VAL

Háje, Kamenice, Kaliště, Vyhlídka, Slunečné údolí, Bemett, Nová Chýně... Jak se nám tu bydli?
Odpovědět
MIr

Příspěvek od MIr » 14 srp 2008, 12:13

Srneček píše:Paní Čermáková má být zítra ráno na obecním hřišti - sázet stromy. Jdu se tam na ní podívat :D .
Jo, tak to je lepší... zmáčknout rovnou pd krkem :D . Ahoj, Ir

Srneček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Srneček » 15 srp 2008, 23:44

Srneček píše:Slíbené termíny se nějak nedodržely :cry: ...třeba se něco dozvíme z odpovědi na tenhle mejl - pokud přijde, tak jí sem dám.

Dobrý den, paní Čermáková,
chtěl bych se zeptat, jak to vypadá s úpravou protihlukových valů
v obci Chýně?
Slibované termíny nebyly dodrženy, a tak jsem dotazován občany bydlícími
v bytových domech podél valů, zda dojde k ozelenění valů v tomto
roce, jak bylo plánováno.
Současně bych chtěl připomenout reklamaci ořešáku vysazeného
mimo linii aleje směřující od přejezdu ČD směrem na Hájek. Také
ještě nebyly instalovány chráničky proti okusu a tři stromy v
aleji zřejmě uschly.
Děkuju za odpověď a přeju hezký den Ondřej Jelínek.

Tak, nejdřív to hmatatelný - na obecním hřišti dnes vysadila firma Ekolia (paní Čermáková) 15 stromů (jedná se o náhradní výsadbu za 3 pokácené ořešáky při stavbě ulice Příčné - výsadbu platí firma Oxes).

Ořešák vysazený mimo linii aleje za přejezdem směr Hájek by měl být už přesazen, tam kam patří.

Chráničky proti okusu jsou připraveny a do zimy budou určitě namontovány. Také budou doplněny kůly ke stromům, které někdo ukradl.

Tři stromy, které se mi jevily jako uschlé, ještě prý tak úplně uschlé nejsou a s výměnou je lepší ještě počkat (třeba se zmátoří). Tady mám trochu černé svědomí, páč ty stromy na výměnu paní Čermáková dost obtížně sháněla (nakonec sehnala dokonce jen jeden) a teď si ho musela odvézt zpět.

Ohledně úpravy valu jsem byl ujištěn, že termín (konec roku 2008) bude dodržen, hubení náletů začne v brzké době a ani odvoz přebytečné hlíny na Kamenici není problém (firma prý odvážela už i mnohem větší množství). Výsadba není nikterak ohrožena a bude zrealizována v podzimních měsících.

Tak já tomu teda věřím, ostatně peníze na zaplacení ozelenění jsou už složeny na obecním účtě a ve smlouvě je zakotvena i penalizace za prodlení s řádným dokončením díla (0,05 % z ceny díla za každý den prodlení)
Srneček

-cs-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -cs- » 17 srp 2008, 23:32

Srneček píše:
Srneček píše:Slíbené termíny se nějak nedodržely :cry: ...třeba se něco dozvíme z odpovědi na tenhle mejl - pokud přijde, tak jí sem dám.

Dobrý den, paní Čermáková,
chtěl bych se zeptat, jak to vypadá s úpravou protihlukových valů
v obci Chýně?
Slibované termíny nebyly dodrženy, a tak jsem dotazován občany bydlícími
v bytových domech podél valů, zda dojde k ozelenění valů v tomto
roce, jak bylo plánováno.
Současně bych chtěl připomenout reklamaci ořešáku vysazeného
mimo linii aleje směřující od přejezdu ČD směrem na Hájek. Také
ještě nebyly instalovány chráničky proti okusu a tři stromy v
aleji zřejmě uschly.
Děkuju za odpověď a přeju hezký den Ondřej Jelínek.

Tak, nejdřív to hmatatelný - na obecním hřišti dnes vysadila firma Ekolia (paní Čermáková) 15 stromů (jedná se o náhradní výsadbu za 3 pokácené ořešáky při stavbě ulice Příčné - výsadbu platí firma Oxes).

Ořešák vysazený mimo linii aleje za přejezdem směr Hájek by měl být už přesazen, tam kam patří.

Chráničky proti okusu jsou připraveny a do zimy budou určitě namontovány. Také budou doplněny kůly ke stromům, které někdo ukradl.

Tři stromy, které se mi jevily jako uschlé, ještě prý tak úplně uschlé nejsou a s výměnou je lepší ještě počkat (třeba se zmátoří). Tady mám trochu černé svědomí, páč ty stromy na výměnu paní Čermáková dost obtížně sháněla (nakonec sehnala dokonce jen jeden) a teď si ho musela odvézt zpět.

Ohledně úpravy valu jsem byl ujištěn, že termín (konec roku 2008) bude dodržen, hubení náletů začne v brzké době a ani odvoz přebytečné hlíny na Kamenici není problém (firma prý odvážela už i mnohem větší množství). Výsadba není nikterak ohrožena a bude zrealizována v podzimních měsících.

Tak já tomu teda věřím, ostatně peníze na zaplacení ozelenění jsou už složeny na obecním účtě a ve smlouvě je zakotvena i penalizace za prodlení s řádným dokončením díla (0,05 % z ceny díla za každý den prodlení)
tym valom sa mysli aj val na Hajich , dufam.

Srneček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Srneček » 18 srp 2008, 08:28

Tak, tak, jedná se o všechny tři (Háje, Kaliště, Kamenice).
Srneček

Martina2

zazelenění valů

Příspěvek od Martina2 » 30 zář 2008, 14:35

Tak dnes se mi podařilo spojit se s paní Čermákovou z firmy Ekolia, která má zazelenění valů provádět. Zajímalo mě samozřejmě, kdyže se konečně začne něco dít.

Takže: příští týden (neví přesně zda pondělí či úterý...) dorazí na valy jejich pracovníci a začnou manuálně odstraňovat velké plevely a herbicidem malé plevely na valech. Neví, z které strany začnou..
Do konce roku je termín dokončení všech zazeleňovacích prací.

Doufejme.... budu sledovat
8) :roll:

stryc
Kontaktovat uživatele:

Re: zazelenění valů

Příspěvek od stryc » 30 zář 2008, 15:11

123
Naposledy upravil(a) stryc dne 10 kvě 2010, 12:08, celkem upraveno 1 x.

punker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od punker » 30 zář 2008, 18:42

hmm to jsem tedy zvědav... všichni bedlivě kontrolujme!
asi plánujou vysadit zmrzky zmrzlé mrazuvzdorné... :lol:

Srneček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Srneček » 30 zář 2008, 22:55

Martina2 píše:Tak dnes se mi podařilo spojit se s paní Čermákovou z firmy Ekolia, která má zazelenění valů provádět. Zajímalo mě samozřejmě, kdyže se konečně začne něco dít.

Takže: příští týden (neví přesně zda pondělí či úterý...) dorazí na valy jejich pracovníci a začnou manuálně odstraňovat velké plevely a herbicidem malé plevely na valech. Neví, z které strany začnou..

Mám teda obavu, že při manuálním odstraňování velkých plevelů, dojde k rozsevu malých a nyní dobře vyzrálých semen již zmíněných plevelů, které nám na jaře pěkně vyklíčí a na podzim z nich budou zase ty velké známé plevele...
Srneček

-cs-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -cs- » 01 říj 2008, 00:57

Srneček píše:
Martina2 píše:Tak dnes se mi podařilo spojit se s paní Čermákovou z firmy Ekolia, která má zazelenění valů provádět. Zajímalo mě samozřejmě, kdyže se konečně začne něco dít.

Mám teda obavu, že při manuálním odstraňování velkých plevelů, dojde k rozsevu malých a nyní dobře vyzrálých semen již zmíněných plevelů, které nám na jaře pěkně vyklíčí a na podzim z nich budou zase ty velké známé plevele...
A aky to herbicid budu pouzivat na konci vegetacneho obdobia?

Pochopil by som este zemny, ale aj tak ...

punker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od punker » 01 říj 2008, 08:30

Srneček píše:

hmm, jak to vyreklamovat, až se na jaře val zazelená plevelem a pýrem? taky bych měl obavy,že až budou hamtat po valu, že se s nimi celej sesune sousedům do zahrádek... to bude teprv punk!

Jiří Nývlt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiří Nývlt » 01 říj 2008, 10:10

punker píše: sesune sousedům do zahrádek... to bude teprv punk!
ale jen malej víkendovej

MIr

Příspěvek od MIr » 01 říj 2008, 11:05

sranda bude, až je poženu karabáčem, že mi ten hnus nastříkali i do zahrady!!

Michal

Jiri Nyvlt píše:
ale jen malej víkendovej

-cs-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -cs- » 01 říj 2008, 14:36

a mas karabac?

MIr píše:sranda bude, až je poženu karabáčem, že mi ten hnus nastříkali i do zahrady!!

Michal

Jiri Nyvlt píše:
ale jen malej víkendovej

MIr

Příspěvek od MIr » 01 říj 2008, 15:26

něco se najde :-)
-cs- píše:a mas karabac?

MIr píše:sranda bude, až je poženu karabáčem, že mi ten hnus nastříkali i do zahrady!!

Michal

Jiri Nyvlt píše: ale jen malej víkendovej

Martina2

Příspěvek od Martina2 » 02 říj 2008, 10:26

Hele, aby vůbec přišli, až si přečtou o těch karabáčích :P Osobně si teda myslím, že třeba ten herbicid vůbec nepoužijou, protože všechno už uschlo přirozenou cestou...no, a na jaře asi zas vyklíčí, to je fakt :twisted: Musím zjistit, co je ve smlouvě za záruky.
Mějte se!

Odpovědět