Odvolání ředitelky ZŠ
Re: Odvolání ředitelky ZŠ
Čapko, paní ředitelka nás ujistila, že v pozici učitelky zůstává a dokonce se na tuto svou novou úlohu těší, její zástupkyní je nyní Kateřina Buncik a odvolaná ředitelka Jakubová ji plnně podporuje. Atmosfera ve škole mi přijde pozitivní a jednotná, alespoň takhle na mě působilo vystoupení učitelek na schůzce rodičů. Osobně bych se nebál dát své děti do chýňské školy.
Srneček
Pro stryce - nejdou ti SZ takze pisnu sem 
Ahoj, diky, rada prijdu, skole ja verim, proto tam chci Toncu dat.jen ty informace, vsak vis
pristi tyden jsme bez deti, poprve budou pryc oba, tak se muzeme stavit na pokec. Jsem na mailu.
Srnecku, diky za zpravu,treba bude nejaky den otevrenych dveri a tam se rodice budou moci poptat A presvedcit se osobne. docela by se to hodilo. Ja bych prisla.

Ahoj, diky, rada prijdu, skole ja verim, proto tam chci Toncu dat.jen ty informace, vsak vis

Srnecku, diky za zpravu,treba bude nejaky den otevrenych dveri a tam se rodice budou moci poptat A presvedcit se osobne. docela by se to hodilo. Ja bych prisla.

Zdravím Vás. Určitě nejsem za hranicí slušného chování a určitě ani nechci aby to tak vypadalo.čapka píše:Jiří Nývlt píše:Je-li hlava prázdná a scházejí-li argumenty, nepřekvapivě se přechází do osobní úrovně...Tomík píše: Nebudu se zastávat nového vedení obce,ale je jisté,že se ve škole čachrovalo s penězi. Mlčet nemusíte,je Vám to stejně na nic. Auditor by si nezákoné věci určitě nevicucal s prstu ! Alespoň Vám jde gramatika. Když paní ředitelka byla tak dobrá,proč se hlásí tak málo dětí? Někde je určitě chyba ! Kdo s dětí chodí do místní školy? Děti od p.Fouska a pár příznivců. Za tak málo dětí,bych se styděl brát peníze. Už možná rozumíte tomu dodatku.
Jo, gramatiku drobet umím, ale zas neumím tak dobře rozdělovat obecní zakázky a například dělat zemní práce.![]()
Už bylo předesláno, že z auditu vyplývá, že ve škole je bordýlek v účetnictví, nikoliv, že se čachrovalo s penězi. Tady je k vidění přímý důsledek lidsky nevhodného, nekorektního a netransparentního jednání vedení obce: už se tu kope do mrtvoly s tím, že ex-ředitelka dělala čachry! Nedodržování účetních předpisů audit pojmenovává. Ale tak nějak pořád nikdo neřekl, zač je ředitelka odvolaná. "Protože můžem" nebo "protože audit" je totiž odpověď, která nahrává právě tomuhle okopávání a diskreditaci, že něco ukradla, způsobila újmu zřizovateli. Ale to je pořád dokola.
Chápu, že pro řadu lidí je to hřejivý pocit: vědět, že odvolání ředitelky i veškeré odpudivé chování k ní ze strany zřizovatele a jeho hlavního zástupce už nejde vzít zpět. Hřejivý pocit je jistě i ono "Tak už máme co jsme chtěli". Ano - jediné, co s tím lze dělat, je upozornit okolí, kdo (a jak) to prováděl. Účet nechť vystaví rodiče a voliči.
O tom, proč se hlásí málo dětí můžeme sáhodlouze spekulovat a udělali to přede mnou jiní. Velmi pravděpodobná se mi jeví nevole rodičů nad situací ve škole. Tu ale nevyrobila a nevyhrotila Lenka Jakubová, ale lidé, kteří se na její postupné a potupné veřejné popravě podíleli. Neměl bych nic proti tomu ji za konkrétní přečiny odvolat. Ale jak jsem už několikrát opakoval, lze to udělat důstojně: pracuje v této pozici 23 let. To co předvádí Josef Novotný a spol. je prostě na![]()
Jinak tomu dovětku stále nerozumím. Fousek a jeho "příznivci" by museli bejt hodně fertilní, aby naplnili pět tříd základní školy
Dobrý den, celý týden zvažuji, zda se zapojit nebo nezapojit do této diskuze, ze které nakonec stejně nikdo vítězně nevyjdefaktem totiž je, že paní ředitelka je odvolaná a vedení obce a zastupitele názory a připomínky občanů zřejmě vůbec nezajímají.
Na celou věc mám svůj názor, nebudu se zde stavět ani na jednu stranu, protože jsem závěry auditu nečetla ani nemám detaily pozadí celé té kauzy, nemluvila jsem osobně ani s paní ředitelkou ani se starostou. Chci se zde jednoznačně ale postavit za myšlenku, kterou napsal Jirka Nývlt a před ním i Czerwik - a sice, že důvodem, proč nakonec rodiče rozhodli nebo rozhodnou dát děti do jiné ZŠ pravděpodobně bude právě ta komplikovaná situace v kauze "škola".
Sama jsem rodičem předškoláka, od začátku jsme rozhodnuti o tom, že naše děti budou chodit do školky i do školy v Chýni, nevadí nám malá vesnická škola, právě naopak.
V současné chvíli probíhá ve školce předběžný průzkum umístění dětí do první třídy a jak jsem jen tak zběžně koukala, Chýně tam nemá zase tak malé zastoupení.
Uvědomilo si vedení obce, že pár týdnů před tím, než půjdou rodiče se svými dětmi k zápisu do první třídy možná značně ztížilo mnohým z nich rozhodování? Jak máme zodpovědně vybrat školu pro dítě, když nevíme kdo a jak jí v následujících měsících povede? Dodrží nový ředitel nebo ředitelka koncepci školy, zaběhnuté rituály a rodinné prostředí a pohodu, na kterou jsou děti zvyklé? Co když se obci zase za chvíli omrzí a odvolají ho nebo ji? Důvod si evidentně najít umí.
Já osobně jsem stále ještě rozhodnutá přivést dítě k zápisu v Chýni a jen pevně doufám, že paní Mgr. Jakubová zůstane alespoň v pozici pedagoga a že ostatní učitelé celou vyhrocenou situaci zvládnou a přestojí. Vést školu není jen o jednom člověku, je to týmová práce. Ale vždycky musí být nahoře někdo, čí hlava pak padne.
Chci pro svoje dítě to nejlepší, a nemyslím si, že by mu to škola v Chýni nemohla dát.
Každé ze čtyř zastupitelstev, které jsem v Chýni zažila mělo své mouchy. To nynější ale chová přinejmenším masařky.
A poslední poznatek pro admina, pročetla jsem si tvou informaci o Chování na fóru a osobně si myslím, že osoba s nickem Tomík je často na hranici, možná i za hranicí "míry slušného chování". Ale chápu, že to je subjektivní pocit a možná to tak nevidíš.
Já zase nechápu nějáké zemní práce? Už se s Váma nebudu zatěžovat,život je přeci krásný.Jiří Nývlt píše:Ano, nechme soudruhy "pracovat"! Pro svou "práci" potřebují hlavně aby pleb (poddaný lid) držel hubu a krok (a hlavně do ničeho nestrkal nos).Tomík píše: Už nechte opravdu těch keců a nechte nové vedení obce pracovat. Vše se ukáže a na všechny !
PŘESTAŇTE LASKAVĚ OKŘIKOVAT, UMLČOVAT A VYHROŽOVAT!
-
Vyvěšení auditu na stránkách obce je super. My jsme se tak rozhodli, právo na to máte, ale toto je sprostá likvidace za jakoukoli cenu z obecních peněz. V demokratické společnosti by mělo být umožněno právo obhajoby druhé strany. Je s podivem jak rázně je provedený krok odvolání, když polovina pochybností uvedených v auditu padá na obec. Bude se také tak rázně jednat i na obci?
atd. atd., viz můj příspěvek z 19. listopadu.Palat píše:Dnes byl na OÚ předán dopis v tomto znění:Kód: Vybrat vše
V Chýni dne 18. listopadu 2012 pan Josef Novotný starosta obce Chýně Hlavní 200 253 01 Chýně Věc: Otevřený dopis starostovi obce Chýně k roli finančního výboru v procesu odvolání ředitelky ZŠ a MŠ
Bylo-li řečeno A, nechť je řečeno i B (a C). Přikládám odpověď pana starosty, kterou spolupodepsala (a spoluformulovala) i předsedkyně FV paní Pokorná: A zde je "odpověď na odpověď" členů FV: Odpověď pana starosty obsahuje mnoho informací, které bez vysvětlení asi pro nezasvěceného čtenáře vyznívají dost podivně. Myslím si ale, že většinu lidí tady nijak extra nezajímají žabomyší spory o to, kdo kdy komu napsal nebo nenapsal jaký mail, kdo jaký mail nečetl nebo pozdě zareagoval atd. Pokud by někoho zajímalo celé pozadí a průběh letošní kontroly-nekontroly ZŠ a MŠ finančním výborem, jsem k dispozici, stačí napsat SZ.
Výsledkem našeho dopisování se starostou zatím je, že přestože naše výhrady byly v podstatě uznány, text na webu se změnil jen částečně, a nařčení ředitelky, že s FV nespolupracovala, zůstalo. Uvidíme, jestli uspějeme s druhým dopisem. Případnou odpověď sem opět pověsím, aby bylo vyrovnanosti učiněno zadost, ale zatím si myslím, že z naší strany už dopisování ukončíme, protože co mělo být řečeno, už řečeno bylo. Pokud to bude nutné, budeme v diskusi pokračovat na zastupitelstvu.
Text oznámení na webu byl změněn, a už neobsahuje zmínky o finančním výboru: http://www.chyne.cz/ou/index.php/leftme ... -obce-chyn
-
ja by sem zavrel skolu i skolku a nechal by sem p.Kuchare vybudovat Chynsky narodni stadion samozrejme pro"deti" a hlavni budovatel by byl p.Remen a investor p Novotny! a bude konecne klid!!!!!!!! 

-
Ještě bych pověřil řízením p.Chadimu a sekretářkou bych ustavil pí Pokornou, aby to bylo komplet. A mohli by už hrabat bez skrupulí !!!!!!!!!!!!!!!petrskala555 píše:ja by sem zavrel skolu i skolku a nechal by sem p.Kuchare vybudovat Chynsky narodni stadion samozrejme pro"deti" a hlavni budovatel by byl p.Remen a investor p Novotny! a bude konecne klid!!!!!!!!
-
a vse by se delo jen a jen v zajmu nasich deti proto ze p. Kuchar je evidentne druhy Jezis! akorat na obecnaku nema tech 12 apostolu ale jen par loutek! kam se hrabe korupcni afera v 1 lize! na zastupitelstvo u nas nemaj a to rikal i Ivanek! 

-
jo a je super ze starosta mlci jak partizan! ja by sem mu udelil rad J.Fucika! ten taky mlcel a kam az to dotahnul! psali se o nem knizky! drzi se hesla kdo nic nedela nic nepokazi! akorat kdyz se rozpadne tohle pseudo zastupitelstvy tak to odskace jen ten "pan Starosta" a ta "ELITA" v pozadi se bude akorat smat jakeho ze nasli "suproveho" "Starostu"!a pritom stacilo tak malo!
kdo odveze hlinu od nasich chodniku? 

-
jo a jinak p. Kuchar jako 1 mistostarosta ma ty nase fotbalisty tak strasne rad a dela to hlavne "zdarma" jak vsetci samozrejme chapeme! nas "SPASITEL" a "NEUPLATNY" kazatel moralky a jeho poskokove a verne fanynky tipu letajicich jako Vcelka ale ne Maja nam jen dokazuji co vse se muze v tehle obci vykonavat a to uplne bez jakeho koliv postihu a nasledku! tak super postavenou zivnost jak ma tenhle"pan" by si asi pral kazdy podnikatel!dohlizet na to kolik si poslu penez a ovladat ten prisun! to je snad podnikatelske Nebe! a co myslite kde ho vymysleli? Slusovice? spatna odpoved! CHYNE TO JE ZEME ZAZRAKU TAM MUZETE VSE!!!! ale musite sedet na obecnaku p."starosta" Novotny to je heslo pro vydrancovani obecne kasy a zadluzeni obce! ale tenhle "pan Starosta" evidentne nevi co cini! zato ty hyeny kolem nej to vedi uplne presne! 

Nejde opravdu ty Vaše kraviny číst ! Než něco napíšete,použijte mozek,jestli to není na Vás moc.petrskala555 píše:jo a jinak p. Kuchar jako 1 mistostarosta ma ty nase fotbalisty tak strasne rad a dela to hlavne "zdarma" jak vsetci samozrejme chapeme! nas "SPASITEL" a "NEUPLATNY" kazatel moralky a jeho poskokove a verne fanynky tipu letajicich jako Vcelka ale ne Maja nam jen dokazuji co vse se muze v tehle obci vykonavat a to uplne bez jakeho koliv postihu a nasledku! tak super postavenou zivnost jak ma tenhle"pan" by si asi pral kazdy podnikatel!dohlizet na to kolik si poslu penez a ovladat ten prisun! to je snad podnikatelske Nebe! a co myslite kde ho vymysleli? Slusovice? spatna odpoved! CHYNE TO JE ZEME ZAZRAKU TAM MUZETE VSE!!!! ale musite sedet na obecnaku p."starosta" Novotny to je heslo pro vydrancovani obecne kasy a zadluzeni obce! ale tenhle "pan Starosta" evidentne nevi co cini! zato ty hyeny kolem nej to vedi uplne presne!

-
zato tve prispevky to je jedna perla za druhou!skoda ze se v chyni neudeluje Pulitzerova cena a nebo aspon Nobelova ze! urcite by si mel aspon jednu!