Stará školo, nějak mi přijde, že si nepostřeh jednu důležitou věc:Srneček píše:
No a já bych takovýhle "nadhled, sebeironii a vtipnou nadsázku" nepoužíval, ani kdyby šlo o sociální interakci maminek s dětmi i dětí navzájem při společné zájmové, vzdělávací, případně kulturní činnosti. A dítě bych radši poslal k normální mámě, než k MaCeŠe ohrožený sociální izolací. Ale jsem asi ze starý školy, tudíž už mlčím, do názvu nevrtám...ale někdo se mě tu klidně můžete zastatnic proti tomu.
Dítě nikdo nikam neposílá. Není to zařízení primárně pro děti, ale pro maminky. Maminky tam chodí se svými dětmi a něco tam všichni dohromady spolu podnikají, nejde tam odložit dítě nějakejm macechám. Není to jako školka, kam odvedeš dítě, předáš maceše učitelce a řekneš starejte se, já du na kafe do Metropole... Přečti si ještě jednou ten "plakátek".
A mezi námi, stará školo, nemohu se opanovat a "přecitlivěle reagovat", když si děláš legrácky ze sociální izolace a naznačuješ cosi o "normálních mámách". Zkus si dřepět sám doma s dítkem (vychovávat a starat se o potomka - překl.), když jsi byl předtím aktivní výkonná asistentka ředitele (nebo cokoliv jinýho) a ke všemu téměř nikoho z okolí neznáš. Vypráví se, že jedna maminka hore z vrcha ze zoufalství, aby si měla s kým popovídat, upekla bábovku, navařila kafe a pozvala dělníky ze sousední stavby na terasu...