Pět peněz
Re: Pět peněz
Tak vona je to křepelka! A já myslel, že takhle volá stehlík (ale zdálo se mi to nějak málo, to je pravda).FauBe píše:Až si v Hájích večer otevřete okno a od sousedů nebude zrovna řvát televize, možná uslyšíte tohoto ptáčka (pusťte si AUDIO ukázku):
http://www.rozhlas.cz/hlas/hrabavi/_zprava/17680
Srneček
...samička sama zamete na zemi mělký důlek, nanosí sem trochu stábel a pak trpělivě vysedává 8 až 14 vajíček, krásně hnědožlutých a hnědě skvrnitých. Za 17 až 18 dní se v červnu líhnou křepelátka a jen oschnou, již pobíhají a pokouší se zobat. Brzy se naučí i létat. Křepelky jsou totiž obdivuhodní letci, na tahu přelétají Středozemní moře.Martina2 píše:..možná hloupá otázka - dělá si křepelka hnízdo v keřích nebo na zemi? Něco se nám u souseda uhnízdilo - doufám, že ne stehlík
Srneček
Tak pokud s ní budeš i mluvit, zeptej se jí, jak to dělá s těma vajíčkama. Není mi totiž jasný, jak může na 8-14 vajíčkách sedět 17-18 dní. Pokud jsou ty vajíčka její (nepředpokládám, že by snášeli kolektivně), tak jen to snášení musí trvat minimálně 14 dní. A tak na tom prvním musí sedět o 14 dnů dýl, nebo na tom posledním o 14 dnů míňMartina2 píše:Díky za info - jo, a včera večer jsem ji slyšela

Naposledy upravil(a) Srneček dne 25 čer 2007, 10:32, celkem upraveno 1 x.
Srneček