Jistě, až mi tam poroste bolševník, budu štěstím čůrat.Srneček píše:Ty pesimisto! Ber to oupačně - máš tam přece krásné vitální rostliny s dlouhejma kořenama, které hned tak něco nezastaví - to je přece víc než nějaká obyčejná blbá tráva.
Pův. válec, nyní herbicidy, ekológie, bio- a psí čůrání
- Jiří Nývlt
- Kontaktovat uživatele:
- Jiří Nývlt
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem nabral rozumy tady:
http://www.travnik.kvalitne.cz
Jinak z vlastní zkušenosti je potřeba hnojit, kropit, stříhat, odplevelit, hnojit, kropit, stříhat, odplevelit .... No a za takových 60 let
máte trávník jak koberec (sám jsem zvědav jestli to ještě těch 55 let vydržím
)
http://www.travnik.kvalitne.cz
Jinak z vlastní zkušenosti je potřeba hnojit, kropit, stříhat, odplevelit, hnojit, kropit, stříhat, odplevelit .... No a za takových 60 let
Tak najskor odpoved pre Teba:Jiri Nyvlt píše:
Zdá se, že pán se vyzná, tedy si dovolím vyzvídat:
Co stojí listovej herbicid? Kolik je ho třeba na metr čtvereční? V jaký konzistenci se prodává? Lze ho koupit v HorníBach?
Mam pekelně zaplevelenej (katastrofálně) trávník v sadu.
- predava sa bud koncentrovany a v baleni 50, 100, 250ml, 0.5l az 1l alebo riedeny (moc nedoporucujem-drahe a malo ucinne)
- da sa sa kupit v hornbachu ale doporucujem BauMax (vetsi vyber a nevybrakovane regaly). Popripade zahradkarsky obchod.
Vyckaj, pojdem sa pozried do Modletic do Raje Zahradkaru. Tam by mali byt lepsie ceny.
- cena ma tieto parametre: cim mensie balenie tym vyssia cena na liter. Selektivny herbicid je cca 2x drahsi nez neselektivny. Riad sa aktivnou latkou a koncentraciou na liter pretoze niektore znacky stoja viac a pritom je to to iste ba niekedy mensia koncentracia.
e.g. Roundup (neselektivny) okolo 800CZK/Liter v Hornachu
iny pripravok s tou istou latkou cca 500CZK/liter
Biofix (selektivny) 2100CZK/l
Mas dve moznosti. Bud znicis vsetko co tam mas a zalozis novy travnik alebo sa pokusis znicit plevel, travnik prevzdusnis, doplnis substrat, dosejes novy atd. ...
Znicis vsetko pouzitim neselektivneho herbicidu - typicky 100 az 160ml na liter na 100m stvorcovych. Najdes v navode.
Selektivne znicis 80% plevelu, trava ostane, zbytok plevelu mechanicky/dalsie specificke herbicidy. Typicky 40-60ml na liter na 100m (napr. Biofix) alebo Starane na pampelisky
Hlavne davaj pozor aby si si nepostriekal stromky a kriky a nevpustaj tam slepice/inu domacu zver aspon 24h po aplikacii. Applikuj za slnka a sucha v bezvetri. Mazelku a deti tam tiez nenechaj moc pobehovat.
Male ekologicke okienko
Nevsimaj si ekologicke rejpaly
ad1) Tak ako mr. Klaus, zastavam nazor ze z ekologie sa nesmie stat ideologia.
ad2) Pozri co mas na sebe oblecene a je ti jasne, ze vyroba a nasledna
likvidacia je pre prirodu horsia ako herbicid ktory pouzijes.
e.g. biele tricko = 60l znicenej vody na vyrobu, farebne>160l znicenej vody. Chcem tiez vidiet ako si niekto kupi boty s kozenou podrazkou za 5000CZK pretoze tie s tou umelou skodia pri vyrobe a likvidacii
ad3) Na toto forum sa neda prispiet inac nez z PC/notebook/blueberry/handheld .... okrem par farebnych kovov z plosnych spojov a chladicov sa NIC neda zrecyklovat a konci to v zemiach ako Afrika a Juzna Amerika na skladkach vysokych ako 20 poschodovy panelak. Hnus. Ale chcem vidiet ako prvu sobotu v mesiaci lezi na Hajoch 10 PCciek
Tak sa nam ta diskusia krasne rozvinula od Valca po Juznu Ameriku
Právě proto, že už vzniká tolik škodlivin /jak uvádíš ve svém eko. oké./, mi přijde rozumné vyloučit jedy tam, kde nejsou zas až tak potřeba.-cs- píše:Tak najskor odpoved pre Teba:Jiri Nyvlt píše:
Zdá se, že pán se vyzná, tedy si dovolím vyzvídat:
Co stojí listovej herbicid? Kolik je ho třeba na metr čtvereční? V jaký konzistenci se prodává? Lze ho koupit v HorníBach?
Mam pekelně zaplevelenej (katastrofálně) trávník v sadu.
- predava sa bud koncentrovany a v baleni 50, 100, 250ml, 0.5l az 1l alebo riedeny (moc nedoporucujem-drahe a malo ucinne)
- da sa sa kupit v hornbachu ale doporucujem BauMax (vetsi vyber a nevybrakovane regaly). Popripade zahradkarsky obchod.
Vyckaj, pojdem sa pozried do Modletic do Raje Zahradkaru. Tam by mali byt lepsie ceny.
- cena ma tieto parametre: cim mensie balenie tym vyssia cena na liter. Selektivny herbicid je cca 2x drahsi nez neselektivny. Riad sa aktivnou latkou a koncentraciou na liter pretoze niektore znacky stoja viac a pritom je to to iste ba niekedy mensia koncentracia.
e.g. Roundup (neselektivny) okolo 800CZK/Liter v Hornachu
iny pripravok s tou istou latkou cca 500CZK/liter
Biofix (selektivny) 2100CZK/l
Mas dve moznosti. Bud znicis vsetko co tam mas a zalozis novy travnik alebo sa pokusis znicit plevel, travnik prevzdusnis, doplnis substrat, dosejes novy atd. ...
Znicis vsetko pouzitim neselektivneho herbicidu - typicky 100 az 160ml na liter na 100m stvorcovych. Najdes v navode.
Selektivne znicis 80% plevelu, trava ostane, zbytok plevelu mechanicky/dalsie specificke herbicidy. Typicky 40-60ml na liter na 100m (napr. Biofix) alebo Starane na pampelisky.
Hlavne davaj pozor aby si si nepostriekal stromky a kriky a nevpustaj tam slepice/inu domacu zver aspon 24h po aplikacii. Applikuj za slnka a sucha v bezvetri. Mazelku a deti tam tiez nenechaj moc pobehovat.
Male ekologicke okienko
Nevsimaj si ekologicke rejpaly.
ad1) Tak ako mr. Klaus, zastavam nazor ze z ekologie sa nesmie stat ideologia
ad2) Pozri co mas na sebe oblecene a je ti jasne, ze vyroba a nasledna
likvidacia je pre prirodu horsia ako herbicid ktory pouzijes.
e.g. biele tricko = 60l znicenej vody na vyrobu, farebne>160l znicenej vody. Chcem tiez vidiet ako si niekto kupi boty s kozenou podrazkou za 5000CZK pretoze tie s tou umelou skodia pri vyrobe a likvidacii.
ad3) Na toto forum sa neda prispiet inac nez z PC/notebook/blueberry/handheld .... okrem par farebnych kovov z plosnych spojov a chladicov sa NIC neda zrecyklovat a konci to v zemiach ako Afrika a Juzna Amerika na skladkach vysokych ako 20 poschodovy panelak. Hnus. Ale chcem vidiet ako prvu sobotu v mesiaci lezi na Hajoch 10 PCciek
Tak sa nam ta diskusia krasne rozvinula od Valca po Juznu Ameriku)))
stryc píše:
a to vse kvuliva 50 metrum ctverecnim podelaneho travniku ???
dekuji nechci ... to je jak jit s delem na komary
... mas pravdu, je to koli travniku pretoze to je to, co tam chcem
vo vysledku mat.
... koli tomu aby si mal chlieb a rohliky niekto naozaj tvrdo chemizuje podu tym najlacnejsim a najucinnejsim co je na trhu. Si to mozno ty + ja + dalsich 1000000xxx ktori by si mohli kupovat 3x drahsie bio pecivo a tym znizit dopyt/zvysit tlak na producentov, ale este sme jaksi tou kvapkou vyrazne neprispeli ze?
vzhladom na tvoj postoj k chemii, neodpustim si trochuVečernice píše:MIr píše:ja nic chemii ovlivnovat nebudu
ja su pro
proti hubam, pliesnam a insektom.
Vcelku by som vas rad videl ako vam prerasta dom drevomorkou a vy v klude sedite popijate kavu a tvrdite, ze to nechate na prirodu.
Třeba MIr-cs- píše:stryc píše:
a to vse kvuliva 50 metrum ctverecnim podelaneho travniku ???
dekuji nechci ... to je jak jit s delem na komary... viac ako 50m
... mas pravdu, je to koli travniku pretoze to je to, co tam chcem
vo vysledku mat.
... koli tomu aby si mal chlieb a rohliky niekto naozaj tvrdo chemizuje podu tym najlacnejsim a najucinnejsim co je na trhu. Si to mozno ty + ja + dalsich 1000000xxx ktori by si mohli kupovat 3x drahsie bio pecivo a tym znizit dopyt/zvysit tlak na producentov, ale este sme jaksi tou kvapkou vyrazne neprispeli ze?
Představu mám možná horší než je realita. A právě proto, když už je tolik -nutných- jedů,kterým se člověk nemůže bránit, mi přijde zbytečné např. použít herbicid.-cs- píše:vzhladom na tvoj postoj k chemii, neodpustim si trochuVečernice píše:MIr píše:ja nic chemii ovlivnovat nebudu
ja su prorypnut. Mas predstavu kolko chemie je pouzitej v drevostavbe tzn. na Hajoch? Napr. len krovy a nosne konstrukcie by mali byt napustene peknym sajrajtom
proti hubam, pliesnam a insektom.
Vcelku by som vas rad videl ako vam prerasta dom drevomorkou a vy v klude sedite popijate kavu a tvrdite, ze to nechate na prirodu.)
Díváš se na ty "ekology" nějak s despektem. (???)
travní válec a biopotraviny
A to já si dnes koupím biomléko! No, možná si ale koupím taky biolit, to kdyby se na mě vyřítila nějaká ošklivá moucha
, je to tak OK?
Srneček
Re: travní válec a biopotraviny
Je to OK.Srneček píše:A to já si dnes koupím biomléko! No, možná si ale koupím taky biolit, to kdyby se na mě vyřítila nějaká ošklivá moucha, je to tak OK?