absolutni souhlas!kryglik píše:taky si myslim, ze panuje obecny nazor, ze primo RDR dela veci kvalitne. A kdyz je nejaky problem tak vzdy pan Zikmund vse (ochotne) zaridi
Myslim, ze driv byl problem v tom, ze na nektere domy si, diky tomu, ze RDR pracuje jeste v jinych statech, najimal externi firmy - a to dost nekvalitni firmy. Jestli jsem dobre pochopil, nyni uz si vse delate ve vlastni rezii?
S tim stihanim staveb ma myslim trochu v tom praci i oxes, ktery slibuje predavani casto tak 2-3 mesice pred tim co je ve smlouve. V realu se to pak nestiha a samozrejme lidi rvou.
trosku se zastanu RDR: co jsem mel moznost poznat bytove domy, v kazdem je veden UTP kabel zespoda - z chodby - do kazdeho bytu... je to pro ucely telefonni linky, ale nastesti to je std. 8 zilovy kabel.czspeed.net píše:jestli je tenhle thread zalozen nekym, kdo se zabyva stavbou bytovych domu, neodpustim si abych se nezeptal:
je nejaky specialni duvod, proc se netaha po nove stavenych domech hvezdicovite UTP kabel do kazdeho bytu? Barak by byl cca o 1500 Kc drazsi, ale obyvatelum by to zajiste do budoucna usetrilo nemale problemy s dodelavanim kabelaze, ktera se v dokoncenem dome jen tezko protahuje. Rozvody STA jsou hezka vec, ale kabelove modemy jsou jednak vyrazne drazsi nez sitove karty a take maji vyrazne nizsi kapacitu z hlediska prenosu dat(gigabit po koaxu protlacite tezko), cimz nejsou do budoucna prilis perspektivni
timto nechci utocit nijak konkretne na Vas, nepritomnost UTP kabelaze uz nam pridelala desitky hodin prace v jinych "modernich" bytovych komplexech a uprimne jsem jeste nepotkal nove postaveny bytovy dum, kde by UTP kabelaz byla. Jde obvykle o nejakou dohodu s Telecomem ci spolecnostmi poskytujicimi pripojeni pres kabelovou TV, aby se omezila moznost konkurence s pripojenim k nekomu jinemu, nebo je duvod nekde jinde??
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti