martinF píše:Aha, už to chápu a vám vadí že nejste majitelé těch pozemků u lesa...

Část lesíku je součástí lokálního biocentra (LBC) a celý lesík veden jako VKP (významný krajinný prvek -zák. č. 114/1992 o ochraně přírody a krajiny). To vše je součástí regionálního biokoridoru. Ja si myslím, že snad je to dostatečná ochrana zajištěna zákonyMIr píše:ale v UP je porad pres ty pozemky ta zelena carka, ktera oznacuje nejakou tu zelen, krajinotvornou nebo jakou, nemam k tomu legendu. tak snad ty stromy jen tak nezmizi
No ale ten nekdo si koupil pozemek i se zeleni vyse uvedeneho stupne ochrany...tak neni snad tak despoticke chtit, aby s tou zeleni podle toho taky nakladal, ne?martinF píše:No kdyby byl ten pozemek můj, tak bych si asi raději kus lesa nechal, než abych ho kácel a rval ze země pařezy kvůli sázení mrkve, ale na druhou stranu, když už to naši (teda zatím vaši) zastupitelé povolili takto prodat, tak někomu přikazovat co smí a nesmí na svém pozemku..........
jj, myslim, ze jelikoz uz je ta cast pozemku v UP, tak se s tim moc nenadela. Kousek lesika je proste v zahradkach lidi. Nicmene existuji nejake moznosti obce na kaceni stromu, ne? Kdyz mas na zahrade strom a splnuje jistou velikost, taky jej nemuzes jen tak pokacet...martinF píše:No kdyby byl ten pozemek můj, tak bych si asi raději kus lesa nechal, než abych ho kácel a rval ze země pařezy kvůli sázení mrkve, ale na druhou stranu, když už to naši (teda zatím vaši) zastupitelé povolili takto prodat, tak někomu přikazovat co smí a nesmí na svém pozemku..........
Sladká teorie. Připomenu jen ilegální kácení stromů v ořešákovém stromořadí soukromou osbou. Řešila to dokonce ministerská inspekce...kryglik píše:jj, myslim, ze jelikoz uz je ta cast pozemku v UP, tak se s tim moc nenadela. Kousek lesika je proste v zahradkach lidi. Nicmene existuji nejake moznosti obce na kaceni stromu, ne? Kdyz mas na zahrade strom a splnuje jistou velikost, taky jej nemuzes jen tak pokacet...martinF píše:No kdyby byl ten pozemek můj, tak bych si asi raději kus lesa nechal, než abych ho kácel a rval ze země pařezy kvůli sázení mrkve, ale na druhou stranu, když už to naši (teda zatím vaši) zastupitelé povolili takto prodat, tak někomu přikazovat co smí a nesmí na svém pozemku..........
No, jsou mezi lidmi takový týpci, že jim vadí, že jim na pozemek padá listí...martinF píše:No kdyby byl ten pozemek můj, tak bych si asi raději kus lesa nechal, než abych ho kácel a rval ze země pařezy kvůli sázení mrkve, ale na druhou stranu, když už to naši (teda zatím vaši) zastupitelé povolili takto prodat, tak někomu přikazovat co smí a nesmí na svém pozemku..........
naprosto souhlasim s teorií, když to budou chtít vykácet, nikdo jim v tom nezabrání, ani domobrana s baterkama, ale pokecat se dá o všem a kryglik docela hezky fotí.........[/quote]martinF píše:[quote="Jiri Nyvlt
No, jsou mezi lidmi takový týpci, že jim vadí, že jim na pozemek padá listí...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti