Já, luky, rozumím. Tedy snad (viz níže).luky píše:Nebavma se tu pořád jen o projektu chodníků.
Ten problém na kterej tu Iva upozornila je trochu širší. Já taky nejsem spokojenej s tím jak nás starosta a celý vedení obce informujou.
Znovu se ptám, proč obec nezveřejňuje na svých stránkách uzavřený smlouvy. Proč není nikde transparentně zvěřejněný výběrový řízení, včetně toho kdo nabídky podal, jak se hodnotili a jaký byly nabídnutý ceny? Proč se nedovídáme kolik stavby ve skutečnosti stály, jestli byla dodržená cena ze smlouvy a jestli byly a proč byly vícepráce? Těch akcí co ste za poslední dobu dělali není málo. Višňovka, škola, školka, veřejný osvětlení, chodníky. A sou to akce za miliony. Co mě odpovíte na tohle pane Nývlt? To není utajování o kterým tady Iva píše?
Opět musím připomenout, jak ste při volbách halasně slibovali otevřenost a informovanost.
Ale: diskuze a polemika jsou disciplíny, které mají určitá obecně sdílená pravidla. Jedním z nich je například to, že když jsme (byli) ve vláknu, diskuzní skupince "Není nová šířka ul. Hlavní trochu malá?", bývá zvykem debatovat o tomto tématu (a neptat se Arboru na činnost a nedebatovat o zveřejňování smluv a jsme obvykle vedeni snahou být konzistentní).
To však neznamená, že bych se diskuzi o větší iformovanosti bránil, tím méně to znamená, že by mě to nezajímalo.
Všimněme si také , že Iva poukazovala na "projednávání (projektu) s veřejností", nikoliv na zveřejňování smluv. Tj. žádá si, aby s ní byl projednáván realizační projekt, což mě se nezdá reálné.
Založil jsem vlákno - oslovím(e) starostu, pani tajemnici, IT atd. Problémům, které s tím jsou spojené rozumím jen velmi málo (ale napadají mě právní, technické). Právě byla spuštěna nová verze http://www.chyne.cz (dobrá práce, aktivní dobrovolníci), tak by bylo dobré rozjet fundovanější diskuzi o možnostech, jak tyto věci dávat na tento web (tím myslím nejen povidáni tady na fóru). Můžete se případně přidat, alespoň konečně shledám, s kým mám tu čest

Žádné utajování se neděje. Kdokoliv z občanů, kdo přijde (ale i napíše) na úřad, dostane informace, které žádá - taková je moje zkušenost. Tvrzení, že "je to utajování", o kterém píše Iva, mi přijde nekorektní. Vím, že je to méně komfortní, dojít si na úřad, ale obávám se (aniž bych byl s poměry nějak blíže seznámen), že s požadavkem na umisťování těchto informací na web budeme narážet na kapacity zaměstnanců úřadu. Ale opakuji: nevím... Co jsem potřeboval vědět, jsem zatím zjistil.
Co vím, tak nad dodržováním všech zákonných pravidel ve výše popsaných procesech bedlivě bdí paní tajemnice (to je velmi přísná úřednice, nikoliv politik, která zažívá už třetí garnituru), ale i další instituce, které dotační tituly vypisují.
Otevřenost a informovanost tu je, ale vždycky ji může být víc!
"Těch akcí co ste za poslední dobu dělali není málo." Tahle věta je zajímavá. Za jedno se v ní konstatuje, že to tu šlape (to jsem rád, vděčíme i minulé reprezentaci) a za druhé jsem v ní zahrnut do těchto procesů. Rád bych zdůraznil, že nejsem zastupitel, pouze jeden z lidí na kandidátce, z volného sdružení kandidátů. Nemám na těchto projektech žádné "zásluhy".
p.s. Halasní jsme snad nebyli

Jo a v programu jsme zveřejňování smluv a těchto informací explicitně neslibovali. Opakuju: požadavku ale rozumím.