Pan starosta Fingerhut me vskutku prekvapil. Je pravym opakem toho, co si predstavuji pod pojmem starosta. Nechci nikomu krivdit a verim, ze se najde i neco pozitivniho, ale ...
Ale to co jsem vcera videl, me moc nepresvedcilo. Clovek na jeho pozici se prece nemuze chovat jako kdyz mu kazdy ublizuje. Nemuze jednat s lidmi jako kdyby to byli kusy hadru. Nemuze brat obec Chyni, ze je jen stred puvodni obce. Myslim, ze bylo na miste to, co rekl zastupce firmy Dvorak - ze mu to prijde jako obcane proti starostovi. S tim bych souhlasil, protoze starosta ma snad byt hlasem obce nebo aspon jeji vetsiny. Ach jo

EIA - ze si vetsina ze zastupitelu, kteri by to meli delat sami od sebe, nenastudovala o co se jedna, me vydesilo. Ze nekdo z lidi si da praci, precte to 4x, nekdo si da tu praci a precte si obe dve EIA a starosta tomu ani nerozumi - Kocourkov.
Dalsi vec co jsem nepochopil, kdyz tak me, prosim, opravte nebo mi to ujasnete: financovani cesty k lokalite Haje. Z toho co tam zaznelo bylo jasne, ze 50% pujde od Oxesu a zbytek nejakym zpusobem dofinancuje obec. Coz je misto, kde jsem se ztratil (uz aby visel zapis na webu). Budou tedy po lidech z Haje chtit nejake penize (jak uz to zkouseli) nebo to padlo ? A kdo jim zaruci, ze 100% lidi prispeje? Verim, ze stejne jako ja, uz z toho bude taky hodne lidi otraveno. Ve smlouve nic nemame ohledne financovani cesty. Proc si obec nevymohla po Oxesu tu cestu driv? My bychom to meli v cene bytu, nepatrne navysene a v hypotece a vsichni by byli spokojeni... Ach jo.
Celkovy pocit z toho mam docela smutny. V obci se firmy nabizeji, ze neco zafinancuji, ale obec to nezajima a pritom si stezuje, ze na nic nejsou penize a stavby, ze kterych nic nema (nebo ji uskodi) spis podpori. Taky me mrzi, ze novi lide nejsou vitani (aneb to je ta cast obce, kde odvedeme dopravu abychom my meli klid v nasi stare obci). Ach jo.
Co si myslite vy ?