Oplocení pozemku
Oplocení pozemku
Ve smlouvě o uzavření budoucí smlouvy jsem našel tuto větu: článek II bod č.2 Pozemková parcela náležící k bytu bude opatřena samostatným parcelním číslem podle nového geometrického plánu,kterým bude rozdělena pozemková parcela určená pro výstavbu bytových domů,souvisejících komunikací a zelených ploch a bude oplocena.
Zajímalo by mě,jestli tuto větu mají v této smlouvě všichni a jestli to tedy znamená,že zahrádky mají být oploceny. Řešil jsem to s pí.Lampířovou,protože ona to původně ve smlouvě nenašla.Teď říká,že to tak asi má být,ale mám to nahlásit až do předávacího protokolu...
Zajímalo by mě,jestli tuto větu mají v této smlouvě všichni a jestli to tedy znamená,že zahrádky mají být oploceny. Řešil jsem to s pí.Lampířovou,protože ona to původně ve smlouvě nenašla.Teď říká,že to tak asi má být,ale mám to nahlásit až do předávacího protokolu...
tak pozor! zahrada je samostatný pozemek a je na něj zvláštní kupní smlouva! Žádným předávacím protokolem se nepředává, a už vůbec ne v rámci bytu!!!
Ještě nemáte podepsanou kupní smlouvu na zahradu, ne? je tam bod, který říká, že jste se seznámili s předmětným stavem pozemku! Musíte to řešit dřív, než podepíšete kupní smlouvu, a vyžadovat to oplocení na základě a podle smlouvy budoucí. Nebo chtít v KS upravit, do kdy tam to oplocení bude, řekla bych.
Přesně takhle jsme to v SSBK měli formulované my. Ta formulace s oplocením tam ale byla dodaná NA NAŠÍ ŽÁDOST. Původně (v návrhu smlouvy) a automaticky tam nebyla.
Ještě nemáte podepsanou kupní smlouvu na zahradu, ne? je tam bod, který říká, že jste se seznámili s předmětným stavem pozemku! Musíte to řešit dřív, než podepíšete kupní smlouvu, a vyžadovat to oplocení na základě a podle smlouvy budoucí. Nebo chtít v KS upravit, do kdy tam to oplocení bude, řekla bych.
Přesně takhle jsme to v SSBK měli formulované my. Ta formulace s oplocením tam ale byla dodaná NA NAŠÍ ŽÁDOST. Původně (v návrhu smlouvy) a automaticky tam nebyla.
-
Re: Oplocení pozemku
my máme ve smlouvě pod stejným bodem stejnou větu, až na to, že tam chybí část "a bude oplocena".Jirka píše:Ve smlouvě o uzavření budoucí smlouvy jsem našel tuto větu: článek II bod č.2 Pozemková parcela náležící k bytu bude opatřena samostatným parcelním číslem podle nového geometrického plánu,kterým bude rozdělena pozemková parcela určená pro výstavbu bytových domů,souvisejících komunikací a zelených ploch a bude oplocena.
Oplocení jsme řešili ve čl. III, bod 1 - ... Cena pozemkové parcely (o min. výměře 130m2 a bude opatřena oplocením pouze na straně ochranného valu) náležející k výše uvedenému bytu...
Když jsme oplocení chtěli dát do samostatného bodu smlouvy (protože řešit to v bodě jako cenu nám přišlo trochu divné) a chtěli jsme oplocení ze všech tří stran, tj. meziplot, tak nám p. Lampířová řekla absolutně ne

Já tam to "a bude oplocena" bohužel nemám.Jirka píše:Ve smlouvě o uzavření budoucí smlouvy jsem našel tuto větu: článek II bod č.2 Pozemková parcela náležící k bytu bude opatřena samostatným parcelním číslem podle nového geometrického plánu,kterým bude rozdělena pozemková parcela určená pro výstavbu bytových domů,souvisejících komunikací a zelených ploch a bude oplocena.

Výměru a bližší specifikaci parcely jsem taky chtěla, ale pí Lampířová odmítla s tím, že ještě nejsou geometrické plány, tudíž výměru tam dát nelze.martina.no píše:my máme ve smlouvě pod stejným bodem stejnou větu, až na to, že tam chybí část "a bude oplocena".
Oplocení jsme řešili ve čl. III, bod 1 - ... Cena pozemkové parcely (o min. výměře 130m2 a bude opatřena oplocením pouze na straně ochranného valu) náležející k výše uvedenému bytu...
Když jsme oplocení chtěli dát do samostatného bodu smlouvy (protože řešit to v bodě jako cenu nám přišlo trochu divné) a chtěli jsme oplocení ze všech tří stran, tj. meziplot, tak nám p. Lampířová řekla absolutně ne