Hana&Igor píše:Srnečku,
teď by raději nechal otázku "za" nebo "ze" stranou a zůstal u jádra věci.
Dovol mi malou úvahu -
Jak jsi napsal dříve, tak poplatek 100 Kč se vybírá 6 let. Kolik je asi psů v obci ? Dejme tomu, že 250. Pak 6 x 100 x 250 = 150 000 Kč. Za tyhle peníze by se už zaplatilo několik kotců, zvláště když obcí poskytnutá protihodnota je 0 (=NULA, NIC, NADA) a obecní výdaje za těch šet let obsahují jednu psí známku a papír na 6 příjmových dokladů. Mzdu obecního zaměstance jsem si dovolil nezahrnout, protože čas strávený vydáním dokladu je zanedbatelný (při 5 minutách na jednoho psa, je to 20,8 hodiny za rok).
Z tvého zdůvodnění lze také odvodit, že po zakoupení kotce bude poplatek vrácen na původní úroveň
Nejde mi o 27 haléřů denně, ale o princip. Pokud obec potřebuje peníze, tak ať se na tom podílíme všichni, ne jen majitelé "modrých kombíků".
Igor
Tak já nevím...poplatek se vracet zpět těžko bude - pak se bude šetřit třeba na ty sáčky a pak zase na opravu kotce...
Na svou obhajobu musím uvézt, že máme taky psa, pes neutíká a svou potřebu vykoná v drtivé většině případů u nás na dvoře a poplatek za něj platíme (teď mě tak napadá, že pokud budou sáčky na ty psí bobky, tak na ně budem vlastně taky nespravedlivě doplácet...) , návrh na zvýšení poplatku jsem nevymyslel, ani nápad na zakoupení kotce není z mé hlavy (s obojím jsem ale souhlasil

)
Vycházejme z toho, že poplatky za psa se platí snad všude a rozhodně není všude pravidlem, aby byly po vsi rozmístěné koše na ee, přistupoval bych tedy k tomuto poplatku jako k určitému folkloru, prostě mám psa, tak zaplatím a vzhledem k inflaci je pochopitelné i navýšení poplatku...přiznejme si, že pes s sebou může přinášet určité starosti pro obec (rozhodně víc, než kdyby tu psi nebyli) pro příklad uvedu např. exkrementy na Bašta beach.