Danove priznani z nemovitosti na parkoviste a travnik
Danove priznani z nemovitosti na parkoviste a travnik
Hola, hola trochu z jineho soudku...ma nekdo uz letos zkusenost s podanim danoveho priznani z nemovitosti k tomu travniku pred barakem a parkovisti? Samozrejme se jedna o pripad, ze travnik koupilo SVJ a parkoviste nase velikosti osobne:-)
Diky, docela rada bych si od danove zkusenejsich sousedu zkontrolovala, co jsme zpachtili.
Dik
Martina
Diky, docela rada bych si od danove zkusenejsich sousedu zkontrolovala, co jsme zpachtili.
Dik
Martina
Re: Danove priznani z nemovitosti na parkoviste a travnik
Parkovací stání jsem kupoval, jako asi i ostatní, v r. 2007, daň se tedy musí platit za rok 2008 a další.
Přiznání k dani z nemovitosti jsem podal koncem loňského roku, je nutné je podat nejpozději do konce ledna 2009.
Nic se ale neplatí, při výměře stání nějakých 14m2 je daň asi 2Kč ročně (tuším, že daň se platí od 30Kč výše), ale přiznání se podat tak jako tak musí na FÚ Praha-západ.
http://www.statnisprava.cz/rstsp/adresar.nsf/i/10522
Přiznání k dani z nemovitosti jsem podal koncem loňského roku, je nutné je podat nejpozději do konce ledna 2009.
Nic se ale neplatí, při výměře stání nějakých 14m2 je daň asi 2Kč ročně (tuším, že daň se platí od 30Kč výše), ale přiznání se podat tak jako tak musí na FÚ Praha-západ.
http://www.statnisprava.cz/rstsp/adresar.nsf/i/10522
Potřeboval bych poradit, vůbec tomu nerozumím...platí se letos u novostaveb (kolaudace 1/07) daň z nemovitosti a nebo je stále osvobozeno, tak jak tomu bylo minulý rok? Termín se totiž blíží a sousedovi složenka na zaplacení přišla a mě ne (pochopitelně jsem loni poprvé podal sám). Měl by se teď podle mě už starat příslušný finanční úřad a hlídat si to a zasílat složenky, nicméně jistota je jistota, tak se ptám 

- Dádule
- Kontaktovat uživatele:
Přiznání k dani z nemovitosti znovu podávat nemusíš, pokud jste osvobozeni z daně z nemovitosti, tak to platí ještě za rok 2008, tzn. že platit letos nemusíš, ale osvobození bylo zrušeno, takže za tento rok budete už v r. 2010 daň z nemovitosti platit.
Jen nevim zda musis podat nove priznani a nebo si to pohlidaji sami a poslou ti slozenku.
Jen nevim zda musis podat nove priznani a nebo si to pohlidaji sami a poslou ti slozenku.
No jo když ono je to těžký...kolega který na finančák volal, tak říkal, že prý to zrušení se týká až novostaveb, které se kolaudovaly po zavedení toho zrušení. Novostavby kolaudované před, prý nadále osvobozeny jsou..a pak se v tom vyznejDádule píše:Přiznání k dani z nemovitosti znovu podávat nemusíš, pokud jste osvobozeni z daně z nemovitosti, tak to platí ještě za rok 2008, tzn. že platit letos nemusíš, ale osvobození bylo zrušeno, takže za tento rok budete už v r. 2010 daň z nemovitosti platit.

- Dádule
- Kontaktovat uživatele:
No to co jsem psala, je taky od zensky na financnakuovčák píše:
No jo když ono je to těžký...kolega který na finančák volal, tak říkal, že prý to zrušení se týká až novostaveb, které se kolaudovaly po zavedení toho zrušení. Novostavby kolaudované před, prý nadále osvobozeny jsou..a pak se v tom vyzneja navíc když sousedovi ve stejném domě už to dokonce přišlo letos k zaplacení...tak to už vůbec pak nevím
Asi tam budu muset taky zavolat....

Ja osobne jsem to nechala na dalsi rok.
Tusim, ze jsem se ptala i HC realit a ty rekli to same...az pristi rok.
Takže finalní odpověď je, že daň za parkovací staní vychazí asi na 1,-Kč a to se neplatí a byt je letos naposledy osvobozen a od příštího roku se bude platit daň - pokud se to nezvedne, tak je to za 3+kk na Hajích necelá stovka. Chudák soused to letos platil zbytečně - nechápu, proč mu to poslali...
- Dádule
- Kontaktovat uživatele:
Treba tam uvedl neco jinak a nebrali ho jako novostavbuovčák píše:Takže finalní odpověď je, že daň za parkovací staní vychazí asi na 1,-Kč a to se neplatí a byt je letos naposledy osvobozen a od příštího roku se bude platit daň - pokud se to nezvedne, tak je to za 3+kk na Hajích necelá stovka. Chudák soused to letos platil zbytečně - nechápu, proč mu to poslali...

Mám takové tušení, že se teorie převede do praxe
, ale nemůže se zdražovat "jak chtějí" maximálně se může jednat o pětinásobek.

Srneček