Odvolání ředitelky ZŠ

Odkazy a jiné věci, které kdo našel a můžou se hodit
Odpovědět
Jiří Nývlt
Kontaktovat uživatele:

Re: Odvolání ředitelky ZŠ

Příspěvek od Jiří Nývlt » 07 led 2013, 08:17

fanfaron píše: - tedy ve světle dnešních známých skutečností (audit, ispekce) by mě fakt zajímalo, co p.Fousek s bývalou ředitelkou projednával a jaká výhrady jí sděloval. Asi to muselo být hodně konkrétní a orientovaný na výsledek. Jinými slovy - věděl p.Fousek co se ve škole děje (myslím ve smyslu manažerském, nikoliv vzdělávacím)? Pokud ano, proč jí znovu jmenoval a raději se s ní nerozloučil dodržujíc morální zásady páně J.N. (jsme si mohli ušetřit tuhle debatu a mohl nám uštědřit lekci v tom, jak správně odvolávat ředitele z funkce)? Pokud nikoliv - proč jí jmenoval (když věděl kulový) a co s ní diskutoval (když věděl kulový) a za co jí kladně hodnotil a dával odměny (když věděl kulový).
Na osobní invektivy už nebudu reagovat.
S ředitelkou byl projednáván dopis stěžovatelky odkudsi od Mělníka na poměry ve škole. Řešilo se zaměstnávání příbuzných, vše bylo uzavřeno ze strany obce doporučením se zaměstnávání příbuzných vyhnout. "Co se ve škole děje" (tedy nesrovnalosti v účtech a inventuře) nebylo zjevné ani zřejmé, nerozkryly to ani kontroly Fin. výboru - vše totiž navenek fungovalo. Problém odhalil až audit. Ředitelka byla jmenována na základě doporučení nezávislé komise (ale to se zase opakuju).
Naposledy upravil(a) Jiří Nývlt dne 07 led 2013, 08:33, celkem upraveno 1 x.

Jiří Nývlt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiří Nývlt » 07 led 2013, 08:32

fanfaron píše:
Takže - na stánkách školy v sekci "Rada školy" se mimo jiné píše:
- projednává návrh rozpočtu právnické osoby na další rok, vyjadřuje se k rozboru hospodaření a navrhuje opatření ke zlepšení hospodaření
- podává podněty a oznámení řediteli školy, zřizovateli, orgánům státní správy

Tedy se ptám: jak jsi se pane J.N. vyjadřoval k rozboru hospodaření? Jaké návrhy opatření jsi přinesl? Co všechno jsi si si vyžádal a co jsi na vlastní oči viděl? Jaké podněty a oznámení jsi učinil ve směru k zřizovateli?

Nebo budeme hrát dál hru - já nic, já Mirek Dušín, to ostatní se chovají jako Dlouhé Bidlo, Bohouš nebo Štětináč?
Tak trochu k té demagogii:
Po dvakrát jsme za mé funkční období v RŠ projednávali (nikoliv schvalovali) návrh rozpočtu. Z něj lze vyčíst spoustu věcí, ale rozhodně se v něm neřeší ani vnitřní procesy organizace (směrnice), ba ani účetnictví, či inventarizace. Ba ani vztahy se zřizovatelem, či krajem. Taktéž jsme byli seznamováni s výsledky kontrol a inspekcí. Nikdy jsem se nesetkal s problémem. První hloubkový rozbor hospodaření byl ve skutečnosti až audit. Moje podněty a návrhy (v reakci na audit) jsou v zápise z jednání RŠ. Nebylo na ně (ze strany obce) reflektováno. Ve vztahu ke škole jsem neshledal nutným podávat návrhy, protože jsem byl informován jak Lenkou Jakoubovou, tak později Kateřinou Buncík o krocích, které míní konat a konají. Shledal jsem je přiměřenými a dostatečnými.
Nikdo není dokonalej, tím méně já - vidím, že spousta věcí byla velmi špatně - a že i já jsem mohl více lézt pod pokličku... Ale jak se kdo chová bohužel není hra, ale smutná skutečnost.

kdosi

Příspěvek od kdosi » 07 led 2013, 09:26

Vážení diskutanti,
sleduji Vaše slovní potyčky již nějakou dobu - sorry od demagogie, přes osobní útoky, přiblblé nápady, nesmyslné konstrukce jste tu vytvořili naprosto nic neříkající a únavné vlákno. Já, jakožto vrcholový manažer bych na základě předloženého auditu akreditovanou společností propustil ředitelku (resp. vedoucího pracovníka) okamžitě, to, že zde tento člověk dostal prostor na to, aby odešel na vlastní žádost , beru jako naprosto vstřícný přístup současného vedení obce. Nevím, proč už nenecháte paní ředitelku v klidu dělat její práci, to je učit, a jak je patrno to dělá dobře a tomu rozumí. Kdybyste do toho stále neryli, mohl by každý dělat dobře svoji práci, promiňte všichni zúčastnění, ale někteří svými neustálými "nápady" naopak pozici paní ředitelky podrývají - na rozdíl od vedení obce. To rozhodlo, řeklo na základě čeho a dál se v tom odmítlo "ňahňat" - velmi rozumné. Je vidět, že Vy ostatní se máte ještě mnoho co učit. Ale to čas a šediny na Vašich skráních určitě napraví.
Hezký nový rok !!!!

Jiří Nývlt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiří Nývlt » 07 led 2013, 10:37

kdosi píše:Vážení diskutanti,
sleduji Vaše slovní potyčky již nějakou dobu - sorry od demagogie, přes osobní útoky, přiblblé nápady, nesmyslné konstrukce jste tu vytvořili naprosto nic neříkající a únavné vlákno. Já, jakožto vrcholový manažer bych na základě předloženého auditu akreditovanou společností propustil ředitelku (resp. vedoucího pracovníka) okamžitě, to, že zde tento člověk dostal prostor na to, aby odešel na vlastní žádost , beru jako naprosto vstřícný přístup současného vedení obce. Nevím, proč už nenecháte paní ředitelku v klidu dělat její práci, to je učit, a jak je patrno to dělá dobře a tomu rozumí. Kdybyste do toho stále neryli, mohl by každý dělat dobře svoji práci, promiňte všichni zúčastnění, ale někteří svými neustálými "nápady" naopak pozici paní ředitelky podrývají - na rozdíl od vedení obce. To rozhodlo, řeklo na základě čeho a dál se v tom odmítlo "ňahňat" - velmi rozumné. Je vidět, že Vy ostatní se máte ještě mnoho co učit. Ale to čas a šediny na Vašich skráních určitě napraví.
Hezký nový rok !!!!
:clap:

Co dělat, když v diskuzi někdo činí následující: naznačí, že diskutující jsou nedochůdčata, sám prý je zkušený mořský vlk, rozsekne problém ve zkratce, nátlak promění ve vstřícnost, názory označí za "nápady" a diskuzi za nic neříkající?

Buď nereagovat (nezvládnul jsem) nebo třeba tohle:
Děkuji šedému na skráních a vrcholovému manažerovi za usměrnění, napomenutí a umlčení. Už jsem prozřel: všechno je vlastně v pořádku. Chovat se k lidem jak hovada je vlastně velmi rozumné. Už chápu, že to celé vlastně byl vstřícný přístup. Ano, klid na práci. Toť heslo pokroku (kupředu levá)! Děkuji za tu vzácnou možnost se přiučit, abych všem těm anonymům, kterým si tu dovoluji v nic neříkajícím vlákně oponovat - a hlavně moudrému vedení obce - mohl jednou sahat aspoň po ty kotníky. Snad i ten čas a šediny pomohou...

Vše jsem k věci již řekl, rád bych to tu za sebe uzavřel. Chápu, že to co jsem psal může být pro některé diskutéry nepříjemné, případně znepokojující, rozumím, že se mnou mnozí z různých a pestrých důvodů mohou nesouhlasit. Chápu, že to tu říkají (píší) a oponují, protože na to tady fórum je. Vadí mi, že se to dostalo do osobní roviny a nechci v tom pokračovat. Rád bych si uchoval klid a zdravý rozum, pročež všem přeji s kdosim pěkný nový rok 2013 a vší silou se pokusím už zde nereagovat. Protože, jak jsem napsal: své jsem už řekl.

kdosi

Příspěvek od kdosi » 07 led 2013, 11:41

No, víte, Vážený pane, s tím "kupředu levá" bych zacházel opatrně. Nevím, kdy jste se přesně narodil, ale já v za minulého režimu měl stejně "horkou hlavu" jako Vy. Smůla!!! Takže prosím volte svá slova opatrně. Dnes já bohužel už vím, že někdy nepopulární věci jsou správné a naopak, že některá rozhodnutí jsou nutná z pozice, kterou zastávám a vzhledem k tomu, že pan starosta musel jednat, jak mu určuje jeho právní odpovědnost veřejného činitele, je jeho konání v naprostém souladu s naším právním řádem. Kdyby totiž nekonal, mohl by on nést odpovědnost za nekonání, ale to bychom pak mohli diskutovat na jiná témata, v jiných vláknech. Je to vlastně velice jednoduché, pakliže nekonám a konat mám, resp. musím, nesu pak odpovědnost za nekonání jenom já sám - a zde byste měl konečně pochopit, proč současný pan starosta konal tak, jak konat musel. Je to vlastně strašně jednoduché - on pouze vymění člověka na manažerském postu, který selhal. Vždyť toto je naprosto běžné a legitimní.
Kdysi tady někdo řekl, že přestává komunikovat a ukládá se k zimnímu spánku, takže "dobrou noc" A MOŽNÁ ZASE NĚKDY, NA NĚJAKÉM JINÉM A SMYSLUPLNĚJŠÍM VLÁKNĚ

Mydlan

Příspěvek od Mydlan » 07 led 2013, 19:31

:D podle čeho se pozná vrcholový manažer? Jen tak pro mou informaci :D .

pavel

Příspěvek od pavel » 07 led 2013, 19:40

Vrcholovy manazer je vole manazer, ktery uz dosahl sveho vrcholu a od te chvile uz to s nim jde jenom z kopce

Mydlan

Příspěvek od Mydlan » 08 led 2013, 08:32

díky za vtipné vysvětlení vole :D

pavel

Příspěvek od pavel » 08 led 2013, 13:39

:D

evča

Příspěvek od evča » 09 led 2013, 13:32

Tomík píše: Jak si vůbec dovoluješ mně odpojit? Nepsal jsem žádná vulgární slova,jen pravdu !
To máš s p.Nývltem problém to pochopit?
Rovnou můžete říct,že toto fórum je jen pro vyvolené.
Tohle je můj poslední příspěvěk. Už Vás mám dost !
Nebudu se zatěžovat blbostma,co zase vymyslíte.
Toto fórum je prostě trapné a Vy ještě víc !
Klidně mně zablokujte na vždy,s . . . . . . Já si už psát nebudu. :clap:

Stejně píšete samé lži !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tohle dokáže na štědrý den napsat jenom zamindrákovaný blbec. Aspoň vidíme, jaké má pan starosta kamrády. Pokud je teda pravda, že Tomík je starostův kamarád jak se tu holedbá.

evča

Příspěvek od evča » 09 led 2013, 14:00

pils píše: Já osobně, a určitě nejsem sám, mám dojem, že se konečně v Chýni začalo něco dít, tím samozřejmě nemám na mysli kauzu s odvoláním ředitelky, ale například realizaci roky diskutované autobusové zastávky, zkultivování parku u rybníka a v neposlední řadě částečná rekonstrukce staré budovy MŠ, která byla roky v dezolátním stavu.
Možná, že pan starosta Novotný a místostarosta pan Kuchař neoplývají zrovna rétorickými schopnostmi, které se projevují u některých diskutujících na tomto foru, ale já osobně budu radši, když se dostaví hmatatelné výsledky jejich práce, než poslouchat plané žvanění bez výsledku.
Výstavbu zastávky provází řada pochybností o kvalitě práce. Starosta projistotu zrušil stavební komisi, která na chyby při výstavbě zastávky ukazovala.
Při kultivování parku u rybníka bylo zničeno 60 stromků.
Místotstarosta pan Kuchař vybudoval v obci načerno multifunkční sál a neváhal do nezkolaudované černé stavby vpustit děti. Teď je sál zavřený a údajně stavební úřad rozhoduje o jeho odstranění.

To je druhá strana mince konečně se v obci začalo něco dít.

Tomík

Příspěvek od Tomík » 09 led 2013, 18:22

evča píše:
Tomík píše: Jak si vůbec dovoluješ mně odpojit? Nepsal jsem žádná vulgární slova,jen pravdu !

Tohle dokáže na štědrý den napsat jenom zamindrákovaný blbec. Aspoň vidíme, jaké má pan starosta kamrády. Pokud je teda pravda, že Tomík je starostův kamarád jak se tu holedbá.
Všem přeji dobrý večer.
Připadá správci fóra normální,aby evča psala o mně že jsem blbec?
Já o ní taky nepíši,že je zamrzlá pana !
Já stojím za vedením obce,jako evča za p.Fouskem.
Do dnes jsem jí neurážel. Dovoluji si poznamenat,že by evča měla být také na nějáký čas zablokována.
Nebo patří mezi vyvolené a může si psát vulgární slova a urážet.
Přeji hezký den a dobrou noc.

tučňák

Příspěvek od tučňák » 09 led 2013, 18:56

Tomík píše:
evča píše:

Všem přeji dobrý večer.
Připadá správci fóra normální,aby evča psala o mně že jsem blbec?
Já o ní taky nepíši,že je zamrzlá pana !
Já stojím za vedením obce,jako evča za p.Fouskem.
Do dnes jsem jí neurážel. Dovoluji si poznamenat,že by evča měla být také na nějáký čas zablokována.
Nebo patří mezi vyvolené a může si psát vulgární slova a urážet.
Přeji hezký den a dobrou noc.
Paní nebo slečna Evča to občas také přehání (myslím, že zamindrákovaný blbec je již za hranou), ale to co předvádíte vy pane Tomíku (mám dojem, že jste uváděl jméno Tomáš Trávníček) je za hranou určitě. Bohužel lidé jako vy toto fórum ničí a plně respektuji právo správce (v podstatě vlastníka a provozovatele fóra) takovéto uživatele z fóra vyloučit.

Tomík

Příspěvek od Tomík » 09 led 2013, 19:59

Paní nebo slečna Evča to občas také přehání (myslím, že zamindrákovaný blbec je již za hranou), ale to co předvádíte vy pane Tomíku (mám dojem, že jste uváděl jméno Tomáš Trávníček) je za hranou určitě. Bohužel lidé jako vy toto fórum ničí a plně respektuji právo správce (v podstatě vlastníka a provozovatele fóra) takovéto uživatele z fóra vyloučit.[/quote]

Já to určitě nepřeháním,to je věc názoru. Když vyloučit,tak bez rozdílů !
A hlavně,kdy jsem o někom napsal něco sprostého,nebo urážejícího? Sám jsem zvědav.
Určitě respektuji správce,ale neměl by dělat rozdíly. Kdo má být vyloučen,má právo nezávisle určit jen správce fóra.
Pro zvědavce se jmenuji Tomáš Trávníček a Tomíku mi říkají přátelé.
Vy mně oslovujte Tomáši. :!:

vejvonavej

Příspěvek od vejvonavej » 10 led 2013, 09:45

tučňák píše:[quote="Tomík
Paní nebo slečna Evča to občas také přehání (myslím, že zamindrákovaný blbec je již za hranou), ale to co předvádíte vy pane Tomíku (mám dojem, že jste uváděl jméno Tomáš Trávníček) je za hranou určitě. Bohužel lidé jako vy toto fórum ničí a plně respektuji právo správce (v podstatě vlastníka a provozovatele fóra) takovéto uživatele z fóra vyloučit.
[/quote][/quote]

Nepsal jste tady už několikrát, že na toto forum už nebudete přispívat? Každý by si měl nejprve zamést před vlastním prahem, než bude kázat o morálce, stačí se podívat na vaše starší příspěvky, kde napadáte ostatní uživatele tohoto fóra a nazývate je nevybíravými jmény......

Odpovědět