již samotný název 'stezka').
Realizace stezky by dle mého názoru ani nemusela být příliš nákladná.
Lze ji zrealizovat i jinými prostředky, než je dnešní módní nákladné a pro mne osobně nevzhledné vyasfaltovávání širokých pásů cesty, které patří spíše do větších měst či jinam, kde podobné řešení není možné realizovat.
Řešením je např. tzv. singletrack: viz
http://www.cemba.cz/singltrek/
(pro 'rejpaly' podotýkám, že nejsem členem asociace ČEMBA (alespoň zatím), ale tento relativně levný a hlavně do přírody krásně zapadající styl realizace terénní cyklostezky se mi velmi zamlouvá).
většina z těchto singletracků má povrch bez problému sjízdný na horském i crossovém kole (drtivá většina dnes prodávaných jízdních kol) a je samozřejmě vhodná i pro rodiny s malými dětmi.
Přikládám mapu navarhované trasy (průběh jsem vyznačil červenou čárou):

Závěrem bych chtěl zdůraznit, že by stezka mohla v budoucnu nabídnout pro zhruba 5000 budoucích obyvatel Chýně + několika dalších tisíc turistů z Hostivice či Prahy několik slušných příležitostí, kam vyjet bez nutnosti použití automobilu za sportovním vyžitím, či pouze na procházku nejen o víkendech, ale rovněž po pracovní době, či před ní;-). Zároveň by mohla přinést do obecní kasy pár finančních prostředků navíc.