Nicmene, vcera mohl minimalne prijit...neprisel. To asi vypovida o vsem no.

název tak zněl, ale vzhledem k tomu, že to bylo setkání lidí z lokalit, za které by měl "bojovat" pan Čáp, tak si myslím, že se tam určitě měl ukázat.Hana&Igor píše:Pokud pozvánka zní "Setkání starostky s občany obce", tak nevidím jediný důvod obviňovat ostatní zastupitele z neúčasti....
Vidím, že volební klání už začalo
a já bláhový si myslel, že zastupitelé bojují za blaho celé obce a ne jedné lokality....punker píše: název tak zněl, ale vzhledem k tomu, že to bylo setkání lidí z lokalit, za které by měl "bojovat" pan Čáp, tak si myslím, že se tam určitě měl ukázat.
..to je rejpanecHana&Igor píše:a já bláhový si myslel, že zastupitelé bojují za blaho celé obce a ne jedné lokality....punker píše: název tak zněl, ale vzhledem k tomu, že to bylo setkání lidí z lokalit, za které by měl "bojovat" pan Čáp, tak si myslím, že se tam určitě měl ukázat.
Nikoho jsem neobvinil.Hana&Igor píše:Pokud pozvánka zní "Setkání starostky s občany obce", tak nevidím jediný důvod obviňovat ostatní zastupitele z neúčasti....
Vidím, že volební klání už začalo
Ano, zastupitele bojuji za blaho cele obce...ale konkretne u tohoto zastupitele jaksi nevidim zadnou aktivitu.Hana&Igor píše:a já bláhový si myslel, že zastupitelé bojují za blaho celé obce a ne jedné lokality....punker píše: název tak zněl, ale vzhledem k tomu, že to bylo setkání lidí z lokalit, za které by měl "bojovat" pan Čáp, tak si myslím, že se tam určitě měl ukázat.
Od roku 2007 se připravovala rozsáhla dohoda s Oxesem o narovnání. součástí této dohody byl i bod:pavel píše:1. Ulice Ke skále
1.1 Jaký je reálný termín výstavby chodníku, který by zajistil bezpečnost chodců? Navrhujeme, aby vedení obce zajistilo spolufinancování od některého z investorů v oblasti Chýně.
S tímto problémem jsem se obrátil na obec již v loňském roce, protože neudržované pozemky v naší ulici zaneřáďují zahrádky. Nechal jsem dokonce svého právníka vypracovat přesnou formulaci textu se všemi právními náležitostmi a tento dopis jsem poskytl OÚ (nechtěl jsem pracovníky zbytečně zatěžovat vymýšlením právně čisté formy). Na pracovnících bylo pouze doplnit adresu a zaslat. Bohužel nic. Jinak kdybyste měli zájem, tak dopis je široké veřejnosti k dispozici.pavel píše:3. Údržba nezastavěných pozemků
3.1 Žádáme, aby obec zajistila údržba nezastavěných parcel. Dle zákona je vlastník povinen se o porost na parcele starat. Vymáhání této povinnosti spadá do kompetence obce. Současně upozorňujeme, že i obec je vlastníkem pozemků v oblasti Višňovky a údržba těchto pozemků není nijak zajištěna, pozemky jsou zarostlé plevelem a znečišťují okolní pozemky.
Ano, co píše PaMi je pravda, ale není to pravda celá a tak je to vlastně nesmyslPaMi píše: Od roku 2007 se připravovala rozsáhla dohoda s Oxesem o narovnání. součástí této dohody byl i bod:
3. Finální chodník (zámková dlažba) včetně osvětlení od provizorní točny až na náves v šířce 1,5m.
• Chodník o šíři 1,2m od provizorní točny k trafostanici (376 m) v provedení zámková dlažba vč osvětlení (7 sloupů osvětlení). Dle Strabagu hodnota 1 140 tis.
Oxes souhlasil s tím, že tuto částku věnuje obci a byl toto ochoten podepsat. Poté byl ale odvolán pan starosta Klem a proč toto nová starostka dohodu nepodepsala již nevím, přestože byla přítomna celému procesu přípravy této dohody.
uffSrneček píše:Ano, co píše PaMi je pravda, ale není to pravda celá a tak je to vlastně nesmyslPaMi píše: Od roku 2007 se připravovala rozsáhla dohoda s Oxesem o narovnání. součástí této dohody byl i bod:
3. Finální chodník (zámková dlažba) včetně osvětlení od provizorní točny až na náves v šířce 1,5m.
• Chodník o šíři 1,2m od provizorní točny k trafostanici (376 m) v provedení zámková dlažba vč osvětlení (7 sloupů osvětlení). Dle Strabagu hodnota 1 140 tis.
Oxes souhlasil s tím, že tuto částku věnuje obci a byl toto ochoten podepsat. Poté byl ale odvolán pan starosta Klem a proč toto nová starostka dohodu nepodepsala již nevím, přestože byla přítomna celému procesu přípravy této dohody..
S oxesem se jednalo dlouze a dohoda se vyvíjela. Osobně mám založených 23 verzí této dohody.
Abych Vás neunavoval - v době kdy Oxes sliboval vybudování chodníku, byla též v dohodě klauzule, že obec nebude po Oxesu chtít peníze za pozemek v hodnotě 1 milionu, včetně smluvní pokuty ve výši cca 0,5 milionu. Jinými slovy, pan starosta Klem mohl teoreticky před svým odvoláním podespat dohodu o vybudování chodníku v hodnotě 1,14 milionu, ale současně by obec připravil o 1,58 milionu.
Tak to nevím o jaké verzi mluvíš, možná že jste se k něčemu dopracovali když už jsem se těchto sezení neúčastnil, ale poslední verze kterou mám, tak to byla kompenzace za:Srneček píše:Ano, co píše PaMi je pravda, ale není to pravda celá a tak je to vlastně nesmyslPaMi píše: Od roku 2007 se připravovala rozsáhla dohoda s Oxesem o narovnání. součástí této dohody byl i bod:
Oxes souhlasil s tím, že tuto částku věnuje obci a byl toto ochoten podepsat. Poté byl ale odvolán pan starosta Klem a proč toto nová starostka dohodu nepodepsala již nevím, přestože byla přítomna celému procesu přípravy této dohody..
S oxesem se jednalo dlouze a dohoda se vyvíjela. Osobně mám založených 23 verzí této dohody.
Abych Vás neunavoval - v době kdy Oxes sliboval vybudování chodníku, byla též v dohodě klauzule, že obec nebude po Oxesu chtít peníze za pozemek v hodnotě 1 milionu, včetně smluvní pokuty ve výši cca 0,5 milionu. Jinými slovy, pan starosta Klem mohl teoreticky před svým odvoláním podespat dohodu o vybudování chodníku v hodnotě 1,14 milionu, ale současně by obec připravil o 1,58 milionu.
Odpověď v SZ, ale ta časová posloupnost byla trochu jíná.Srneček píše:Ano, to je to samé, pokusím se vysvětlit:
Minulé zastupitelstvo rozhodlo, že se prodá Oxesu pozemek (mohly to být tak dvě stavební parcely - ale nemám to tady, tak jen lovím v paměti). Hodnota tohohle pozemku byla vyčíslena částkou přibližně 1 milion. Místo peněžního plnění byla ale dohodnuta protislužba:
Oxes dá obci k dispozici 6 malometrážních bytů v nultém domě na Hájích. Dohoda zněla na pronájem (4 tisíce za byt měsíčně) po dobu 15 let s tím, že si pronajaté byty bude potom moci obec odkoupit (za tržní cenu!) = Oxes by k pozemku přišel vlastně zadarmo.
Součástí dohody o prodeji pozemku, bylo ale také sankční ujednání - v případě, že Oxes byty k dispozici nedá, musí zaplatit cenu pozemku (1 mil) + sankci (0,5 mil).
Oxes to ale nechal úplně plavat - malometráže vůbec nepostavil, byty v nultém domě prodal a dělal mrtvého brouka. Když se to vyšťouralo na světlo, chtěl to zamáznout tím, že nám dá peníze na chodník, ale my se vzdáme nároku na pronájem bytů a celou smlouvu o prodeji pozemku prohlásíme za vypořádanou.
Přišlo mi teda rozumnější, na oxesí návrh nepřistupovat, pronájmu se nevzdávat a trvat na vypořádání kupní ceny včetně sankce (dohromady to bylo cca 1 588 000,-). Tyhle peníze také byly následně zaslány na obecní účet.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů