Kolem do Velký vsi (Prahy)

Jedna paní povídala...
Odpovědět
kubajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubajs » 01 čer 2008, 23:09

petulet píše:
punker píše:tak jsem zdárně rupnul a dojel Krále Šumavy, nepřišel mi ani nijak extrémně hc... :) terén slušnej, sjezdy dost brutální... dokonce jsem dal i oba brody :D jediným mínusem byl počet startujích, dlouho trvalo než se to roztrhalo...
copa uspořádat Chejňský MTB Cyklomaraton? První ročník jen pro Chejňáky :)
V úterý mám v plánu jet do Práglu by cyklo... výjezd kolem 6:30 z Chejně 8)
Wow, gratuluju! Mimochodem, todle určitě znáte, ale kdyby náhodou ne...: http://www.kpo.cz/dokument/kral_sumavy.htm
A co že až v úterý? To já teď jezdím každej den, pravda, kubajs tady tu "mojí" trasu trochu zbagatelizoval, ale mě to nevadí a jsem na sebe patřičně hrdá. :)
No jenom tak trošičku, to si tak nesmíš brát :), ale hrdost je na místě, jezdit každý den není sranda a hlavně je to vyhraný boj s leností. Navíc já tou trasou jezdím zpět taky, neboť se sice chci projet na kole, ale zase nechci jet z práce hodinu a půl přes prokopák. No a pokud si dáš trasu ještě navíc přes Petřín, je to řádná makačka. Od Strahova (Atletická ulice či Vaníčkova) pak odychovka až do Chýně.
Jinak opravdu obě cesty dlouhá (přes prokopák) do práce a krátká (přes Ladronku) z práce vyjdou časově na stejno, i když ta první je asi o 10 km delší. To jen tak pro zajímavost...

kubajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubajs » 01 čer 2008, 23:13

petulet píše:
punker píše:tak jsem zdárně rupnul a dojel Krále Šumavy, nepřišel mi ani nijak extrémně hc... :) terén slušnej, sjezdy dost brutální... dokonce jsem dal i oba brody :D jediným mínusem byl počet startujích, dlouho trvalo než se to roztrhalo...
copa uspořádat Chejňský MTB Cyklomaraton? První ročník jen pro Chejňáky :)
V úterý mám v plánu jet do Práglu by cyklo... výjezd kolem 6:30 z Chejně 8)
Wow, gratuluju! Mimochodem, todle určitě znáte, ale kdyby náhodou ne...: http://www.kpo.cz/dokument/kral_sumavy.htm
A co že až v úterý? To já teď jezdím každej den, pravda, kubajs tady tu "mojí" trasu trochu zbagatelizoval, ale mě to nevadí a jsem na sebe patřičně hrdá. :)
Punker: taky gratuluju ke zdolání Krále. Byly tam zase na výběr 2 varianty - dlouhá a krátká?
O těch sjezdech jsem slyšel, že je to celkem hardcore. Ale celkový profil je taky docela zajímavý.

petulet

Příspěvek od petulet » 02 čer 2008, 08:19

kubajs píše:Navíc já tou trasou jezdím zpět taky, neboť se sice chci projet na kole, ale zase nechci jet z práce hodinu a půl přes prokopák.
Jinak opravdu obě cesty dlouhá (přes prokopák) do práce a krátká (přes Ladronku) z práce vyjdou časově na stejno, i když ta první je asi o 10 km delší. To jen tak pro zajímavost...
Tak tomu nerozumím. Píšeš jednou že přes Prokopák je to hodinu a půl a pak zas že obě trasy vyjdou časově nastejno. :shock: No ale jestli je to o 10 km víc, tak já bych to jela určitě nejmíň o půl hodiny dýl, i když je teda fakt, že jak se člověk trochu otrká a naučí se být na silnici mezi autama jaksepatří suverénní, tak to pak šlape mnohem rychleji. :)

kubajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubajs » 02 čer 2008, 10:32

petulet píše:
kubajs píše:Navíc já tou trasou jezdím zpět taky, neboť se sice chci projet na kole, ale zase nechci jet z práce hodinu a půl přes prokopák.
Tak tomu nerozumím. Píšeš jednou že přes Prokopák je to hodinu a půl a pak zas že obě trasy vyjdou časově nastejno. :shock: No ale jestli je to o 10 km víc, tak já bych to jela určitě nejmíň o půl hodiny dýl, i když je teda fakt, že jak se člověk trochu otrká a naučí se být na silnici mezi autama jaksepatří suverénní, tak to pak šlape mnohem rychleji. :)
No myslel jsem to takhle: Přes Prokopák je to sice 26.5km, to ano, ale cestou do práce (Můstek) je to dost s kopce. sice ne pořád, je tam jeden solidní krpál nahoru, ale prostě celkově víc metrů naklesáš než nastoupáš.
Takže trasa Chýně - Prokopák - Můstek = cca 1 hodina.
Trasa Můstek přes Petřín a Ladronku do Chýně má sice jen 19km, ale zato je tam nezanedbatelné převýšení - Můstek - Ladronka.
Tato trasa mi trvá taky zhruba hodinu.
Takže opravdu obě trasy vyjdou časově nastejno - ale pouze v patřičném směru samozřejmě. Pokud by se mi po práci nechtělo domů (zlobivá manželka apod. ;)), pak pojedu trasu Můstek - Prokopák - Chýně a ta mi zabere tak hodinku a půl ;).

Jiří Nývlt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiří Nývlt » 02 čer 2008, 12:13

kubajs píše: Trasa Můstek přes Petřín a Ladronku do Chýně má sice jen 19km, ale zato je tam nezanedbatelné převýšení - Můstek - Ladronka.
Pokud by se mi po práci nechtělo domů (zlobivá manželka apod. ;)), pak pojedu trasu Můstek - Prokopák - Chýně a ta mi zabere tak hodinku a půl ;).
Dyž to tak čtu, tak shledávám, že sem pěkný mejdlo...

kubajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubajs » 02 čer 2008, 12:26

Jiri Nyvlt píše:
kubajs píše: Trasa Můstek přes Petřín a Ladronku do Chýně má sice jen 19km, ale zato je tam nezanedbatelné převýšení - Můstek - Ladronka.
Pokud by se mi po práci nechtělo domů (zlobivá manželka apod. ;)), pak pojedu trasu Můstek - Prokopák - Chýně a ta mi zabere tak hodinku a půl ;).
Dyž to tak čtu, tak shledávám, že sem pěkný mejdlo...
Pročpak to? No nevím, kdo mě to minule zničil, že jsem málem nedojel do práce ;)

Jiří Nývlt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiří Nývlt » 02 čer 2008, 12:28

kubajs píše:Pročpak to? No nevím, kdo mě to minule zničil, že jsem málem nedojel do práce ;)
To je jasný: znal jsem stopu, měl rozvržený síly... tys tenkrát nevěděl, do čeho deš. Já teď jezdím spíš nezávodní lehárotempo.

petulet

Příspěvek od petulet » 02 čer 2008, 14:29

kubajs píše: No myslel jsem to takhle: Přes Prokopák je to sice 26.5km, to ano, ale cestou do práce (Můstek) je to dost s kopce. sice ne pořád, je tam jeden solidní krpál nahoru, ale prostě celkově víc metrů naklesáš než nastoupáš.
Takže trasa Chýně - Prokopák - Můstek = cca 1 hodina.
Trasa Můstek přes Petřín a Ladronku do Chýně má sice jen 19km, ale zato je tam nezanedbatelné převýšení - Můstek - Ladronka.
Takže opravdu obě trasy vyjdou časově nastejno - ale pouze v patřičném směru samozřejmě. Pokud by se mi po práci nechtělo domů (zlobivá manželka apod. ;)), pak pojedu trasu Můstek - Prokopák - Chýně a ta mi zabere tak hodinku a půl ;).
Aha aha, už tomu rozumím. Koukám na to teď do mapy. A vidím, že z Jinočan vede cyklostezka až na Můstek. To bych možná mohla zvládnout, aniž bych se ztratila. No hoši možná bychom mohli někdy vyjet společně, ale prvně si to projedu sama, abych věděla, za jak dlouho to dám, nechci zdržovat.:)

Jiří Nývlt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiří Nývlt » 02 čer 2008, 14:45

petulet píše: ale prvně si to projedu sama, abych věděla, za jak dlouho to dám, nechci zdržovat.:)
Tam sou fígle. To chce ject all together prvně. Já jedu cajdáček, takže klíďo možno. Zejtra chci jet pzdějš (7:30 - 8). Pokud by se hodilo...

kubajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubajs » 02 čer 2008, 14:53

petulet píše:Aha aha, už tomu rozumím. Koukám na to teď do mapy. A vidím, že z Jinočan vede cyklostezka až na Můstek. To bych možná mohla zvládnout, aniž bych se ztratila. No hoši možná bychom mohli někdy vyjet společně, ale prvně si to projedu sama, abych věděla, za jak dlouho to dám, nechci zdržovat.:)
Z Jinočan je to bohužel jenom cyklotrasa (vede po silnici), ale dá se to, provoz je minimální. Nárůst provozu je jen mezi obcí Ořech a nájezdem na dálnici, což je tak 300 metrů a pořád s kopce, tudíž cyklista tam může jet díky omezení rychlosti rychleji než auto.
Jinak z Řeporyj do Prokopáku doporučuji jet rozhodně po zelené turistické trase. Přes Stodůlky, nebo kudy vede ta cyklotrasa se to sice taky dá, ale je to zbytečné (jezdil jsem tak jen ve velkém dešti, kdy bylo na zelené bahno. Ta zelená turistická je přívětivá, žádný extra náročný terén. Pak přes Hlubočepy na Smíchov a pokračovat po Nádražní (jezdím tam prakticky jen tramvaje a jiné MHD) pořád dál až k jednosměrce, která vede k železničnímu mostu.
Je určitě lepší přejet železniční most na druhou stranu a pokračovat po cyklostezce až k Mánesu, pak po širokém chodníku, na kterém snad brzy taky bude cyklostezka (někde jsem četl) k Národnímu divadlu. Poté už to není po silnici problém, ale doporučuji nenechávat autům místo na předjetí tam, kde je úzká cesta, neb se najdou i takoví šílenci, kteří musejí spěchat za každou cenu a jsou schopni cyklistu vytlačit na chodník přes 15cm obrubník...

petulet

Příspěvek od petulet » 02 čer 2008, 14:58

Jiri Nyvlt píše:Tam sou fígle. To chce ject all together prvně. Já jedu cajdáček, takže klíďo možno. Zejtra chci jet pzdějš (7:30 - 8). Pokud by se hodilo...
To už je pozdě, potřebovala bych tak v 6:30 - 6:45. Možná teda někdy jindy, až pojedete dřív?

petulet

Příspěvek od petulet » 02 čer 2008, 15:04

kubajs píše: Z Jinočan je to bohužel jenom cyklotrasa (vede po silnici), ale dá se to, provoz je minimální. Nárůst provozu je jen mezi obcí Ořech a nájezdem na dálnici, což je tak 300 metrů a pořád s kopce, tudíž cyklista tam může jet díky omezení rychlosti rychleji než auto.
Jinak z Řeporyj do Prokopáku doporučuji jet rozhodně po zelené turistické trase. Přes Stodůlky, nebo kudy vede ta cyklotrasa se to sice taky dá, ale je to zbytečné (jezdil jsem tak jen ve velkém dešti, kdy bylo na zelené bahno. Ta zelená turistická je přívětivá, žádný extra náročný terén. Pak přes Hlubočepy na Smíchov a pokračovat po Nádražní (jezdím tam prakticky jen tramvaje a jiné MHD) pořád dál až k jednosměrce, která vede k železničnímu mostu.
Je určitě lepší přejet železniční most na druhou stranu a pokračovat po cyklostezce až k Mánesu, pak po širokém chodníku, na kterém snad brzy taky bude cyklostezka (někde jsem četl) k Národnímu divadlu. Poté už to není po silnici problém, ale doporučuji nenechávat autům místo na předjetí tam, kde je úzká cesta, neb se najdou i takoví šílenci, kteří musejí spěchat za každou cenu a jsou schopni cyklistu vytlačit na chodník přes 15cm obrubník...
Ok, díky za cenné rady.

Jiří Nývlt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiří Nývlt » 02 čer 2008, 15:11

petulet píše:
Jiri Nyvlt píše:Tam sou fígle. To chce ject all together prvně. Já jedu cajdáček, takže klíďo možno. Zejtra chci jet pzdějš (7:30 - 8). Pokud by se hodilo...
To už je pozdě, potřebovala bych tak v 6:30 - 6:45. Možná teda někdy jindy, až pojedete dřív?
Neni problém, chtěl jsem si jen pohajat... Kubo, nepřidáš se f půl sedmý až ve tři čtvrti? U pývováru.

petulet

Příspěvek od petulet » 02 čer 2008, 15:34

Jiri Nyvlt píše:
petulet píše:
Neni problém, chtěl jsem si jen pohajat... Kubo, nepřidáš se f půl sedmý až ve tři čtvrti? U pývováru.
Kuba jezdí přes Rudnou... No ale co se mě týče, tak já teda vyjedu v půl z domu. Takže tak v půl pět u pivovaru, jo? Nebo na odbočce na Rudnou?

petulet

Příspěvek od petulet » 02 čer 2008, 15:37

punker píše: V úterý mám v plánu jet do Práglu by cyklo... výjezd kolem 6:30 z Chejně 8)
A punker taky pojede zítra v 6:30, tak jestli ho u baráku odchytnu, tak mu řeknu, jestli nechce jet taky. Nebo třeba se tu ještě ukáže. A budeme komplet. :)

Odpovědět