to je presne to o com som pisal. SVJ povoli pripojenie ale za podmienky, ze sa nebudu vrtat 'zdi' resp. neposkodi sa protipoziarna zabrana (to by nepovolil ani stavebny urad). Tzn. zakon nikto neporusil len instalacia moze byt technicky/finance narocna, pripadne za danych podmienok nerealizovatelna.čapka píše:rozumím, že tu bojujete za prosazení svých služeb a upřímně, mě osobně je to úplně fuk, já internet mám, jsem s ním spokojená a nijak to nehodlám měnit, na dotaz kubajse, který je novým podnájemníkem v našem domě jsem mu pouze napsala, že na poslední schůzi jsme se jednohlasně shodli na tom, že se do domu vrtat nebude a že pokud by měl on zájem o jiné připojení, musí se obrátit na majitele bytu a vznést požadavek na něj, s ním pak můžeme na další schůzce nyní již v rámci společenství vlastníků tento bod otevřít.czspeed.net píše:No ja se nechtel nejak extra hadat, jen nemam rad kdyz nekdo tvrdi, ze uzivatel bytu se musi spokojit s internetem jaky mu nacpe majitel, tohle opatreni v telekomunikacnim zakone je dle meho nazoru zrejme protimonopolni a spravne-cs- píše:
az tak nie. Vlastnikov je viac a musia sa dohodnut. Pokial bude vecsina proti da sa to zariadit tak, ze zakon SVJ neporusi a vy tam nebudete schopni nic nainstalovat.Navic myslim ze pokud je vnitrni rozvod proveden profesionalne, majitelum domu do toho zas az tak moc neni a pripadna demontaz a uvedeni do puvodniho stavu neni slozite. Otazkou je, jestli je ucelne, majitel nikdy nevi kdy se bude UTP kabel na strechu hodit
Myslim si ze je spis nezodpovednosti projektantu, ze do nove stavenych domu rovnou neulozi i UTP kabelaz pro pripadnou gigabitovou sit v budoucnu(cely dum by byl radove o 3 az 5 tisic Kc drazsi a kazdy by mohl mit bezproblemu naprostou svobodu volby providera prostym prepojenim etherentoveho kabelu do jine zasuvky) a nechava tuhle praci na nas po dostavbe, kdy je vsechno mnohem slozitejsi
ovšem, na poslední schůzce zástupců s oxesem, bylo dost důrazně a jasně řečeno, že se NESMÍ provrtávat zdivo domu a to z požárních důvodů, jelikož by došlo k poškození protipožární folie, která je tam nainstalována, vaše citace zákona je moc hezká, ale v domě bydlí 8 majitelů bytů a na takovém případném zásahu do domu se musí shodnout všichni.
Tymto samozrejme nechcem tvrdit, ze mam nieco proti czspeed ... ani nahodou.