KOMUNÁLNÍ VOLBY 2010

Informujte své okolí o chystaných akcích
Odpovědět
David

Re: KOMUNÁLNÍ VOLBY 2010

Příspěvek od David » 23 čer 2010, 09:43

Jiří Nývlt píše:
David píše:
Srneček píše:Copak že nemáte experta, ale kde je ten devátý statečný, to by mne spíš zajímalo :D
Se koukám nějak leknul :lol: asi...

G. stanovuje

a) aby počet členů zastupitelstva obce Chýně pro volební období 2010 – 2014 byl 9 členů;
9 tý statečný bude ale všechno má svůj čas a nesmí se to uspěchat :-)
Jó buzerovat za to, že Nývlt fiktivně porušuje pravidla, to jó. Ale slibovat devět kandidátů a pochlubit se vosmi je OK.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
1) Jak Jsem již psal pane Nývlte, šlo o chybné porozumění pravidel tohoto fóra (z mé strany). za což se Vám omlouvám. (pokud udělám chybu tak se rád omluvím, nedělá mi to problém)

2) Ohledně našich kandidátů, nebojte budeme jich mít 9,ale jak jsem řekl, všechno má svůj čas.

3) myslím si že jak vám, tak nám jde o stejnou věc, takže dost popichování a nechť volči volí . Pokud budete mít ve volbách větší úspěch, rozhodně vám to budeme přát a nepůjdeme proti vám, s píše naopak. Protože jak je zřejmé z našeho programu, na hádky opravdu není čas a je nutno okamžitě jednat jinak se zde (v obci Chýně) ničeho nedočkáme.

4) Šli jsme do voleb jen z toho podnětu že nechceme jen tlachat o tom co by mohlo být,chceme aby to bylo a pak teprve můžeme tlachat o tom jaké by to bylo kdyby byly dotace.

takže hurá do toho a půl je hotovo :-)

Jiří Nývlt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiří Nývlt » 23 čer 2010, 10:03

David píše: 1) Jak Jsem již psal pane Nývlte, šlo o chybné porozumění pravidel tohoto fóra (z mé strany). za což se Vám omlouvám. (pokud udělám chybu tak se rád omluvím, nedělá mi to problém)
To je dobře. 8)
David píše: 2) Ohledně našich kandidátů, nebojte budeme jich mít 9,ale jak jsem řekl, všechno má svůj čas.
Jo, už jsem si to přečet. To je dobře. Zbytečně byste kvůli volebnímu systému ztráceli dech... 8)
David píše: 3) myslím si že jak vám, tak nám jde o stejnou věc, takže dost popichování a nechť volči volí . Pokud budete mít ve volbách větší úspěch, rozhodně vám to budeme přát a nepůjdeme proti vám, s píše naopak. Protože jak je zřejmé z našeho programu, na hádky opravdu není čas a je nutno okamžitě jednat jinak se zde (v obci Chýně) ničeho nedočkáme.
Ale já se nehádám ;-) Ba ani jsem zprvu nikoho jízlivě nekáral. Přiznávám, že jsem trošku uštěpačný, ale to víte, sem ješitnej chlap...
David píše: 4) Šli jsme do voleb jen z toho podnětu že nechceme jen tlachat o tom co by mohlo být,chceme aby to bylo a pak teprve můžeme tlachat o tom jaké by to bylo kdyby byly dotace.
Tohle může znít jako rajská hudba. :-) Mám ovšem vážné pochybnosti, že kasa je příliš prázdná na to, abychom se spoléhali jen na ni. BTW my taky chceme. A to hodně. Ale musíme u toho chtění bejt realisti.

David píše: takže hurá do toho a půl je hotovo :-)
Já bych si přeci jen počkal, esi k tomu "do toho" dostanem mandát :-)

Tužte se!

kryglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kryglik » 23 čer 2010, 12:52

Tak spojte sily a mate to v kapse, ne? :-) Hadat se muzete az budete v zastupitelstvu (-:

pavel

Příspěvek od pavel » 23 čer 2010, 13:14

Nechcete přece jenom někdo moje přezkáče? Viz. nabidka v sekci Inzerce

MIr

Příspěvek od MIr » 24 čer 2010, 12:56

pavel píše:Nechcete přece jenom někdo moje přezkáče? Viz. nabidka v sekci Inzerce
Geniální......................způsob, jak prodat přezkáče!
Ir

Jiří Nývlt
Kontaktovat uživatele:

KANDIDÁTKY

Příspěvek od Jiří Nývlt » 02 zář 2010, 09:26

Rina

Příspěvek od Rina » 22 zář 2010, 19:18

ok..už ty kandidátky vidim

Jiří Nývlt
Kontaktovat uživatele:

Jak se volí v komunálních volbách?

Příspěvek od Jiří Nývlt » 29 zář 2010, 09:07

O komunálních volbách se v médiích traduje spousta mýtů. Vzali jsme s Lukášem Palatinusem do rukou volební legislativu a vypravili se mezi písmenka doslova na dobrodružnou výpravu. Přečtěte si, co jsme všechno zjistili:

Jak se volí v komunálních volbách - část I.
Jak se volí v komunálních volbách - část II. - Aneb: jak se počítají mandáty

p.s. Jeden volič má v Chýni devět hlasů! Kroužkovat - preferovat v rámci jedné strany nelze!
Klikněte, vydržte číst a dozvíte se, jaké trumfy držíte při komunálních volbách v rukou.

Jiří Nývlt
Kontaktovat uživatele:

Neradostné předpovědi

Příspěvek od Jiří Nývlt » 30 zář 2010, 08:55

Doufám, že volební účast v Chýni nebude odpovídat těmto průzkumům.

Jajinkax

Příspěvek od Jajinkax » 10 říj 2010, 20:19

Zdravím, mohla bych se trošku vmísit? Psala jsem sem kdysi bohužel nejsem schopna se sem pod původním nickem dosrtat takže mám nový. V chýni sice žijeme už rok a půl, ale já osobně jsem měnila bydliště až ted po svatbě. Ale jde mi o to mám v tuto chvíli jen nahradní doklad občanku střihlou mohu i přesto se voleb zůčastnit? Já vím, že na náhradní doklad mi nechtěli vydat ani kdysi na pště balíček a od soudu mě vyhnali uplně, když jsem šla jako svědek. Tak nevím jak s volbama? Ráda bych přišla a trošku to tu změnila aby paní starostka již opustila své teplé křesílko :D

Palat

Příspěvek od Palat » 10 říj 2010, 21:45

Jajinkax píše:Ale jde mi o to mám v tuto chvíli jen nahradní doklad občanku střihlou mohu i přesto se voleb zůčastnit?
Za takovýto aktivní přístup k účasti na dění v obci opravdu tleskám :clap:
Ale s tou otázkou to je zapeklité. Zákon o volbach do obecních zastupitelstev říká toto:
paragraf 33, odst. 3: "Volič po příchodu do volební místnosti prokáže svou totožnost a státní občanství České republiky, popřípadě státní občanství státu, jehož občané jsou oprávněni volit na území České republiky. Totožnost a státní občanství prokáže volič občanským průkazem nebo cestovním pasem České republiky." Vy nemáte platnou občanku, doporučuji proto vzít s sebou pas.
paragraf 33, odst. 4: "Voliče, který není zapsán ve výpisu ze seznamu a který prokáže své právo hlasovat ve volebním okrsku, okrsková volební komise dopíše do výpisu ze seznamu dodatečně a umožní mu hlasování." Takže pokud ještě Vaše přihlášení k trvalému pobytu neprošlo úřední mašinérií až do seznamu voličů, nebere Vám to právo hlasovat.
A do třetice citace, paragraf 4, odst. 1: "Právo volit do zastupitelstva obce, města nebo hlavního města Prahy má občan obce za předpokladu, že jde o státního občana České republiky, který alespoň v den voleb, a konají-li se volby ve dvou dnech, druhý den voleb, dosáhl věku nejméně 18 let, je v den voleb v této obci, městě nebo v hlavním městě Praze přihlášen k trvalému pobytu." No a to vy jste.

Suma sumárum: Máte-li platnou občanku a jste hlášená v obci, máte právo volit. V zákoně jsem nenašel, jak může volební komise zjišťovat, jestli je volič opravdu hlášen, ale náhradní doklad by IMHO měl stačit. Takže doporučuju vyzbrojit se těmito citacemi ze zákona, a s hlavou vztyčenou sebevědomě napochodovat do volební místnosti. S chutí do toho, každý hlas se počítá!

Držím palce

Lukáš

PS.: Zákon o volbách např. zde: http://www.mestokladno.cz/vismo/dokumen ... 2100003051

Palat

Příspěvek od Palat » 10 říj 2010, 21:47

Palat píše: Suma sumárum: Máte-li platnou občanku a jste hlášená v obci, máte právo volit.
Eh, chtěl jsem samozřejmě napsat: Máte-li platnou občanku nebo pas a jste hlášená v obci, máte právo volit.

Jajinkax

Příspěvek od Jajinkax » 10 říj 2010, 23:22

Palat píše:
Jajinkax píše:Ale jde mi o to mám v tuto chvíli jen nahradní doklad občanku střihlou mohu i přesto se voleb zůčastnit?
Za takovýto aktivní přístup k účasti na dění v obci opravdu tleskám :clap:
Ale s tou otázkou to je zapeklité. Zákon o volbach do obecních zastupitelstev říká toto:
paragraf 33, odst. 3: "Volič po příchodu do volební místnosti prokáže svou totožnost a státní občanství České republiky, popřípadě státní občanství státu, jehož občané jsou oprávněni volit na území České republiky. Totožnost a státní občanství prokáže volič občanským průkazem nebo cestovním pasem České republiky." Vy nemáte platnou občanku, doporučuji proto vzít s sebou pas.
paragraf 33, odst. 4: "Voliče, který není zapsán ve výpisu ze seznamu a který prokáže své právo hlasovat ve volebním okrsku, okrsková volební komise dopíše do výpisu ze seznamu dodatečně a umožní mu hlasování." Takže pokud ještě Vaše přihlášení k trvalému pobytu neprošlo úřední mašinérií až do seznamu voličů, nebere Vám to právo hlasovat.
A do třetice citace, paragraf 4, odst. 1: "Právo volit do zastupitelstva obce, města nebo hlavního města Prahy má občan obce za předpokladu, že jde o státního občana České republiky, který alespoň v den voleb, a konají-li se volby ve dvou dnech, druhý den voleb, dosáhl věku nejméně 18 let, je v den voleb v této obci, městě nebo v hlavním městě Praze přihlášen k trvalému pobytu." No a to vy jste.

Suma sumárum: Máte-li platnou občanku a jste hlášená v obci, máte právo volit. V zákoně jsem nenašel, jak může volební komise zjišťovat, jestli je volič opravdu hlášen, ale náhradní doklad by IMHO měl stačit. Takže doporučuju vyzbrojit se těmito citacemi ze zákona, a s hlavou vztyčenou sebevědomě napochodovat do volební místnosti. S chutí do toho, každý hlas se počítá!

Držím palce

Lukáš

PS.: Zákon o volbách např. zde: http://www.mestokladno.cz/vismo/dokumen ... 2100003051
Přeji krásný večer a mockrát děkuji za vyčerpávajíčí odpoved. Nahlášená v obci jsem než jsem šla do Hostivic museli mi to potvrdit, tady v Chýni. Takže čekám zda třeba i volební lístek mi již nedorazí. Problém tedy bude s tím pasem ten bohužel némám a netuším, zda by stačil řidičák nebo zbrojní průkaz? Kde tedy bude problém, že díky svatbě mám jiné přijmení. Asi to bude složitější. Ale určitě se tedy pokusím napochodovat a pokusím se volit snad mi to bude umožněno. Je fakt, že v nahradním dokladě je už zapsáno nové přijmení a na druhém náhradím dokladě je změna bydliště tak snad. Děkuji určitě se pokusím a dám pak vědět :D

Na úřadě se snad ani ptát nebudu minulý týden jsem se ptala kdy bude vítání občánků a sice mi byla poslána odpoved, ale v tom smyslu, že to musí rozhodnout nějáká komise či co a že až se děti z úřadu přestěhují zpět do školy takže otázka zda se ho vůbec dočkáme :lol:

kryglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kryglik » 11 říj 2010, 10:13

Jajinkax píše:Na úřadě se snad ani ptát nebudu minulý týden jsem se ptala kdy bude vítání občánků a sice mi byla poslána odpoved, ale v tom smyslu, že to musí rozhodnout nějáká komise či co a že až se děti z úřadu přestěhují zpět do školy takže otázka zda se ho vůbec dočkáme :lol:

Myslim, ze se vitani dockate. Jeste by se to (snad) mohlo stihnout tento mesic...

Jiří Nývlt
Kontaktovat uživatele:

VÍC NEŽ SI MYSLÍTE

Příspěvek od Jiří Nývlt » 11 říj 2010, 11:34

Včera jsem zaregistroval další senátorskou agitaci V.K. na lavičce na zastávce u pívováru. Bylo krásné babí léto, slunilo svítíčko a já šel na jedno...

Přečtl jsem heslo:
STAROSTOVÉ JSOU V SENÁTU POTŘEBA - VÍC NEŽ SI MYSLÍTE

A protože bylo hezky, tak mě to nekrklo, ale napadla mě varianta:
POLOPRAVDY A INTRIKY JSOU V SENÁTU POTŘEBA - VÍC NEŽ SI MYSLÍTE

Odpovědět